Curs valutar
 • EUR
  20.3640
  0.2362%
 • USD
  17.5198
  0.2363%
 • RUB
  0.2525
  0.9901%
 • RON
  4.1160
  0.2138%
 • UAH
  0.6632
  0.196%

Dosarul escrocheriilor. Viorel Perciun, ex-director al Penitenciarului nr.18, va compărea pe banca acuzaților

16 Sept. 2021, 14:06
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
16 Sept. 2021, 14:06 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Fostul director al Penitenciarului nr.18, Viorel Perciun, împreună cu 7 actuali și foști deținuți, vor compărea pe banca acuzaților pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Perciun mai este acuzat și de corupere pasivă în interesul unui grup criminal.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Procuraturii Generale, într-un comunicat de presă.

„Procuratura municipiului Chișinău a finalizat și a expediat în judecată cauza penală de învinuire a celor 8 figuranți, care, potrivit probatoriului, în intervalul lunilor mai – februarie 2021, prin înșelăciune, ar fi însușit peste 993 de mii de lei de pe cardurile bancare ale 30 de persoane fizice. Doi figuranți, printre care și fostul director al Penitenciarului nr.18 sunt plasați în arest la domiciliu, un membru al respectivului grup criminal se află în arest preventiv, altul continuă să-și execute pedeapsa în penitenciar, iar ceilalți patru figuranți au fost liberați provizoriu sub control judiciar”, anunță PG.

Amintim că la începutul lunii februarie, fostul director al penitenciarului, Viorel Perciun a fost reținut în dosarul cardurilor bancare. Pe întreg teritoriul R.Moldova, din 2019 până în prezent ar fi fost înregistrate 2800 de cauze penale cu un prejudiciu total de 2 700 000 de euro.

În februarie, mascații de la Fulger au efectuat mai multe percheziții pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și la Penitenciarul Nr.18 Brănești, care s-a soldat cu reținerea a 12 persoane.

Grupul ar fi activat în cadrul penitenciarului de la Brănești care ar fi dotat cu tehnică specială, iar de la domiciliile celor vizați s-ar fi ridicat sume de bani în mărime de aproximativ 5 milioane de lei.

Realitatea Live

27 Oct. 2021, 09:58
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Cosoi
27 Oct. 2021, 09:58 // Politica //  Petru Cosoi

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, anunță că se retrage din viața politică. Fostul primar de Chișinău urmează să-și depună mandatul de consilier municipal și demisia din funcția de lider al partidului. Anunțul a fost făcut în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook.

„În acest moment, nu văd alta cale decât, că în semn de protest, să-mi depun mandatul de consilier municipal, să renunț la calitatea de președinte al PL și să-mi întrerup astfel activitatea politica și publica, pentru a așteptă în tăcere și demnitate, deznodământul acestei situații penibile, fără să renunț însă la poziția mea de promovare a reîntregirii neamului romanesc și integrării noastre, astfel, în NATO și UE”, scrie Chirtoacă.

Totodată, Dorin Chirtoacă se arată nemulțumit de ultimele modificări din domeniul justiției și acuză guvernarea PAS că aduce la putere oameni care au făcut parte din regimul lui Plahotniuc.

„În loc să aibă loc reabilitarea celor care au suferit de pe urma regimului mafiot, iar călăii, să fie trași la răspundere pentru abuzurile comise, ei sunt ridicați la cel mai înalt nivel, fiindu-le spălată imaginea și oferita puterea asupra justiției”, a menționat Chirtoacă.

 
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul “Valea Morilor” din Capitală
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Coreea de Sud a lansat în spațiu prima sa rachetă
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Toamna, o adevărată expoziție de pictură în aer liber
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău