Curs valutar
 • EUR
  20.1160
  0.4653%
 • USD
  17.7288
  -0.0147%
 • RUB
  0.2376
  0.463%
 • RON
  4.0625
  0.4135%
 • UAH
  0.6533
  0.2602%

Dosarul unui individ „responsabil” de falsificarea a peste 500 de acte, trimis în judecată

26 Oct. 2021, 15:21
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Valentina Buză
26 Oct. 2021, 15:21 // Actualitate //  Valentina Buză

Dosarul de învinuire a unui cetățean moldovean, care a falsificat cel puțin 500 de acte, a fost trimit în judecată după ce Procuratura Generală a terminat urmărirea penală. Mai exact, este vorba despre cărți de identitate și permise de conducere românești, folosite ulterior în scopul exploatării prin muncă, în Franța, a persoanelor venite preponderent din Moldova.

„Învinuitul și-a desfășurat activitatea ilegală din anul 2015 până la începutul lui 2021, când a fost arestat. În rezultat, potrivit estimărilor, acesta a obținut un venit infracțional de peste 400.000 MDL. La solicitarea procurorilor, pe bunurile învinuitului (inclusiv trei automobile de lux) au fost aplicate sechestre, în sumă de peste 1,5 milioane MDL, care vor asigura încasarea contravalorii venitului ilicit”, se arată în nota informativă a Procuraturii Generale.

De menționat că, în Franța sub acuzare au fost puse 14 persoane, dintre care cetățeni români, francezi și moldoveni, care aveau rolul de recrutare a victimelor și supravegherea acestora.

„Suma veniturilor ilegale realizată de gruparea criminală din Franța a constituit peste 12 milioane EUR. În Moldova, suma estimativă a veniturilor obținute pe cale criminală este de peste 20 milioane MDL”.

În context, procurorii îndeamnă cetățenii să manifeste vigilență și atenționează asupra riscurilor procurării, transportării, deținerii și folosirii actelor false în străinătate, unde astfel de acte ar putea fi folosite  ca instrument de șantaj din partea traficanților de persoane.

„Cetățenii care dispun de aceste acte false să le transmită autorităților statale, astfel încât să devină posibilă evitarea răspunderii penale. Persoanele care decid să comită astfel de infracțiuni, riscă nu doar pedepse penale, ci și confiscarea bunurilor obținute pe cale criminală”.
Realitatea.md amintește că mai mulți angajați MAI au fost implicați într-o schemă ilegală de milioane! 

Realitatea Live

30 Nov. 2021, 22:18
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Nov. 2021, 22:18 // Politica //  Cristina Vlah

Directoarea Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, pleacă din funcție. Ea și-a luat rămas bun de la colegi, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, informează Realitatea.md.

„Azi se încheie mandatul meu la Institutul Național al Justiției.

Am avut bunul prilej și marea onoare să conduc această deosebită instituție cu personalitate și caracter, cu staf mega calificat, formatori inteligenți, audienți cu-minți și Consiliu profesionist. Timp de 7 ani împreună am depus efort și suflet nu pentru o simplă schimbare, ci pentru o adevărată transformare ce a permis INJ-ului să facă un salt enorm.

Ne-am bucurat de sprijinul și girul partenerilor de dezvoltare, în special al Ambasadei SUA, UNDP și CoE, care au avut încredere în noi și ne-au apropiat de aceste rezultate frumoase.

Vă multumesc tuturor pentru că mi-ați permis să facem echipă comună. Vă urez tuturor curaj și împliniri în toate, iar bunului INJ – prosperitate în continuare”, scrie Diana Scobioală.

În acest sens, cei din Institutul Național al Justiției urmează să numească un nou director.

Realitatea.md menționează că noua funcție a Dianei Scobioală va fi cea de judecătoare la CEDO din partea țării noastre.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală