Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0%
 • USD
  17.7371
  0%
 • RUB
  0.2404
  0%
 • RON
  4.0641
  0%
 • UAH
  0.6510
  0%

Două cazuri de decese somatice, înregistrate în rândul persoanelor private de libertate. Ce s-a mai depistat?

11 Oct. 2021, 11:19
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
11 Oct. 2021, 11:19 // Societate //  Valentina Buză

Responsabilii din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova informează că, săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6390 persoane, dintre care 40 au fost persoane eliberate, iar alte 55 de persoane au fost reținute și plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Mai mult, au fost înregistrate două cazuri de decese somatice în rândul persoanelor private de libertate.

De asemenea, potrivit planului activităților de educație și asistență psiho-socială, persoanele deținute au beneficiat de 222 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală și școlarizare. Prezența beneficiarilor la programele educative și psiho-sociale a fost de 1456 persoane.

„În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării perchezițiilor, la punctele de control și trecere, angajații sistemului administrației penitenciare au depistat: 2 litri de băutură alcoolică, 400 ml de substanță lichidă de culoare cafenie și un pachet cu o substanță, ambele de proveniență necunoscută și accesorii pentru telefoane mobile”.

În toată periaoda menționată, a fost asigurată asistența medicală de urgență prin intermediul serviciului de urgență 112 în 23 de cazuri și au fost efectuate 17 examinări la spitalele civile.

Totodată, la moment în sistemul administrației penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecția COVID-19:

Persoane private de libertate:

 • Total testări de la începutul pandemiei – 1123;
 • Total deținuți confirmați de la începutul pandemiei – 232;
 • La tratament (active) – 10;
 • Total deținuți imunizați complet anti-COVID-19  –  2743 (42,92%)
 • Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecția COVID-19 – 0.

Realitatea Live

05 Dec. 2021, 14:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
05 Dec. 2021, 14:53 // Societate //  Realitatea.md

În cadrul unui briefing de presă, candidata partidului politic „ȘOR”, Marina Tauber a transmis un mesaj către președinta țării, Maia Sandu. Tauber a menționat că statul nostru a devenit dictatorial și a asociat-o pe Sandu ca fiind „Lukașenko în fustă”. Pentru anularea alegerilor din municipiul Bălți și excluderea ei din cursa electorală, vicepreședinta, Partidul Politic “ȘOR” dă vina pe guvernare.

„Vreau să înțelegeți că acesta este un război. Este un război matur. În acest război vor fi neapărat învingători și înfrânți. Vă dau asigurări că  cei învinși veți fi voi. Vă asigur că noi o să facem tot posibilul ca fiecare dintre voi să răspundă conform legii pentru tot. Eu cu plăcere voi constat peste ceva timp că noi am reușit.. 

Să știți că mecanismul a fost pornit, iar drum de întoarcere nu este. Cum a spus președintele partidului, a început demontarea voastră. La rândul meu și din partea întregului partid vreau să-mi iau rămas bun. Voi nu mai existați și cum se spune, despre morți se vorbește sau doar de bine sau nu se vorbește deloc, a declarat Marina Tauber.

Amintim că în această dimineață, 5 decembrie, magistrații Curții de Apel Bălți au decis anularea înregistrării candidatului Partidului„ ȘOR, Marina Tauber. Judecătorii au susținut decizia instanței de fond cu privire la anularea înregistrării Marinei Tauber din cursa electorală. Imediat după decizia pronunțată de CA Bălți, membrii Comisiei Electorale Centrale au anunțat suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale din municipiul Bălți.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală