Curs valutar
 • EUR
  20.6391
  -0.0528%
 • USD
  18.0200
  0.0261%
 • RUB
  0.2347
  -2.2156%
 • RON
  4.1752
  -0.0431%
 • UAH
  0.6443
  -0.7605%

După critica din societate o deputată sare în apărarea Nataliei Moloșag: A greșit-e omenește! A recunoscut, a plecat

03 Dec. 2021, 10:00
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Dec. 2021, 10:00 // Politica //  Petru Beregoi

Avocata Poporului, Natalia Moloșag, care a depus cerere de demisie după scandalul iscat se pare că și-a găsit și o „apărătoare” care îi face parte în toată această situație. Este vorba de deputata PAS, Doina Gherman, care condamnă criticile din societate, odată ce Moloșag și-a recunoscut vina și a demisionat.

„Am rămas profund dezamăgită de valul de ură în care a fost târâtă în ultimele zile societatea noastră. Atacurile mediatice fără precedent la care a fost supusă Avocata Poporului sunt cu adevărat alarmante. Atât de multă răutate și ură nu am văzut demult. Ce fel de societate suntem dacă nu avem empatie față de oameni. Stigmatizăm. Linșăm în haită cu aere de justițiari. Credeți că ați făcut dreptate? A greși e omenește. Natalia a recunoscut greșeala și a plecat, dând exemplu sutelor de funcționari cu probleme reale de integritate, care se țin cu dinții de fotolii. Natalia și-a recunoscut greșeala, dar nu și vina, fiindcă nu are de ce să-i fie rușine pentru faptul că a vrut să fie om”, spune deputata.

Precizăm că, Doina Gherman este printre primele deputate care își exprimă susținerea pentru Natalia Moloșag, deși alți parlamentari PAS, prin mesajele lor făcute publice ar fi dat de înțeles că acțiunile Avocatei Poporului nu sunt de îndreptățit. Cu asemenea păreri s-au expus Dumitru Alaiba și Radu Marian.

Amintim că, că Natalia Moloșag și-a depus cererea de demisie, după ce în spațiul public s-a iscat un scandal legat de aflarea unei persoane terțe în Oficiul Avocatului Poporului. Este vorba despre Dumitru Godorog, care a fost condamnat pentru proxenetism, și care nefiind angajat oficial în cadrul instituției participa la întrunirile de rang înalt, s-a deplasat în penitenciar alături de Natalia Moloșag. Avocata susține că Dumitru era asistentul ei și că avea semnat cu el un contract de prestare servicii. În urma acestui val de critici, Moloșag și-a prezentat cererea de demisie.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 12:23
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 12:23 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Peste 800 pachete de țigări, tăinuite în locuri special amenajate și autoturismul folosit pentru transportarea frauduloasă a acestora au fost ridicate de vameșii de la Cahul, ieri, 16 ianuarie curent, la ieșire din țară.

În jurul orei 01:00, pentru control s-a prezentat un automobil de marca ”BMW 320”, cu numere de înmatriculare românești. Acesta era condus de un cetățean moldovean, în vârstă de 28 de ani.

În baza analizei de risc, autoturismul a fost supus unor verificări minuțioase, fiind depistate mai multe spații special amenajate pentru tăinuirea țigărilor: în tavan, roata de rezervă, sub bancheta din spate, în boxe și în compartimentul motorului.

Ca urmare a demontării locurilor indicate, vameșii au ridicat 870 pachete de țigări de diverse mărci, pe care bărbatul intenționa să le comercializeze pe piața neagră din UE.

Produsele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală