Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

După Macari și Țîcu „ținta” simpatizanților Partidului Șor. Ce a primit deputatul în căsuța poștală

14 Apr. 2021, 12:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Valentina Buză
14 Apr. 2021, 12:15 // Politica //  Valentina Buză

Deputatul Octavian Țîcu, ca și deputata Platformei DA, Stela Macari, a primit 150 de scrisori de la cetățeni, simpatizanți ai Partidului Șor, prin care își prezintă nemulțumirea pentru faptul că parlamentarul numește Partidul Șor „grupare criminală” – calificativ oferit de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, atunci când a cerut ridicarea imunității parlamentare a doi deputați ai Partidului Șor Denis Ulanov și Petru Jardan.

Potrivit lui Țîcu, după ce a depus la Curtea Constituțională o sesizare prin care a cerut scoaterea în afara legii a Partidului Șor, a devenit ținta atacurilor acestei formațiuni.

„Ieri și azi am găsit în cutia poștală a Parlamentului 150 de scrisori de chemare în judecată prealabilă din partea membrilor Partidului Șor. Sunt toate trase la indigo. 150 de oameni au fost utilizați ca scule și instrumente al Partidului Șor”, a declarat astăzi Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă, precizând că toate scrisorile au același conținut.

Octavian Țîcu afirmă că, cei 150 de cetățeni îi solicită scuze și dezmințiri publice.

Amintim că, exact în aceeași situație s-a pomenit și deputata Platformei DA, Stela Macari.

Platforma DA, la sfârșitul lunii martie a depus la Curtea Constituțională (CCM) o sesizare prin care a solicitat opinia Curții dacă Partidul Șor poate fi scos în afara legii. Ulterior, Platforma DA a înțeles că deputații nu pot face o asemenea sesizare față de Înalta Curte, drept exclusiv fiind doar a Președinției, Parlamentului, Procuraturii Generale și Ministerului Justiției. Astfel, s-a adresat Maiei Sandu să facă acest lucru.

Precizăm că, inițial ideea de a scoate Partidul Șor în afara legii îi aparține deputatul Octavian Țîcu, care la fel a sesizat CCM.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române