Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

După starea de euforie, PAS mulțumește oamenilor și anunță primele acțiuni pe care le va face la guvernare

12 Iul. 2021, 13:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
12 Iul. 2021, 13:05 // Politica //  Petru Beregoi

Liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu a venit astăzi cu un mesaj de mulțumire și apreciere pentru toți alegătorii pentru faptul că au ieșit la vot și a anunțat primele acțiuni pe care le va face PAS după ce va fi creat noul Parlament și Guvern.

„Moldova, mă închin în fața ta. Vă mulțumim! Am reușit să câștigăm încrederea oamenilor. Le mulțumim pentru susținere. Peste 208 mii de oameni din diasporă, ne închinăm în fața voastră. Mulțumim pentru lecția de patriotism. Știm cât de mult avem de muncit în următoarea perioadă. Este nevoie de acțiuni curajoase ca să scoatem țara la lumină. (…) Pentru construcția unui stat puternic va fi nevoie de mulți oameni integri. Știm că este greu ca dintr-o țară săracă să facem una prosperă. Dragi cetățeni, vă promitem un lucru – nu vom înceta să vă ascultăm”, a spus Grosu.

Astfel, Igor Grosu a venit cu îndemnul către cetățenii integri să se alăture echipei, pentru a participa la actul de guvernare, dacă sunt specialiști în anumite domenii.

„Trebuie să numim un Guvern. Facem un apel către oamenii integri să adere la PAS. Pe 11 iulie s-a dat o mare luptă, însă învingătorii acestei lupte sunt cetățenii. Lupta a fost grea, uneori nedreaptă. Am depus contestați și vom veghea asupra lor. Vom veni cu garnitura guvernamentală după validarea alegerilor, avem mai multe nume, oameni buni și profesioniști. Dacă sunteți specialiști aderați la noi pentru a vă putea implica în actul de guvernare”, a continuat Grosu.

Liderul PAS a dat citirii și primelor priorități pe care ar urma să le implementeze imediat după crearea Parlamentului și numirea Guvernului.

Este vorba de modificarea și reformarea justiției astfel încât judecătorii să aibă posibilitate să confiște averea nejustificată și recuperarea miliardului, tragerea investițiilor și fondurilor europene, majorarea pensiei minime de până la 2 000 de lei și diminuarea cheltuielilor în cadrul instituțiilor statului.

Precizăm că, potrivit datelor preliminare, după procesarea a 99,95% din numărul total al proceselor verbale, PAS a acumulat 52,7%, ceea ce constituie 63 de mandate de deputați în viitorul Parlament.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 16:49
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 16:49 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Comuniștilor califică drept „corupere constructivă” votul de ieri al deputaților Fracțiunii Șor, când au susținut candidatura lui Igor Grosu la funcția de președinte al Parlamentului. Reacția PCRM se regăsește într-un comunicat remis astăzi presei.

„Când Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că pleacă la opoziție, reprezentanții partidului Șor au anunțat că sunt puțin însărcinați și că se retrag în „opoziția constructivă”. Pentru cei care nu înțeleg această frază, voi explica: „opoziția constructivă” este o invitație a majorității de guvernământ la negociere. Dorința de a vinde la un preț mai mare. Dorința a fost auzită, prețul a fost indicat, iar șoriții l-au susținut pe Grosu în funcția de președinte al Parlamentului”, se arată în comunicatul PCRM.

Totodată, comuniștii afirmă că, înainte de votul pentru numirea președintelui Legislativului, Marina Tauber ar fi fost văzută în parc cu unul din consilierii prezidențiali.

Amintim că, ieri, pentru numirea în funcția de președinte al Parlamentului, unicul candidat fiind deputatul PAS, Igor Grosu, și-au dat votul pentru el doar deputații din fracțiunea din care face parte și cei din Partidul Șor. Deputații PSRM și PCRM nu au votat.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate