Curs valutar
 • EUR
  21.2731
  -0.0475%
 • USD
  17.8788
  -0.2495%
 • RUB
  0.2451
  0.0408%
 • RON
  4.3236
  -0.0139%
 • UAH
  0.6664
  -0.06%

E pe drum. Cavcaliuc vine acasă după ce a aflat că este dat în căutare: Nu m-am eschivat

20 Iul. 2021, 12:05
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
20 Iul. 2021, 12:05 // Politica //  Petru Beregoi

Nu m-am eschivat și nu mă eschivez, chiar în aceste momente sunt cu familia în drum spre casă. Cu o asemenea reacție a venit astăzi, Gheorghe Cavcaliuc, după ce Procuratura raionului Sîngerei a dispus darea în căutare a acestuia, pentru că a refuzat să se prezinte la audieri pe dosarul „verde de briliant”.

„Am cerut recuzarea procurorilor cu care sunt în conflict de interese și care nu-mi garantează un proces echitabil. Am informat oficial PG  și procuratura din Sîngerei că avocații sunt în concediu anual, oficial, iar eu cu familia în concediu. Se vede cu ochiul liber că graba cu care se merge, abuzurile vădite umflând dosarul ,,zilionca’’ (n.r. verde de briliant), instrumentat la comandă, vor să distragă atenția de la problemele grave care sunt în organele procuraturii și să curățe imaginea foarte șifonată prin tărăgănarea multor altor cazuri răsunătoare care se mușamalizează, furtul miliardului, Landromatul rusesc, filajul judecătorilor și altele. Cred că și presa dar și societatea, vede aceste duble standarte și viteza de acțiune într-un dosar de doi bani, supt din deget unde sunt vizate două rude, eu ne fiind la fața locului la momentul incidentului și comparația cu alte cazuri enumerate mai sus”, a reacționat Cavcaliuc.

Liderul PACE precizează că, odată cu revenirea avocaților săi din concediu și recuzarea procurorilor care au inițiat și instrumentează această cauză penală, se va prezenta și își va apăra „onoarea și demnitatea, demonstrându-și nevinovăția într-un proces echitabil”

„Anume aceste abuzuri trebuie investigate de Procuratura Generală, nu conflictul dintre două rude din Sîngerei. Dacă nu-mi voi găsi dreptatea în instituțiile naționale, mă voi adresa în instituțiile internaționale, unde e cea mai mare probabilitate că Republica Moldova va fi condamnată pentru un dosar politic instrumentat la comandă”, conchide Cavcaliuc.

Amintim că, Procuratura a anunțat astăzi că a expediat în judecată cauza penală unde sunt învinuiți patru membri PACE pentru huliganism, iar liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost anunțat în căutare din cauza eschivării când a fost citat la organul de urmărire penală pentru a depune mărturii, pentru că primii au stropit cu verde de briliant vicepreședintele raionului Sîngerei, iar ultimul – a incitat la ură și răzbunare. Dacă li se va demonstra vinovăția riscă amendă sau până la 5 ani de pușcărie.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:27
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
02 Aug. 2021, 14:27 // Societate //  Valentina Buză

Sfârșit tragic pentru un bărbat în vârstă de 82 de ani. Acesta a fost strivit de un autocar când traversa strada neregulamentar, iar urmare a impactului a decedat pe loc. Potrivit informațiilor, accidentul rutier produs pe strada Muncești din Capitală.

„În jurul orei 13:05, în Dispeceratul Secției documentare accidente rutiere al DP mun. Chișinău, a fost înregistrată înștiințarea telefonică despre producerea unui accident rutier cu tamponare de pieton, pe strada Muncești”.

Imediat la fața locului s-au deplasat oamenii legii unde au stabilit că, un bărbat în vârstă de 45 de ani, aflat la volanul autocarului, a tamponat un pieton, bărbat în vârstă de 82 de ani, care traversa strada neregulamentar.

Pe caz a fost dispusă inițierea unui proces penal, iar organul de urmărire penală urmează să stabilească toate circumstanțelor.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate