Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Elon Musk acuză „organizația Soros” că vrea „să distrugă civilizația occidentală”

18 Sept. 2023, 19:15
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
18 Sept. 2023, 19:15 // În Lume //  Elena Putregai

Elon Musk face acuzații la adresa „organizației” lui George Soros pe X, spunând că vrea „să distrugă civilizația occidentală”, înainte de întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Elon Musk a acuzat că fundațiile lui George Soros vor să distrugă civilizația occidentală, înainte ca magnatul tehnologiei să aibă o întâlnire cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în California. Musk a făcut acest comentariu ca răspuns la o postare a unui utilizator care distribuie imagini cu migranți din nordul Africii sosind pe insula italiană Lampedusa, care face referire la o „invazie condusă de George Soros” a Europei.

„Organizația Soros pare să nu dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a postat proprietarul lui X. Soros, un om de afaceri și filantrop maghiar-american, a fost subiectul mai multor teorii ale conspirației. Open Society Foundations, care sprijină grupurile societății civile, inclusiv unele care lucrează pe probleme care afectează siguranța și bunăstarea migranților, refugiaților și solicitanților de azil, este o țintă obișnuită a extremei drepte.

Musk a fost acuzat de grupările pentru drepturile civile că amplificat antisemitismul pe platforma sa, lucru pe care el îl neagă. Elon Musk se va întâlni luni cu Netanyahu pentru discuții despre care ambii au spus că se vor concentra pe tehnologia inteligenței artificiale, și nu pe Liga Antidefăimării (ADL), cu care Musk se ceartă pe subiectul antisemitismul pe platforma X, fostă Twitter.

Cu toate acestea, Washington Post a transmis săptămâna trecută că stabilirea acestei întâlniri este cel mai recent pas într-o campanie a prietenilor și aliaților evrei ai lui Musk, pentru a evita criticile tot mai mari legate de creșterea discursului antisemit pe platforma X.

Musk a amenințat că va da în judecată ADL, un grup de drepturi civile din SUA care militează împotriva antisemitismului și bigotismului și l-a acuzat că încearcă să „ucidă” platforma „făcând acuzații în mod fals despre platformă și despre mine că suntem antisemiți”.

Grupurile pentru drepturile civile, inclusiv Centrul pentru Combaterea Urii Digitale și ADL, au emis concluzii conform cărora volumul discursurilor instigatoare la ură pe X a crescut sub conducerea lui Musk.

Realitatea Live

26 Sept. 2023, 22:49
 // Categoria: Societate // Autor:  Ursu Ana
26 Sept. 2023, 22:49 // Societate //  Ursu Ana

Șefa statului Maia Sandu a vizitat astăzi mai multe localități din țară. Președinta a mers în satele Țipala, Răzeni, Cărbuna din raionul Ialoveni, unde a discutat cu câteva sute de oameni despre cum se dezvoltă localitățile și ce înseamnă pentru ei să aducem Uniunea Europeană acasă, anunță președinția.

„La Țipala localnicii erau bucuroși că se pot aduna din nou la Casa de Cultură, renovată prin programul „Satul European”. Cu oamenii din Răzeni am discutat despre importanța de a continua investițiile în proiecte care modernizează localitatea, precum termoizolarea liceului și renovarea primăriei, care se află acum în proces de lucru”, a declarant șefa statului.

Șefa statului a avut o întâlnire călduroasă cu oamenii din Cărbuna și a apreciat eforturile localnicilor în implementarea proiectelor.

„M-am bucurat să descopăr o comunitate puternică, ce și-a unit eforturile cu moldoveni din diasporă, administrația centrală și locală pentru a asigura iluminarea localității prin instalarea unui parc fotovoltaic. Angajamentul nostru este să asigurăm condiții de viață mai bune în fiecare localitate, ca satele și orașele noastre să arate ca în Uniunea Europeană, iar oamenii să se simtă bine acasă”, a mai precizat Maia Sandu.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală