Curs valutar

Ești pasionat de lumea startup-urilor? Philip Morris te provoacă să participi la Disrupt Camp!

26 Ian. 2022, 11:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Cosoi
26 Ian. 2022, 11:53 // Economie //  Petru Cosoi

Ești student în ultimul an de facultate sau masterand în domeniul tehnologiei informației, marketing, business sau comunicare? Dacă da, atunci ai posibilitatea să te înscrii la Disrupt Camp 2022, o competiție internațională organizată de Philip Morris International, care va avea loc online și la care pot participa tineri din Republica Moldova, Georgia și Armenia. Aici, 20 de echipe vor genera idei și soluții, concurând pentru premiul cel mare – posibilitatea de a urma un curs la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

Fii parte a unei echipe internaționale!

Disrupt Camp este un hackathon ce va reuni tineri creativi și ambițioși, care vor să aibă un cuvânt de spus în lumea businessului, a științei și inovațiilor. Competiția va reda experiența de lucru în cadrul unei echipe internaționale, iar participanții vor avea posibilitatea să lucreze la proiecte ce țin de știință și inovație, servicii pentru clienți, recrutare de talente și sustenabilitate.

Îți poți alege domeniul cel mai apropiat de specialitatea sau interesele tale. Pentru fiecare proiect, va fi nevoie de soluții tehnice, elaborarea conceptelor, a etapelor de realizare, a bugetului, precum și analiza impactului.

Etape și beneficii

La bază, termenul hackathon este derivat din combinația a două cuvinte: hacker și maraton. Anterior, acest tip de competiție se referea în exclusivitate la dezvoltarea unui software. Astăzi, însă, hackathon-urile și-au lărgit direcțiile, iar echipele de specialiști lucrează împreună pentru a rezolva probleme din diverse domenii, precum și sarcini relevante din punct de vedere social.

Hackathon-urile încep cu prezentarea evenimentului în ansamblu și a subiectelor specifice. Apoi, participanții formează echipe pe baza intereselor și competențelor. Urmează munca efectivă la proiecte.

În final, au loc prezentările de proiecte, în timpul cărora fiecare echipă demonstrează rezultatele muncii sale.

Hackathon-urile aduc numeroase beneficii participanților. Iată câteva dintre ele:

Comunitate. Competițiile de acest fel contribuie la crearea unei rețele de persoane talentate și active.

Flux de lucru și colaborare creativă. În cadrul unui hackathon, participanții au ocazia unică de a lucra într-un format liber, alături de experți din domeniile de interes.

Cunoștințe noi. Participanții se confruntă în mod constant cu sarcini pe care nu le-au mai întâlnit anterior. Prin urmare, învățarea are loc foarte repede, iar cunoștințele dobândite pot fi folosite imediat în practică.

Testarea aptitudinilor. Pentru participanți, un hackathon este o oportunitate de a arăta cât de buni specialiști sunt.

Un boom de idei. Fiind o platformă de experimentare, hackathon-ul permite inventarea și implementarea unor idei și proiecte absolut noi.

Aplică la Disrupt Camp! Expediază CV-ul Aici până pe 28 februarie. Startul competiției va fi dat pe 14 martie, iar câștigătorii vor fi desemnați la începutul lunii iunie.

Intră și tu în competiția ideilor Disrupt Camp!

P. 

Realitatea Live

16 Mai 2022, 15:38
 // Categoria: În Lume // Autor:  Victoria Laur
16 Mai 2022, 15:38 // În Lume //  Victoria Laur

La uzina Renault, care a devenit proprietatea Moscovei, vor fi produse mașini Moskvich. Capitala rusă planifică să producă acolo în viitor și vehicule electrice.

Anunțul a fost făcut de primarul Serghei Sobianin, care a precizat că întâi se vor produce mașini clasice, cu motor cu ardere internă. Planurile pentru viitor, însă, sunt pe cât de ambițioase, rușii intenționând să scoată pe piață propriile electromobile.

Oficialul a mai precizat că principalul partener tehnologic care urmează să participe la redeschiderea liniei de producere este gigantul rus Kamaz, producător de camioane. Când, cum și din ce resurse va începe fabricarea automobilelor deocamdată nu se cunoaște.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

În perioada sovietică, la fabrica Renault de pe bulevardul Volgogradsky din Moscova se produceau mașini de model Moskvich. Producătorul străin a venit în Rusia în 1998.

Pe 16 mai, Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia a anunțat că activele rusești ale grupului Renault sunt transferate în proprietatea statului. Semnarea acordurilor privind transferul s-a produs deja.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală