Curs valutar
 • EUR
  20.7481
  0.4241%
 • USD
  17.6799
  0.2421%
 • RUB
  0.2412
  0.4146%
 • RON
  4.1922
  0.4103%
 • UAH
  0.6623
  0.302%

Fără permis de conducere, dar vitezoman, un bărbat le-a spus polițiștilor că este drogat

04 Mart. 2021, 12:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
04 Mart. 2021, 12:21 // Societate //  Realitatea.md

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost sancționat de poliție în seara zilei de ieri, 3 martie, pentru cinci încălcări rutiere comise în trafic. Mai mult decât atât, bărbatul le-ar spus polițiștilor că a consumat substanțe narcotice. Totuși, în urma testării narcologice, rezultatul a fost negativ.

„Observat de inspectorii de patrulare, conducătorul auto a fost somat să stopeze autovehiculul, însă el a ignorat cerințele agentului de circulație continuând deplasarea, ulterior a fost stopat forțat. În timpul reținerii, bărbatul a opus rezistență, nesubordonându-se cu vehemență angajaților INSP. A fost aplicat gazul lacrimogen și mijloacele speciale în conformitate cu legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției.
În final, bărbatul a fost sancționat pentru conducerea unei mașini care nu a fost înmatriculată conform legii sau nu a fost supusă reviziei tehnice; conducerea unui vehiculului fără permis de conducere; exploatarea unei mașinii care nu a fost asigurat de răspundere civilă în modul stabilit; depășirea vitezei de circulație; neîndeplinirea de către conducătorul de vehicul a indicaţiei legale dată de agentul de circulaţie de a opri vehiculul.
De menționat că șoferul a rămas fără mijlocul de transport.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 13:51
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Sept. 2021, 13:51 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Fără succes. Atât fosta directoare a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari, cât și vice-directorul companiei „Farmaco”, Vladimir Carauș, nu au trecut de concursul organizat de Guvernul Gavrilița pentru postul de director general adjunct al Agenției.

Evaluarea CV-urilor a avut loc astăzi, în incinta Casei Guvernului.

Amintim că potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi candidați au fost admiși în concurs în urma evaluării dosarelor de către Comisia permanentă pentru organizarea și desfășurarea concursurilor de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior.

Concursul se desfășoară în baza Regulamentului cu privire la ocuparea funcției publice prin concurs, care, după examinarea dosarelor, prevede următoarele etape: competiția CV-urilor, proba scrisă și interviul. Pentru fiecare etapă candidații vor fi notați cu un punctaj de la 1 – la 10. Fiecare etapă este eliminatorie pentru candidații, care vor obține un punctaj mai mic de 7,5.

Menționăm, că Silvia Cibotari a deținut anterior funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale. Dar a fost eliberată de către Guvern, printr-o decizie din 12 august, anul trecut. Funcția de vice-director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale îl asigura Lina Gudima.

Contracandidatul Silviei Cibotari este vice-directorul și unul din fondatorii companiei SA „Farmaco”, Vladimir Carauș. Compania în cauză reprezintă una dintre cele mai mari întreprinderi producătoare de medicamente din Republica Moldova.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române