Curs valutar
 • EUR
  19.2489
  -0.5886%
 • USD
  18.1679
  -0.191%
 • RUB
  0.1888
  -0.3178%
 • RON
  3.8734
  -0.6351%
 • UAH
  0.4919
  -0.2033%

Un miliardar caută opt persoane din întreaga lume care vor zbura cu el în spațiu. Totul e gratis

04 Mart. 2021, 12:05
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
04 Mart. 2021, 12:05 // Life //  Realitatea.md

Mogul japonez de modă Yusaku Maezawa, care și-a anunțat prima dată intenția în 2018 de a lua cu el un grup de artiști într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii, a declarat marți, că invită publicul să aplice pentru unul din cele opt locuri libere într-o misiune spațială din 2023.

Maezawa a spus că a decis să extindă definiția unui „artist”. Inițial, în 2018, artiștii pentru el însemnau cântăreți, dansatori, pictori și persoane din alte domenii creative tradiționale. Acum, japonezul este deschis să includă oameni din toate sferele sociale, atâtă timp cât aceștia se consideră și se autoclasifică drept artiști, a spus Maezawa.

Site-ul web „Dear Moon”, numele misiunii spațiale ale lui Maezawa, include acum un link în care solicitanții se pot pre-înregistra până pe 14 martie. Înscrierea normală a candidaților însă, va începe din 21 martie.

Vor exista două criterii principale de selecție. Cei ce vor aplica trebuie să fie mereu gata să „își depășească limitele” în contextul în care își părăsesc familiile și activitățile obișnuite pe care le aveau și să „fie niște mebri veritabili ai comunității, mereu gata să își ajute aproapele”.

Cei opt candidați selectați se vor alătura lui Maezawa, care le va acoperi toate cheltuielile necesare. Japonezul susține că nu este exclusă o potențială extindere a echipei. Misiunea „Dear Moon” se va efectua cu racheta masivă „Starship” a SpaceX, care se află încă în primele etape de dezvoltare.

Elon Musk, directorul general și fondatorul SpaceX, a declarat recent, în timpul unui interviu cu Joe Rogan, că se preconizează ca „Starship” să efectueze zboruri regulate până în 2023, chiar dacă industria spațială este renumită pentru proiecte ce depășesc deadline-urile stabilite și cheltuieli mult mai mari față de cele preconizate inițial.

Dacă misiunea va avea succes, echipajul lui Maezawa va fi primul grup de simpli cetățeni care s-ar aventura dincolo de orbita Pământului. Musk a declarat într-un videoclip postat marți, că, călătoriile SpaceX ar putea ajunge mai departe decât oricare dintre misiunile „Apollo” pe care le-a fi desfășurat NASA vreodată.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 08:00
 // Categoria: Slider // Autor:  Redacția Realitatea
27 Sept. 2023, 08:00 // Slider //  Redacția Realitatea

Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 27 septembrie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md:

09:00 Protecția și promovarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul noilor provocări și realități existente în societățile moderne 

09:30 Reorganizarea și deschiderea unui bloc nou cu 3 grupe de grădiniță în cadrul Liceului Teoretic „Vasile Lupu” și lansarea districtelor pentru înscrierea copiilor la grădiniță

10:00 Conferință de presă cu genericul: „Reforma patentei a fost încheiată: CU OIȘTEA-N GARD! Cu succes, doar s-a călcat pe GREBLA PATENTEI!”

10:30 Deschiderea sălii de sport a LT „Mihai Viteazul”

11:00 Donație de echipament din partea UNFPA Moldova pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății sexuale și reproductive

11:00 Eveniment de donație a manechinelor medicale pentru dezvoltarea abilităților practice în domeniul sănătății reproductive

12:30 Lansarea unei pagini web privind dezvoltarea politicilor și strategiilor locale pentru abordarea problemelor și nevoilor cu care se confruntă comunitatea.

20:00 Emiunea Lifestyle

21:00 Emisiunea Titania.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

RLIVE TV este distribuit în toate rețelele de cablu și IPTV primele fiind Moldtelecom, StarNet, Orange, ARAX, etc.

Acoperirea pe țară este de peste 80 % din total abonați TV.

RLIVE TV este prezent și în online, pe site-urile realitatea.mdRlive.md, bani.mdrupor.mdmoldovalive.md, diez.md, deschide.mdziarulnational.mdnordnews.mdzugo.md, paranteze.mdmoldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri.

RLIVE TV este un nou concept de televiziune modernă și inedită, bazată pe grafică și vizual, o transpunere a online-ului pe TV, orientată spre oamenii care privesc TV în timpul zilei, la birou sau acasă.

Contentul de bază este reprezentat prin transmisiunile live ale celor mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală