Curs valutar
 • EUR
  21.4838
  0%
 • USD
  17.8399
  0%
 • RUB
  0.2391
  0%
 • RON
  4.3609
  0%
 • UAH
  0.6431
  0%

Un miliardar caută opt persoane din întreaga lume care vor zbura cu el în spațiu. Totul e gratis

04 Mart. 2021, 12:05
 // Categoria: Life // Autor:  Daniel Hacina
04 Mart. 2021, 12:05 // Life //  Daniel Hacina

Mogul japonez de modă Yusaku Maezawa, care și-a anunțat prima dată intenția în 2018 de a lua cu el un grup de artiști într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii, a declarat marți, că invită publicul să aplice pentru unul din cele opt locuri libere într-o misiune spațială din 2023.

Maezawa a spus că a decis să extindă definiția unui „artist”. Inițial, în 2018, artiștii pentru el însemnau cântăreți, dansatori, pictori și persoane din alte domenii creative tradiționale. Acum, japonezul este deschis să includă oameni din toate sferele sociale, atâtă timp cât aceștia se consideră și se autoclasifică drept artiști, a spus Maezawa.

Site-ul web „Dear Moon”, numele misiunii spațiale ale lui Maezawa, include acum un link în care solicitanții se pot pre-înregistra până pe 14 martie. Înscrierea normală a candidaților însă, va începe din 21 martie.

Vor exista două criterii principale de selecție. Cei ce vor aplica trebuie să fie mereu gata să „își depășească limitele” în contextul în care își părăsesc familiile și activitățile obișnuite pe care le aveau și să „fie niște mebri veritabili ai comunității, mereu gata să își ajute aproapele”.

Cei opt candidați selectați se vor alătura lui Maezawa, care le va acoperi toate cheltuielile necesare. Japonezul susține că nu este exclusă o potențială extindere a echipei. Misiunea „Dear Moon” se va efectua cu racheta masivă „Starship” a SpaceX, care se află încă în primele etape de dezvoltare.

Elon Musk, directorul general și fondatorul SpaceX, a declarat recent, în timpul unui interviu cu Joe Rogan, că se preconizează ca „Starship” să efectueze zboruri regulate până în 2023, chiar dacă industria spațială este renumită pentru proiecte ce depășesc deadline-urile stabilite și cheltuieli mult mai mari față de cele preconizate inițial.

Dacă misiunea va avea succes, echipajul lui Maezawa va fi primul grup de simpli cetățeni care s-ar aventura dincolo de orbita Pământului. Musk a declarat într-un videoclip postat marți, că, călătoriile SpaceX ar putea ajunge mai departe decât oricare dintre misiunile „Apollo” pe care le-a fi desfășurat NASA vreodată.

Realitatea Live

Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 7 mai 2021
Declarațiile președintelui Maia Sandu, după ce a primit vaccinul anti-COVID
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează prima doză de vaccin „AstraZeneca”, împotriva COVID-19
„Dacă rămân acasă, merg la…” Eveniment online de orientare în carieră organizat de #diez
Asociația Obștească „Garda Tânără” organizează „Valsul Victoriei”
Conferință de presă organizată de președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a CMC, Vasili Chirtoca
Masa rotundă aniversară „Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea – 70 de ani de la naștere”
Președintele Maia Sandu, în dialog cu diaspora din Spania și Portugalia
Prezentarea publică a conceptului de proiect „Green Safety Corridor in Chisinau” (bd. Dacia, tronsonul str. Hristo Botev – bd. Traian)
08 Mai 2021, 17:58
 // Categoria: În Lume // Autor:  Daniel Hacina
08 Mai 2021, 17:58 // În Lume //  Daniel Hacina

Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European.

„Pe lângă agenda principală, am atins astăzi alte subiecte, la care vom reveni la summitul din 25 mai. Acestea sunt, în special, Rusia și Brexit”, a spus Macron.

Comentând întâlnirea liderilor UE de la Porto, Macron a menționat că „participanții se află în stadiul pregătirii dezvoltării unei strategii europene de combatere a pandemiei”.

„Aceasta este o mișcare comună, în ciuda faptului că este posibil să avem o viziune diferită asupra anumitor probleme”, a spus el.

Răspunzând la o întrebare despre motivele absenței cancelarului german Angela Merkel și a altor lideri europeni din Portugalia, Macron și-a exprimat opinia că „acest lucru se datorează restricțiilor cauzate de pandemie și programului politic intern”.

 
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile
Marcajele de străzile Capitalei, invizibile