Curs valutar
 • EUR
  20.7202
  -0.2124%
 • USD
  17.6982
  0.0096%
 • RUB
  0.2436
  0.3695%
 • RON
  4.1871
  -0.172%
 • UAH
  0.6647
  0.4062%

Un miliardar caută opt persoane din întreaga lume care vor zbura cu el în spațiu. Totul e gratis

04 Mart. 2021, 12:05
 // Categoria: Life // Autor:  Daniel Hacina
04 Mart. 2021, 12:05 // Life //  Daniel Hacina

Mogul japonez de modă Yusaku Maezawa, care și-a anunțat prima dată intenția în 2018 de a lua cu el un grup de artiști într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii, a declarat marți, că invită publicul să aplice pentru unul din cele opt locuri libere într-o misiune spațială din 2023.

Maezawa a spus că a decis să extindă definiția unui „artist”. Inițial, în 2018, artiștii pentru el însemnau cântăreți, dansatori, pictori și persoane din alte domenii creative tradiționale. Acum, japonezul este deschis să includă oameni din toate sferele sociale, atâtă timp cât aceștia se consideră și se autoclasifică drept artiști, a spus Maezawa.

Site-ul web „Dear Moon”, numele misiunii spațiale ale lui Maezawa, include acum un link în care solicitanții se pot pre-înregistra până pe 14 martie. Înscrierea normală a candidaților însă, va începe din 21 martie.

Vor exista două criterii principale de selecție. Cei ce vor aplica trebuie să fie mereu gata să „își depășească limitele” în contextul în care își părăsesc familiile și activitățile obișnuite pe care le aveau și să „fie niște mebri veritabili ai comunității, mereu gata să își ajute aproapele”.

Cei opt candidați selectați se vor alătura lui Maezawa, care le va acoperi toate cheltuielile necesare. Japonezul susține că nu este exclusă o potențială extindere a echipei. Misiunea „Dear Moon” se va efectua cu racheta masivă „Starship” a SpaceX, care se află încă în primele etape de dezvoltare.

Elon Musk, directorul general și fondatorul SpaceX, a declarat recent, în timpul unui interviu cu Joe Rogan, că se preconizează ca „Starship” să efectueze zboruri regulate până în 2023, chiar dacă industria spațială este renumită pentru proiecte ce depășesc deadline-urile stabilite și cheltuieli mult mai mari față de cele preconizate inițial.

Dacă misiunea va avea succes, echipajul lui Maezawa va fi primul grup de simpli cetățeni care s-ar aventura dincolo de orbita Pământului. Musk a declarat într-un videoclip postat marți, că, călătoriile SpaceX ar putea ajunge mai departe decât oricare dintre misiunile „Apollo” pe care le-a fi desfășurat NASA vreodată.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 10:39
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
28 Sept. 2021, 10:39 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Oamenii legii din Capitală au tras pe dreapta, în doar două ore, zeci de conducători auto.

S-a întâmplat pe șoseaua Muncești, iar în rezultat au fost depistate 59 încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere.

„În primele ore ale acestei dimineți, agenții de patrulare au desfășurat un filtru pe șoseaua Muncești din Capitală, cu scop de prevenire a încălcărilor rutiere și depistarea șoferilor care se eschivează de la răspunderea contravențională. Astfel, 59 de șoferi au fost sancționați contravențional pentru diferite încălcări. Depășirea limitei de viteză rămâne cea mai frecventă – 29 de încălcări, iar un șofer a fost depistat în stare de ebrietate la volan. Testat alcoolscopic acesta avea – 0,26 mg/l alcool în aerul expirat”, anunță IGP.

Reamintim, scopul nostru este siguranța fiecărui participant la trafic, iar regulile sunt făcute pentru a fi respectate, mai precizează oamenii legii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române