Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Filat despre Plahotniuc: Acest om nu există pentru mine

11 Mai 2021, 22:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
11 Mai 2021, 22:16 // Politica //  Cristina Vlah

Relația dintre fostul lider PLDM, Vlad Filat, și fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, a fost una destul de încordată. Îndeosebi, tensiunile au crescut după ce cele două formațiuni nu au putut împărți puterea în cadrul fostelor Alianțe pentru Integrare Europeană și au culminat cu reținerea și întemnițarea liderului liberal-democrat.

În acest context, fostul șef al PLDM spune că „acest om nu mai există pentru el”, dar totuși îi dorește „sănătate”. „Nu am încercat și nu voi încerca vreodată să iau legătura cu el. Acest om nu există pentru mine. Eu pot să-i doresc doar sănătate”, a declarat Vlad Filat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4.

Liberal-democratul spune că desi Vlad Plahotniuc era coordonatorul multor acțiuni, totuși foarte mulți oameni din cadrul unor instituții erau folosiți drept „instrumente”.

„Plahotniuc era coordonatorul lor, dar instrumentele lui erau mulți-mulți oameni: fie că erau la Guvern, fie la Procuratură, fie pe la judecătorii. Și dacă acești oameni spun că nu l-au cunoscut – acum am impresia că s-a pornit un challenge cu turnatul cenușii pe cap. Știți că era cândva un challenge cu turnatul apei rece peste cap? Păi iată acum e cu cenușa. Renunțarea subită a celor care l-au slujit, eu dezaprob lucrul acesta. Alții, care nu au știut să citească și să scrie, acum s-au transformat în gospodari”, susține Vlad Filat.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală