Curs valutar
 • EUR
  20.0067
  0.6028%
 • USD
  17.7357
  0.0541%
 • RUB
  0.2348
  -1.1073%
 • RON
  4.0421
  0.6036%
 • UAH
  0.6543
  -0.2445%

Flori, cadouri și acorduri de fanfară. Astfel i-a felicitat Partidul „ȘOR” pe veterani, cu ocazia Zilei Victoriei

08 Mai 2021, 16:15
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
08 Mai 2021, 16:15 // Politica //  Tatiana Rusnac

În preajma Zilei Victoriei, veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, din mai multe localități din țară, sunt felicitați de reprezentanții Partidului „ȘOR” cu flori, cadouri și muzică de fanfară. Startul a fost dat ieri la Chișinău, după care formațiunea a mers la casele veteranilor din toată țara, aceasta fiind o premieră.

Și anul acesta, marcarea Zilei Victoriei are loc într-un cadru mai restrictiv. Cu toate acestea, reprezentanții Partidului „ȘOR” au decis că pandemia de coronavirus nu trebuie să diminueze recunoștința față de veterani, cei care au pus supraviețuirea Patriei mai presus de propria lor viață. În semn de înaltă prețuire și mulțumire, veteranilor le-au fost oferite colete cu produse alimentare de calitate superioară.

Activiștii Partidului „ȘOR” le-au adresat veteranilor mesaje de felicitare, le-au mulțumit pentru sacrificiile de care au dat dovadă pe câmpul de luptă, precum și pentru pace.

„Din numele Partidului „ȘOR” și al liderului Ilan Șor, vă adresăm felicitări călduroase cu ocazia Zilei Victoriei. Vă mulțumim pentru un cer senin și pentru pace. Vă dorim multă sănătate și bunăstare”.

Pentru Partidul „ȘOR” este o tradiție ca, în fiecare an, de 9 Mai, să-i onoreze pe veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial. Anul acesta, veteranii au fost felicitați într-un mod inedit de către reprezentanții formațiunii. Trei echipe de activiști, însoțite de orchestre de fanfară, le-au făcut vizite la domiciliu, au stat de vorbă cu veteranii și le-au împărțit daruri.

Formațiunea politică derulează și o serie de programe sociale adresate persoanelor de vârsta a treia, inclusiv veteranilor de război.

În Republica Moldova mai sunt în viață puțin peste o mie de veterani ai celui de-Al Doilea Război Mondial.

Realitatea Live

29 Nov. 2021, 20:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
29 Nov. 2021, 20:55 // Politica //  Cristina Vlah

Jurnalistul Vlad Ţurcanu urmează să fie înaintat Parlamentului pentru funcţia de director general al Companiei „Teleradio-Moldova”, informează Realitatea.md cu referire la trm.md.

Pe site-ul oficial al companiei se menționează faptul că pentru candidatura lui Vlad Țurcanu au votat şase din cei şapte membri ai Consiliului de supraveghere şi dezvoltare al TRM, reuniţi astăzi în prima şedinţă. Informaţia a fost confirmată pentru TRM.MD de către Sergiu Stanciu, secretar al CSD. Potrivit lui Stanciu, candidatura lui Vlad Ţurcanu a fost propusă de către Arcadie Gherasim, preşedintele Consiliului de Supraveghere.

„Abia aştept să ajung în comisia parlamentară pentru audieri. Atunci voi spune mai multe, pentru că acum mă pregătesc pentru acest exerciţiu, dar vă pot confirma că într-adevăr aşa este. Mai departe nu mă grăbesc să îmi expun platforma de lucru, pentru că ea urmează să fie prezentată comisiei parlamentare”, a declarat pentru TRM.MD Vlad Ţurcanu, după ce a fost solicitat să comenteze propunerea candidaturii sale pentru această funcţie.

Vlad Ţurcanu este jurnalist şi specialist în comunicare, cu o experienţă de muncă în ambele domenii de peste 20 de ani. În perioada 2012-2016 a fost consilier şi purtător de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. Anterior, a fost jurnalist la Radio Moldova, TV Moldova 1, Radio Europa Liberă, membru al Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Vlad Ţurcanu este licenţiat în Jurnalism şi ştiinţe ale comunicării la Universitatea de Stat din Moldova.

Conform legislaţiei în vigoare, directorul general al furnizorului public naţional de servicii media este desemnat de către Parlament, la propunerea Consiliului de supraveghere şi dezvoltare. Directorul este numit în funcţie pentru un mandat de şapte ani, care nu poate fi reînnoit.

Potrivit Codului serviciilor media audiovizuale, directorul general al TRM poate fi demis din funcţie de către Parlament din proprie iniţiativă, în temeiul cererii depuse, în urma constatării executării necorespunzătoare sau a neexecutării atribuţiilor sale, precum şi în alte cazuri prevăzute de legislaţia în vigoare.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală