Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

Focuri „din iad”! Indendiile scapă de sub control în Grecia

04 Aug. 2021, 20:50
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
04 Aug. 2021, 20:50 // În Lume //  Cristina Vlah

Incendiile de vegetație scapă de sub controlul pompierilor din Grecia, distrugând tot mai mari suprafețe, informează Realitatea.md cu referire la euronews.

La Atena, zeci de case au fost afectate de flăcări, localnicii fiind evacuați. Temperaturile ajung și până la +45˚C în unele zone. Pompierii au chemat în ajutor forțele aeriene, care au venit cu elicoptere și avioane pline cu apă ca să stingă incendiile.

Peste 500 de oameni au fost cazați la hotele, unde și-au petrecut noaptea. Unul dintre localnici, pe nume Christos Sfetsas, compară incendiile cu „Focul din Iad”.  „Ceea ce înainte era un Paradis acum a fost distrus de foc, acesta fiind un dezastru”, a spus omul.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că echipele de salvare au muncit în continuuu, având nopți de coșmar. „Pierderi de vieți omenești nu au fost înregistrate. Casele vor fi reconstruite, iar peste un timp pădurile vor crește înapoi”, a declarat primul ministru.

Între timp, pe insula elenă Evia, incendiile au devenit necontrolate, din cauza vântului puternic și a temperaturilor caniculare.

Sute de turiști și localnici din mai multe localități au fost evacuați din zonă. Unii au fost nevoiți să fugă cu bărcile, după ce au fost încercuiți de flăcări.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române