Curs valutar
 • EUR
  20.7642
  0.0915%
 • USD
  17.6965
  -0.0446%
 • RUB
  0.2427
  -0.2884%
 • RON
  4.1943
  0.0811%
 • UAH
  0.6620
  -0.6193%

Fotbalistul Oleg Reabciuk va evolua în următorii ani pentru campioana Greciei

02 Ian. 2021, 14:18
 // Categoria: Sport // Autor:  Daniel Hacina
02 Ian. 2021, 14:18 // Sport //  Daniel Hacina

Fotbalistul moldovean, Oleg Reabciuk, va evolua în perioada 2021-2025 pentru echipa Olympiacos FC Pireaus – campioana Greciei. Potrivit unor surse neoficiale, transferul a costat 3,5 milioane de euro, scrie Diez.md.

Din 2019, Oleg Reabciuk a evoluat în liga superioară din Portugalia pentru echipa FC Paços de Ferreira.

În sezoanele 2017-2019, Oleg Reabciuk a evoluat pentru FC Porto „B”. Jucătorul nostru a câștigat cu echipa FC Porto B, Premier League International Cup, un turneu pentru cluburile de fotbal din Europa de până la 23 de ani.

Moldoveanul are 22 de ani și postul lui pe teren este fundaș lateral stânga. Acesta s-a mutat în Portugalia la vârsta de patru ani. Însă în acest an, Reabciuk a debutat la echipa națională în meciul cu Coasta de Fildeș. Meciul s-a încheiat cu înfrângere pentru echipa noastră cu scorul de 1-2. Oleg are 24 de prezențe în naționala de seniori a Republicii Moldova.

Echipa la care s-a mutat Oleg, Olympiacos FC, este cea mai titrată echipă din Grecia, câștigând campionatul de 45 de ori, de 28 de ori Cupa Greciei și de patru ori Supercupa Greciei. De asemenea, are o prezență regulată în grupele Ligii Campionilor.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 07:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
27 Sept. 2021, 07:07 // Politica //  Realitatea.md

După ce s-a anunțat că președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, va efectua la invitația președintei Maia Sandu o vizită oficială în Republica Moldova, Președinția noastră a făcut public programul acestuia la Chișinău. În primul rând, nu lipsește ceremonia oficială de întâmpinare a acestuia, dar nici tradiția de a planta arbori la Grădina Botanică din capitală.

Pe 29 septembrie, președintele Frank-Walter Steinmeier va fi întâmpinat cu onoruri militare la Președinția Republicii Moldova pe la ora 11:30, după care vor avea loc o serie de întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. În jurul amiezii, sunt programate declarații de presă comune.

Ulterior, președintele german se va întâlni cu prim-ministra Natalia Gavrilița și cu președintele Parlamentului, Igor Grosu. Nu înainte de asta, va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În aceeași zi, va inaugura, împreună cu Maia Sandu, Forumul de afaceri moldo-german. De asemenea, va vizita Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a Republicii Moldova, dar și Colegiul de Inginerie din Strășeni.

Președinția a mai anunțat că va avea o discuție cu un grup de primari din satele și orașele, unde au fost implementate proiecte sprijinite de Guvernul German.

Pe finalul vizitei, mai exact, a doua zi, pe 30 septembrie, ambii președinți vor sădi câte un arbore la Grădina Botanică din Chișinău. Asta se va întâmpla pe la amiază.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române