Curs valutar
 • EUR
  20.0532
  -0.1371%
 • USD
  17.2985
  0.0139%
 • RUB
  0.2427
  -0.0412%
 • RON
  4.0510
  -0.1728%
 • UAH
  0.6575
  0.1369%

UPDATE FOTO +18! Atacatorul de la universitatea din Perm ar fi viu. Acesta este internat în spital în stare gravă

20 Sept. 2021, 10:52
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
20 Sept. 2021, 10:52 // În Lume //  Realitatea.md

UPDATE 12:39 Atacatorul este în viață. Acesta este internat în spital în stare gravă după ce a fost împușcat în regiunea toracică și membre. Universitatea de stat din Perm și-a șters postarea conform căreia Timur Bekmansurov a fost omorât. 

UPDATE 12:02 Tânărul care a deschis focul la Universitatea de Stat din Perm a murit pe loc, scrie RBC-Perm cu referire la guvernatorul regional. Serviciul de presă al universității a raportat, de asemenea, că atacatorul a fost „lichidat”.

Totuși, într-o ultimă instanță, serviciul de presă al Comitetului de anchetă a anunțat că în timpul arestării, tânărul a opus rezistență și a fost rănit. Zona.media scrie că Timur Bekmansurov a decedat în urma arestării. 

UPDATE 11:32 Baza și RBK ar fi găsit o pagină pe rețeaua socială „Vkontakte” cu numele Timur Bekmansurov. Postarea a fost făcută cu puțin timp înainte de atacul de la universitate. 

Tânărul a spus că s-a gândit mult timp să tragă și că a economisit bani pentru a cumpăra arma de foc, iar până în martie a acestui an a colectat suma necesară. Inițial, avea drept scop să meargă în fosta școală, dar s-a răzgândit.

El scrie că „se urăște pe sine”, că „vrea să-i rănească pe toți” care „îi stau” în cale. Tânărul spune că „nu este primul și nici departe  ultimul” că „interdicția armelor nu este un impediment. Oamenii vor fi uciși cu mașini, bombe, cuțite, tot ce le va cădea în mână”, pentru că „ lumea este putredă, toți sunt putrezi din interior”.

UPDATE 11:20 Unele surse media din Federația Rusă afirmă că Timur Bekmansurov este în viață. Acesta ar fi fost rănit de către forțele de ordine, însă se află în viață.

Potrivit informațiilor furnizate de către instituțiile de stat, un student a deschis focul pe teritoriul universității. Identitatea sa a fost stabilită. În timpul arestării, el a opus rezistență și a fost rănit, scrie TASS.

UPDATE 11:03 Numărul persoanelor decedate în urma atacului a crescut la opt persoane.

Tânărul Timur Bekmansurov, care a atacat în această dimineață Universitatea de stat din Perm, Rusia a murit. Acesta a fost rănit în timp ce a opus rezistență polițiștilor.

Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani, care era student la universitatea în cauză, a reușit să ia viața a cinci persoane, iar altele 19 au fost rănite.

Înainte de atac, Bekmansurov a lăsat o postare pe rețelele de socializare în care a menționat că acțiunile sale nu reprezintă un atac terorist deoarece nu este membru al organizațiilor extremiste.

VIDEO 18+ Focuri de armă într-o universitate din Rusia! Imagini cu studenți care sar peste geamuri

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 22:07
 // Categoria: Societate // Autor:  Cristina Vlah
19 Oct. 2021, 22:07 // Societate //  Cristina Vlah

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a vorbit despre un posibil lockdown în Republica Moldova și instituirea alertei de Cod Roșu în țară, informează Realitatea.md. Deocamdată, șefa Ministerului Sănătății dă asigurări că în timpul apropiat, nu va fi instituit un lockdown, asta chiar dacă situația epidemiologică de COVID-19 de înrăutățește.

„Deocamdată în patru localități sunt instituite Coduri Roșii. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică vine cu unele recomandări în urma cifrelor înregistrate la nivel național. Noi abia am intrat ușor în „Cod Roșu”.  Pentru Chișinău și Bălți cu recomandări trebuie să vină Comisiile Teritoriale. Deocamdată la un lockdown nu ne putem aștepta, dar probabil vom veni cu unele recomandări mai ales în Bălți, unde vor avea loc alegeri locale”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că astăzi au fost înregistrate 1715 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 36 de persoane au pierdut lupta cu virusul.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie