Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

FOTO 3 iepuri dintr-o lovitură pentru pretorul susținut de PSRM, Vlad Melnic! Unde a fost surprins funcționarul

09 Iul. 2021, 15:11
 // Categoria: Politica // Autor:  Tatiana Rusnac
09 Iul. 2021, 15:11 // Politica //  Tatiana Rusnac

Protestul Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor din fața Curții Supreme de Justiție a adunat astăzi „dintr-o simplă coincidență” mai mulți funcționari publici din țară.

Un exemplu în acest sens este și pretorul sectorului Rîșcani al Capitalei, Vlad Melnic, afiliat PSRM-ului. Acesta a fost văzut, în jurul orei 12:00-13:00, în timp ce se „plimba” printre manifestanți, dar și în timp ce „schimba o vorbă” cu câțiva deputați socialiști.

Mai întâi, acesta a fost văzut în timp ce discuta cu socialistul Vladimir Odnostalco.

De asemenea, pretorul sectorului Rîșcani, a fost văzut la sfat și cu socialistul Grigore Novac, dar și cu alți membri PSRM.

Contactat telefonic de Realitatea.md, Vlad Melnic, a confirmat faptul că a fost prezent la protestul BECS, însă în calitate de pretor pentru a se asigura că totul decurge în mod pașnic, susține Melnic.

„Era ora 12:00, eram în pauza de masă și am mers acolo pentru că e un teritoriu administrat de pretura sectorului Rîșcani. Am stat acolo în jur de 40 de minute, m-am asigurat că procesul se desfășoară fără încălcări, iar ulterior am plecat”, a mai delcarat Melnic.

De asemenea, la aceeași manifestație a fost văzut și directorul Agenției Servicii Publice, sediul Comrat. Este vorba despre Eugeniu Tucan, care a fost zărit printre mulțime.

Imagini cu acesta de la protest a publicat pe Facebook, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco care susține că este omul liderului PSRM, Igor Dodon.

În fotografii, Tucan stă chiar alături de Dodon.

„Numele acestui personaj este Eugeniu Tucan (Евгений Тукан) și este șeful Agenției Servicii Publice (ASP) din Comrat. El în timpul orelor de muncă, fiind plătit să presteze servicii cetățenilor, a venit să protesteze la mitingul electoral a lui Dodon. Sunt sigur că n-a venit singur, ci cu mai mulți angajați din instituție. Dacă presa va lua la ”puricat” participanții la ”protestul” lui Dodon, va vedea că mai toți sunt într-o situație similară. Timpurile când instituțiile statului sunt percepute ca propria moșie a celor care guvernează țara trebuie să înceteze. Și vor înceta după alegeri. Pentru că statul este cu totul altceva decât partidul care conduce statul”, a scris Litvinenco.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 11:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 11:28 // Societate //  Realitatea.md

Doi minori de 13 și 16 ani au fost reținunți de către polițiștii capitalei după ce au vandalizat mai multe autoturisme în sectorul Ciocana. Conform poliției, minorii nu se află la prima abatere de acest gen. Mai exact, tinerii au fost cercetațipenal pentru infracțiuni analogice, jaf și tâlhărie.

În urmă măsurilor întreprinse de către ofițeri, suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de poliție. Minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au deteriorat gemurile de la automobile cu scopul de a sustrage bunuri materiale și mijloace bănești. În privința minorilor au fost pornite două cauze penale pentru furt și 14 procese contravenționale pentru distrugerea sau deteriorarea intenționată a bunurilor străine, au declarat polițiștii capitalei.

Prejudiciul estimat de către proprietarii unităților de transport este de 30 000 de lei.Hoții minori vor fi cercetați penal în libertate. Conform legislației în vigoare aceștia riscă o amendă de până la 67.500 de lei, muncă în folosul comunității de la 180 până 240 de ore, sau în cel mai rău caz închisoare până la 4 ani.

Recomandările poliției Chișinău pentru evitarea acestor evenimente:
– Dotați autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de senzori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce își dovedește întotdeauna eficiența;
–  Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părășiți autoturismul, chiar și pentru câteva minute;
– Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
– Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
– Utilizaţi sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
– Nu păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.).

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate