Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

FOTO Accident cu implicarea unei mașini de carabinieri. Cine se face vinovat de impact

20 Feb. 2023, 16:28
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
20 Feb. 2023, 16:28 // Societate //  Valentina Buză

Accident cu implicarea unei mașini de carabinieri pe o stradă din Bălți. De vină s-ar face persoana care se afla la volanul forțelor de ordine, necedând trecerea unui automobil care se deplasa neregulamentar.

Potrivit presei locale, impactul s-a produs în după amiaza zilei de duminică, 19 februarie, la intersecția străzilor Visarion Puiu și Calea Ieșilor.

În urma impactului, nicio persoană nu a avut de suferit.

Șoferul care se face vinovat  de accident a fost atras la răspundere contravențională.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2023, 19:17
 // Categoria: Economie // Autor:  Elena Putregai
28 Sept. 2023, 19:17 // Economie //  Elena Putregai

Republica Moldova este o destinație a oportunităților pentru investitorii străini, iar Guvernul continuă să promoveze politicile și reformele orientate spre creșterea economică și susținerea oamenilor de afaceri, inclusiv a întreprinderilor mici și mijlocii. Despre oportunitățile pe care le oferă țara noastră investitorilor străini, prim-ministrul Dorin Recean a vorbit în deschiderea Forumului de afaceri româno-german, organizat la Berlin, se anunță joi seara, 28 septembrie curent, într-un comunicat al Guvernului emis presei.


Șeful Executivului a subliniat importanța cooperării și menținerii unei relații consolidate între Republica Moldova, România și Germania pentru dezvoltarea unor noi afaceri în sectoare cu valoare adăugată înaltă.

„Moldova progresează în ceea ce privește aderarea la UE. Piața europeană este deschisă pentru țara noastră și am încheiat recent un acord de liber schimb cu țările EFTA. Investițiile noi în infrastructură și subvențiile în funcție de competențele cerute reprezintă o invitație clară pentru mediul de afaceri străin”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit premierului, Republica Moldova oferă numeroase avantaje logistice și potențial de creștere și extindere. De asemenea, cei care lansează o afacere în țara noastră beneficiază de o forță de muncă calificată, predictibilitate și deschidere din partea autorităților, de servicii digitalizate și infrastructură – Zone Economice Libere și Parc IT. O altă facilitate ține de posibilitatea încheierii unor parteneriate durabile în domenii precum energia regenerabilă, industrializarea agriculturii, infrastructura rutieră și feroviară.

„Vă încurajez să analizați portofoliul oportunităților investiționale din Republica Moldova și vă asigur că Guvernul este un partener de încredere în dezvoltarea afacerii pe care o lansați în țara noastră”, a menționat premierul Dorin Recean.

Despre oportunitățile de investiții în sectoarele cheie ale economiei naționale, dar și despre dinamizarea relațiilor comerciale dintre Republica Moldova și Germania, prim-ministrul Dorin Recean a discutat, la Berlin, și cu membrii Asociației germane de afaceri pentru Europa de Est.

În același comunicat se mai menționează că, recent, portofoliul de investiții germane în economia națională a fost completat prin deschiderea unei unități de producere în sudul țării a companiei Erich Jaeger. În total, conform autorităților, în țara noastră activează 411 întreprinderi cu capital moldo-german.

Premierul Dorin Recean pleacă într-o vizită oficială la Berlin. Va avea întrevederi cu cancelarul Olaf Scholz

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală