Curs valutar
 • EUR
  20.5679
  -0.3992%
 • USD
  18.0183
  0.0166%
 • RUB
  0.2353
  -1.955%
 • RON
  4.1602
  -0.4038%
 • UAH
  0.6392
  -1.5645%

FOTO 18+ Accidentul cumplit de la Călărași. Șoferul – un om de afaceri scandalos – a rămas fără un picior

24 Aug. 2021, 10:53
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
24 Aug. 2021, 10:53 // Societate //  Valentina Buză

Un bărbat în vârstă de 32 de ani se zbate între viață și moarte după ce s-a tamponat violent într-un podeț amplasat pe marginea carosabilului. Potrivit informațiilor, poliția din Călărași a fost sesizată ieri, 23 august, precum că în raionul Călăraşi pe traseul R-1km63, s-a produs accident rutier cu implicarea unui motociclist care este inconștient.

„S-a constat că conducătorul motocicletei de model „Ducati” avea permis de conducere corespunzător unității de transport. Acesta se deplasa pe traseul R1 km 63+500m, având direcția de deplasare spre r-n Ungheni, conducea cu viteză excesivă și a pierdut controlul motocicletei. Ulterior a ieșit pe acostament și s-a tamponat intr-un podeț amplasat pe marginea carosabilului”, spune poliția.

Mai mult, urmare a tamponării, bărbatul a rămas fără un picior.

Ulterior, bărbatul a fost preluat de ambulanță în stare de inconștiență și a fost transportat la spitalul raional din raionul Călărași.

Astăzi, Realitatea.md a luat legătura cu directorul spitalului raional Călărași care ne-a declarat că la moment bărbatul se află în stare gravă și este internat în secția de reanimare. Astăzi, acesta urmează să fie transportat cu compania AVIASAN la spitalul de urgență din Capitală pentru a primi în continuare tratamentul necesar.

Urmare a investigațiilor, s-a dovedit că motociclistul implicat în impact e Maxim Nicula, el fiind cel implicat într-un scandal uriaş în luna mai 2020, când, oprit de doi poliţişti, i-a înjurat pe aceştia, împreună cu un amic de-al său. Ulterior, acesta a mers şi la comisariatul de poliţiei, unde a procedat în aceeaşi manieră cu poliţiştii de acolo, de la cei de la recepţie până la şef.

Nicula a avut atunci un comportament agresiv și invoca diverse motive, refuzând să prezinte actele polițiștilor de patrulare.

În timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistență și a ultragiat unul din angajații INSP, astfel, polițiștii au fost nevoiți să îl rețină. La scurt timp, pentru a împiedica acțiunile legale ale angajaților Poliției a intervenit și prietenul motociclistului, care se afla la volanul unui automobil de marcă „Bentley”.

Captură foto din cadrul altercațiilor din luna mai a anului 2020

Mai târziu, pe parcursul anului 2020, Max Nicula a fost dat în căutare de poliţie.

În continuare, oamenii legii au inițiat o anchetă pe caz și urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului.

Realitatea Live

17 Ian. 2022, 19:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Guștiuc
17 Ian. 2022, 19:44 // Societate //  Mădălina Guștiuc

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în veșnicie a lui Andrei Mudrea, unul dintre cei mai talentați și mai cunoscuți artiști plastici din Republica Moldova.

„A fost un om al curajului și al demnității. Un etern căutător al frumuseții, al luminii și al libertății în artă, dar și în viață. Un creator care a căutat întotdeauna să iasă din tiparele vremii și să se reinventeze, găsind formule inedite de exprimare. Am pierdut, în persoana sa, un artist valoros, dar și un cetățean implicat profund în viața țării și a societății”, se menționează în mesajul adresat de președinta Maia Sandu.

Șefa statului a transmis sincere condoleanțe rudelor, prietenilor, colegilor artiști, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au prețuit.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală