Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

(FOTO) Accident oribil la Ocnița. Două persoane au decedat pe loc

15 Apr. 2021, 10:43
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
15 Apr. 2021, 10:43 // Societate //  Valentina Buză

Impact grav pe traseul Briceni-Ocnița-Otaci în jurul orei 09:00. Un șofer de 37 de ani și soția acestuia de 33 de ani au decedat la fața locului după ce s-au tamponat violent într-un copac de pe marginea drumului. Totodată, o altă pasageră de 58 de ani a fost transportată de urgență la spital cu diverse traumatisme.

Potrivit oamenilor legii, ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că șoferul unui automobil de marca Volkswagen Passat deplasându-se pe traseu în direcția Ocnița, preliminar nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar din cauza carosabilului umed a pierdut controlul volanului.

În consecință, vehiculul a derapat de pe traseu și s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului.

Oamenii legii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 08:38
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
24 Sept. 2021, 08:38 // Economie //  Realitatea.md

Chiar dacă directorul MoldovaGaz a spus că prețul gazului ar putea crește cu 35 la sută, ANRE încă nu a primit nicio solicitare de majorare a acetuia, iar în cazul în care vor fi solicitări de majorare a prețului, atunci ANRE ar trebui în termen de 6 luni să vină cu o decizie finală. O astfel de precizare a fost făcută de directorul ANRE, Eugen Carpov.

„Noi nu avem încă vreo solicitare de la MoldovaGaz, decât declarațiile domnului Ceban. Noi nu știm, pentru că în primul rând, MoldovaGaz trebuie să finalizeze negocierele cu Gazprom. (…) Prețul trebuie să fie unul rezonabil, unul pe potriva posibilităților de achitare a societății. Sigur că depinde și de realitățile sau conjunctura regională care există astăzi în Europa, pe de altă parte există și relația dintre R.Moldova și Federația Rusă pe linia Gazprom – MoldovaGaz, urmare a căreia prețurile pot fi ajustate în așa fel ca ele să corespundă așteptărilor noastre. Cele 30-35 procente de potențială majorare au fost vociferate doar de directorul MoldovaGaz, Vadim Ceban, care presupun că ia în calcul anumite cifre ale finalizării negocierelor. Care vor fi acestea noi vom vedea și vom reacționa corespunzător. Dacă MoldovaGaz va solicita majorări de tarif, ANRE are perioada de 6 luni în care trebuie să analizeze subiectul, să facă calculele necesare, să verifice toate datele pe care le va prezenta ca și argument MoldovaGaz, după care va lua o decizie, a spus Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”, de la Jurnal TV.

Directorul ANRE a comentat și declarațiile lui Igor Dodon care a spus că dacă guvernarea de la Chișinău nu va merge la Moscova pentru negocieri, atunci prețul va crește de la 1 octombrie. Directorul ANRE a explicat că, de fapt, legislația Republicii Moldova nu prevede ca președintele țării sau prim-ministrul să negocieze prețurile la gaz.

„În legislația Republicii Moldova nu scrie despre asemenea prerogative. Din propria experiență văd că indiferent de faptul că la Guvernare au fost partide de stânga, pro-ruse, sau pro-occidentale, lucrurile la capitolul prețul gazului nu s-a schimbat prea mult, atunci când cei care se declarau mari adepți ai Federației Ruse, cetățeanul moldovean plătea gazul la prețuri europene, cam aceasta a fost tendița pe parcursul tuturor anilor noștri de independență, așa că aici e prea multă speculație a partidelor care încearcă să vină cu idei de a convinge proprii adepți. Eu cred că componenta aceasta politică generează mai multe probleme și confuzii în rândul societății decât să ajute, pentru că eu înțeleg perfect de ce face un partid declarații care fac probleme altui partid și viceversa, doar că nicio declarație, nici alta nu ajută la soluționarea problemei. Problemele se soluționează altfel, e vorba de negocieri, e vorba de persoanele cu anumite atribuții și responsabilități, cu competențe, care trebuie să aibă întâlniri și să convină un preț”, a mai adăugat Carpov.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române