Curs valutar
 • EUR
  21.2165
  0%
 • USD
  17.7805
  0%
 • RUB
  0.2449
  0%
 • RON
  4.3076
  0%
 • UAH
  0.6548
  0%

(FOTO) Afaceri din Găgăuzia. Istoria de succes a unei familii care creează hăinuțe pentru copiii din toată țara

18 Mai 2021, 10:57
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Mai 2021, 10:57 // Economie //  Realitatea.md

Vladimir și Natalia Sarioglo din Ceadîr-Lunga au pornit o afacere de familie, de la zero, cu propriile forțe. Astăzi, aceștia s-au extins și au câte un magazin în Comrat, Cahul, Căueșni, Ceadîr-Lunga și altele două în Chișinău. De asemenea, aceștia planifică să-și deschidă reprezentanțe în Ungheni și Bălți. Istoria familiei Sarioglo a pornit de la crearea hăinuțelor pentru copii și a fost transpusă pe foaie de către Gagauzinfo. 

Natalia Sarioglo susține că până a ajunge antreprenoare, a fost casnică, avea grijă de cei trei copii, iar soțul comercializa piese auto.

Soțul meu a visat mereu la propria producție, dar eu ezitam să fac asta. Exista o frică. Apoi am riscat și am reușit. Coasem hăinuțe pentru copii pentru că îmi place această ocupație, de a crea pentru copiii noștri ceva frumos, confortabil și de înaltă calitate. Ulterior, am studiat un curs de designer de moda. Atunci când văd copii purtând hainele noastre mă simt inspirată și motivată și mai mult, susține Natalia.

Natalia spune că afacerea a fost puse pe roate cu forțele proprii, ulterior, a venit și ajutorul din partea statului.

Am început cu propriul nostru capital. Mai târziu au cumpărat echipamente germane scumpe cu sprijinul autorităților. Un singur echipament de broderie ne-a costat aproximativ 18 mii de euro. Anul trecut am cumpărat o imprimantă modernă pentru țesături, care a costat 16.000 de euro. Chiar și pentru a-l umple, un cartuș costă aproximativ 1200 de euro. Și îl umplem la fiecare trei luni. Toate acestea afectează prețul final al produsului.

Designerul modelelor de îmbrăcăminte pentru cei mici este chiar Natalia și echipa sa.

În primul rând, creăm un prototip, o versiune de încercare a îmbrăcămintei, testată pe modele. Și apoi, dacă vedem că a ieșit bine, începem croitoria în masă.

În prezent, Natalia are 35 de angajați, însă a început de la 3. Tot în contextul evoluției afacerii, vânzările au crescut odată cu deschiderea propriilor magazine. Dacă comparăm primii ani de muncă și acum, vânzările au crescut probabil de patru ori, a adăugat Natalia. 

Desigur, niciun drum spre succes nu este ușor, însă familia Sarioglo declară că în primul rând trebuie să-ți iubești munca, iar în la doilea rând nu sunt tipul de persoane care să se plângă pe greutăți.

Nimeni nu era pregătit pentru pandemie. Am făcut tot posibilul pentru a nu stopa producția. Știam că dacă închidem, va fi dificil să adunăm oamenii. Când toate magazinele au fost închise timp de două luni, am plătit salariile și am umplut depozitele, pregătindu-ne pentru sezonul de vară.

Scopul primordial al familiei este ca în decursul a cinci ani, să-și extindă magazinele în toată țara.

Ne vedem puternici, faimoși. În următorii cinci ani intenționăm să aducem brandul nostru la un nivel ridicat, astfel încât cel puțin toată țara să ne cunoască. Intenționăm să ne creăm propriul studio foto, unde vom face fotografii ale noilor modele de îmbrăcăminte. Desigur, vom recruta oameni, deja acum căutăm personal. Suntem foarte mândri și apreciem echipa noastră. Întreaga noastră echipă se concentrează pe un rezultat bun. De asemenea, vreau să mulțumesc fiecăruia dintre clienții noștri pentru încrederea în noi și alegere.

Articolul integral pe GagauzInfo.

Realitatea Live

18 Iun. 2021, 21:02
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 21:02 // Economie //  Realitatea.md

Cristiano Ronaldo este sinonim cu câştigul. Şi în sport, dar mai ales în afaceri. De altfel, portughezul este primul fotbalist a cărui avere a trecut de un miliard de euro. Dar exemplul de mai jos arată că nu toate afacerile sale sunt de succes. Ba, una dintre ele se dovedeşte extrem de păguboasă. Din cauza fostului președinte al SUA, Donald Trump, Cristiano Ronaldo e pe cale să piardă 9 milioane de euro.

Apartamentul pe care în 2015 l-a cumpărat cu 15 milioane de euro în Trump Tower din New York l-a scos la vânzare în 2019. Deşi i-a scăzut preţul de mai multe ori, Ronaldo încă nu a reuşit să scape de el.

Problemele de imagine cu care se confruntă Trump, mai ales din cauza modului în care a ales să se retragă de la conducerea SUA, după ce a pierdut alegerile în faţa lui Joe Biden, îl afectează acum grav şi pe Ronaldo.

Potrivit presei internaționale, Ronaldo a stabilit prima dată un preţ de vânzare de 7,5 milioane de euro, pentru ca lipsa interesului să-l determine să scadă preţul apartamentului cu trei camere la circa 6 milioane de euro.

Garajul lui Ronaldo valorează circa 9 milioane de euro, după ce şi-a cumpărat un Ferrari Monza Sp2 de 1,6 milioane de euro

Dacă la apartamente pare să aibă ceva probleme, atacantul lui Juventus investeşte în maşini, marele său hobby. Acum o lună, la finalul unei vizite la fabrica din Maranello, el și-a achiziționat un Ferrari Monza SP2, un model exclusivist, produs în doar 499 de unități.

Ferrari Monza SP2 este un model inspirat din navele anilor ’50, care atinge o viteză de 100 km/h în doar două 2.6 secunde. Cumpărătorii bolidului de lux, cei 499 de ”norocoși”, sunt aleși chiar de cei de la Ferrari.

Noua achiziție a starului portughez duce valoarea totală a garajului deținut de Cristiano Ronaldo, în care se află, printre altele, Bugatti Veyron și Chiron, McClaren Senna, Ferrari F12 TDF și Mercedes G Brabus, la peste 9 milioane de euro.

 

 
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Bruxelles: Piața Mare, iluminată în culorile NATO, înainte de summit
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ziua mondială a donatorului de sânge: Împreună suntem eroi!
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ooops… Un parașutist a aterizat pe un teren de fotbal, în Polonia
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției