Curs valutar
 • EUR
  19.1542
  -0.4944%
 • USD
  18.1471
  -0.1146%
 • RUB
  0.1876
  -0.6397%
 • RON
  3.8502
  -0.6026%
 • UAH
  0.4914
  -0.1018%

FOTO Artiștii români, pe scenă pentru copiii din Republica Moldova. DRRM le-a creat un weekend plin de emoții

05 Iun. 2023, 11:40
 // Categoria: Life // Autor:  Victoria Laur
05 Iun. 2023, 11:40 // Life //  Victoria Laur

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a organziat în perioada 3-4 iunie mai multe evenimente dedicate copiilor. Acestea au fot prezentate de artiști români.

Sâmbătă, 3 iunie, la Teatrul Fără Nume s-a jucat spectacolul „Cutiuța muzicală’”. Piesa a fost prezentată de către actorii de la Teatrul Muzical Ambasadorii.

„O experiență unică și memorabilă, unde peste 400 de copiii au fost captivați de personaje precum Cochețica, Rufus, Șoricelul, Broscoiul sau Șoricica, cei care i-au purtat pe cei mici într-o călătorie magică în care au fost învățați să exploreze, să descopere și să înțeleagă lucruri noi despre ei înșiși și despre lumea din jurul lor. Spectacolul a subliniat importanța prieteniei, a curajului, a artei și au fost prezentate copiilor pe înțelesul lor într-un mod ingenios, educativ și distractiv.”, notează DRRM.

Al doilea eveniment a fost „Clasic e fantastic – cum să înțelegem muzica”. Duminică, 4 iunie, artiștii Colegiului Dinu Lipatti din București au urcat pe scena pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău au prezentat povestiri despre munca de zi cu zi a artistului în fața instrumentului, dar și informații cu privire la marii compozitori ai lumii.

Peste 350 de copiii au asistat la un amplu proiect educațional-muzical, care a abordat interactiv înțelegerea muzicii clasice, cât și la concertul extraordinar susținut de artiștii din Capitala României.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Cei prezenți au avut ocazia de a înțelege rolul dirijorului în orchestră și modul în care echipa colaborează cu unul sau mai mulți soliști-instrumentiști.

Prezentarea artiștilor și a instrumentelor a trezit interesul copiilor și le-a oferit ocazia de a descoperi cum se face și desface o orchestră, dar și cum să înțeleagă muzica prin implicarea lor în spectacol.

Prin cele doua evenimente DRRM și-a propus să aducă mai aproape copiii din Republica Moldova de cultura și valorile românești. În cadrul celor două lor, micuții au primit și înghețată de la producătorul local Sandra Ice Cream.

Evenimentele au fost finanțate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, care promite că va continua să susțină desfășurarea unor astfel de programe de educație muzicală pentru copii și tineri.

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 22:43
 // Categoria: În Lume // Autor:  Ursu Ana
27 Sept. 2023, 22:43 // În Lume //  Ursu Ana

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Dan-Andrei Muraru este sigur că România va adera la programul Visa Waiver începând cu 1 decembrie 2025. Declarația a fost făcută miercuri seară, la Digi 24.

„În cazul României, anunțul ar trebui să vină undeva în februarie 2025, și intrarea ar trebui să se facă în cursul acestui an. Cred că 1 decembrie 2025, un moment simbolic pentru noi – e și momentul în care primii români pot păși în SUA fără viză”, a declarat Muraru.

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat luni, la Oradea, că România va adera la programul Visa Waiver, program care le va permite românilor să călătorească în Statele Unite fără viză, cel mai devreme la începutul anului 2025.

„Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun,” a declarat ambasadoarea SUA.

Senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas important.

Statele Unite au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat pe 15 martie, la București, Dereck Hogan, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, care a condus a opta rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic România-SUA.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală