Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova a organziat în perioada 3-4 iunie mai multe evenimente dedicate copiilor. Acestea au fot prezentate de artiști români.
Sâmbătă, 3 iunie, la Teatrul Fără Nume s-a jucat spectacolul „Cutiuța muzicală’”. Piesa a fost prezentată de către actorii de la Teatrul Muzical Ambasadorii.
„O experiență unică și memorabilă, unde peste 400 de copiii au fost captivați de personaje precum Cochețica, Rufus, Șoricelul, Broscoiul sau Șoricica, cei care i-au purtat pe cei mici într-o călătorie magică în care au fost învățați să exploreze, să descopere și să înțeleagă lucruri noi despre ei înșiși și despre lumea din jurul lor. Spectacolul a subliniat importanța prieteniei, a curajului, a artei și au fost prezentate copiilor pe înțelesul lor într-un mod ingenios, educativ și distractiv.”, notează DRRM.
Al doilea eveniment a fost „Clasic e fantastic – cum să înțelegem muzica”. Duminică, 4 iunie, artiștii Colegiului Dinu Lipatti din București au urcat pe scena pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău au prezentat povestiri despre munca de zi cu zi a artistului în fața instrumentului, dar și informații cu privire la marii compozitori ai lumii.
Peste 350 de copiii au asistat la un amplu proiect educațional-muzical, care a abordat interactiv înțelegerea muzicii clasice, cât și la concertul extraordinar susținut de artiștii din Capitala României.
Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!
Cei prezenți au avut ocazia de a înțelege rolul dirijorului în orchestră și modul în care echipa colaborează cu unul sau mai mulți soliști-instrumentiști.
Prezentarea artiștilor și a instrumentelor a trezit interesul copiilor și le-a oferit ocazia de a descoperi cum se face și desface o orchestră, dar și cum să înțeleagă muzica prin implicarea lor în spectacol.
Prin cele doua evenimente DRRM și-a propus să aducă mai aproape copiii din Republica Moldova de cultura și valorile românești. În cadrul celor două lor, micuții au primit și înghețată de la producătorul local Sandra Ice Cream.
Evenimentele au fost finanțate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, care promite că va continua să susțină desfășurarea unor astfel de programe de educație muzicală pentru copii și tineri.