Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

FOTO Bilanț de vizită la Batumi! Maia Sandu a discutat cu oficiali europeni, georgieni și vecini ai țării noastre

20 Iul. 2021, 17:10
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Petru Beregoi
20 Iul. 2021, 17:10 // Actualitate //  Petru Beregoi

Republica Moldova are nevoie de o transformare internă profundă, iar Uniunea Europeană rămâne un partener important în acest proces. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu Charles Michel, președintele Consiliului European, la Batumi, Georgia unde președinta țării s-a aflat într-o vizită de lucru în perioada 19-20 iulie.

Maia Sandu i-a mulțumit oficialului european pentru planul de redresare economică de 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova, anunțat de Comisia Europeană la începutul verii și pentru deschiderea de a sprijini autoritățile Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme.

De asemenea, șefa statului a avut o întrevedere și cu omologul său ucrainean, Vladimir Zelenski, cu care a abordat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală și au convenit că, odată cu instalarea noului executiv de la Chișinău, guvernele Republicii Moldova și cel al Ucrainei se vor convoca pentru a lucra punctual pe subiecte care vizează interesele ambelor țări.

În cadrul unei alte întrevederi, cu Salome Zourabichvili, președinta Georgiei, Maia Sandu a trecut în revistă agenda bilaterală dintre cele două țări. Cele două șefe de stat au decis să extindă contactele la nivel înalt și să găsească soluții inovatoare pentru intensificarea relațiilor economice și comerciale dintre Republica Moldova și Georgia.

„Am trecut în revistă agenda bilaterală dintre țările noastre, am convenit să extindem contactele la nivel înalt și să găsim soluții inovatoare pentru intensificarea relațiilor economice și comerciale dintre Republica Moldova și Georgia. I-am mulțumit doamnei Președinte pentru invitația la conferință și pentru eforturile sale de a pune în valoare oportunitățile oferite de Parteneriatul Estic”, a menționat, pe finalul aflării sale în Georgia  Maia Sandu.

Amintim că, în perioada 19-20 iulie, Maia Sandu a participat la cea de-a 17 ediție a conferinței internaționale cu genericul „Trei state – o singură alegere: Georgia, Moldova și Ucraina în mișcare”, care s-a desfășurat la Batumi, Georgia.

Realitatea Live

31 Iul. 2021, 19:37
 // Categoria: Life // Autor:  Mădălina Sorokovsky
31 Iul. 2021, 19:37 // Life //  Mădălina Sorokovsky

Produsele pe care le consumăm zilnic au un impact asupra sistemului corpului nostru într-un fel sau altul, mai ales atunci când vine vorba de menținerea și reglarea căldurii în organism. Majoritatea alimentelor pe care tindem să le consumăm au capacitatea de a produce căldură în organism, având în vedere că e nevoie de timp ca să fie digerate. Ca să le descompună, sistemul digestiv are nevoie de mai multă energie, proces care produce în continuare căldură – proces numit termogeneză. 

Alimentele în cauză sunt cele care conțin în general mai multe grăsimi, proteine și carbohidrați.

Spre exemplu, rădăcinoasele încălzesc organism. Aici sunt incluse legume precum cartoful, morcovul, cartoful dulce și varza. Aceste legume necesită mai multă energie în timpul procesului de digestie provocând căldură în corp. Apoi, consumul de ceapă, praz și usturoi sau piperul negru și ghimbirul generează, de asemenea, căldură în organism. La fel și spanacul, fasolea, cartofii sau broccoli.

Fructele cum ar fi mango, mere și portocale sunt considerate alimente calde; consumul excesiv al acestor fructe poate duce la iritarea stomacului.

Nutriționiștii spun însă că, chiar dacă anumite alimente produc căldură în organism nu e cazul să renunțăm complet la ele pentru că e caniculă, ci doar să le consumăm mai rar și în cantități mai mici.

Iată lista alimentelor care produc căldură: 

Banane,
Ceapă,
Usturoi,
Mango,
Praz,
Fistic,
Alune
Portocale,
Măsline,
Piersici,
Ardei,
Caju,
Morcovi,
Migdale,
Prune,
Spanac (fiert),
Carne roșie,
Pui,
Roșii,
Porumb,
Fasole,
Ouă
Vinete,
Pește,
Orez brun,
Ridichii,
Linte,
Hrișcă,
Ardei iuți,
Smântână,
Brânză,
Napi.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate