Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

FOTO Campanie de prevenire a înecurilor în raioanele țării, inițiată de IGSU. Cetățenii sunt informați despre riscuri

29 Iun. 2021, 09:32
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
29 Iun. 2021, 09:32 // Societate //  Valentina Buză

O nouă Campanie de prevenire a înecurilor în preajma bazinelor a fost inițiată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Campania urmează a fi desfășurată în toate raioanele Republicii Moldova, având drept scop reducerea accidentelor pe apă în perioada estivală și instruirea populației la capitolul bazelor securității vieții în timpul scăldatului.

Astfel, conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului, salvatorii au ajuns deja în raioanele Telenești, Leova, Cahul, Hâncești, Căușeni, Ungheni, UTA Găgăuzia, și au informat populația despre riscurile nerespectării regulilor de comportament pe apă.

Activitatea de prevenire a avut loc și în municipiul Chișinău. Specialiștii IGSU au venit pe malurile râurilor și lacurilor unde au vorbit cetățenilor, care se odihneau pe plaje despre regulile de siguranță și despre acordarea primului ajutor în cazul unei situații de înec.

„Oamenii sunt îndemnați să evite scăldatul pe timp de caniculă, în locuri neamenajate cu stații de salvare, dar și pe timp de noapte. O atenție deosebită trebuie să fie acordată copiiilor. Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze strict minorii pentru a evita aflarea acestora fără supraveghere în preajma râurilor și lacurilor”, se arată în comunicat.

Totodată, persoanele au fost îndrumate la capitolul riscului de înec în stare de ebrietate, fiind menționat faptul că consumul băuturilor alcoolice înainte scăldatului este interzis.

Conform IGSU, odată, cu lansarea Campaniei de prevenire a înecurilor, până în prezent au fost instruite aproape 9000 de persoane.

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 13:56
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 13:56 // În Lume //  Realitatea.md

Un elicopter de urgență (SMURD) cu un pacient la bord a avut o aterizare dură la Ijevsk, un oraș din Republica Udmurtia, Federația Rusă. În urma incidentului, o persoană a avut de suferit, transmite presa locală cu referire la datele colectat de Ministerul Sănătății.

Incidentul aviatic a avut loc chiar pe teritoriul Spitalului Clinic Republican al orașului. Un elicopter „ANSAT” transporta la spital din orașul Mojghi un pacient cu simptome grave de coronavirus. La bord, se mai aflau patru persoane, unii dintre care făceau parte din echipajul medical.

La aterizare, un felcer s-a ales cu mai multe traumatisme în regiunea capului. În prezent, starea sa este monitorizată în una din secțiile spitalului.

Presa locală scrie că elicopterul s-a așezat pe acoperișul unui garaj de pe teritoriul departamentului de maternitate.

La fața locului, lucrează pompierii și polițiștii.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române