Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0.4356%
 • USD
  17.9234
  -0.164%
 • RUB
  0.2450
  0.2449%
 • RON
  4.3242
  0.3931%
 • UAH
  0.6668
  -0.21%

Lorena Bogza cu o reacție de boicot, după miezul nopții. „Astfel de candidați nu au ce căuta la dezbaterile electorale”

29 Iun. 2021, 07:25
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
29 Iun. 2021, 07:25 // Societate //  Realitatea.md

Kalinin, după scandalul de la ProTV, continuă cu „limba moldovenească” la o conferință. Acolo, i s-a adresat lui Putin

„Spune în direct că nu-mi dai voie să vorbesc în limba rusă!”. A fost una din replicile candidatului Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, care a participat la dezbaterile electorale de la Pro TV Chișinău aseară, 28 iunie curent, în cadrul cărora s-a certat cu prezentatoarea Lorena Bogza. Jurnalista a avut o reacție în studio, dar și una pe care a postat-o pe contul său de Facebook după miezul nopții.

„Dezbaterile de astăzi s-au transformat în circ din cauza unui invitat care a desconsiderat tot – statul în care se află, ceilalți concurenți din studio, regulile emisiunii – tot! Cu alte cuvinte, ceilalți trebuiau să se comporte și să vorbească în limba rusă, așa cum își dorește un invitat. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să începem o discuție pe subiectul limbii vorbite, al denumirii limbii. Subiecte pe care oamenii mici din politică le ating, atunci când nu au soluții și vor să-i învrăjbească pe unii împotriva altora”, a scris Lorena Bogza.

Potrivit acesteia, postul de televiziune i-ar fi propus traducător candidatului, însă el a spus că nu are nevoie, că înțelege întrebările, doar că va răspunde în limba rusă. „Dacă mă întrebați pe mine, nu e firesc să asigurăm traducere unor candidați care nu vor să vorbească limba statului în care pretind că locuiesc și în slujba căruia ar vrea să fie”.

Deși i s-a cerut să părăsească studiul, dacă nu respectă regulamentul dezbaterilor electorale, Alexandr Kalinin a stat până la sfârșit și a cerut tuturor să i se adreseze întrebări în limba rusă. „A plecat abia atunci când trebuia să se adreseze alegătorilor, când trebuia să își folosească minutul de final”.

„Unii candidați depășesc intenționat limitele și se folosesc de faptul că moderatorul are niște îndatoriri de la care nu poate abdica. Astfel de candidați nu au ce căuta în studioul dezbaterilor electorale, indiferent unde sunt organizate. Colegii care fac dezbateri au, la fel, reguli și aceastea trebuie respectate”, a conchis Lorena Bogza.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 15:50
 // Categoria: Societate // Autor:  Petru Beregoi
30 Iul. 2021, 15:50 // Societate //  Petru Beregoi

Deși s-a vorbit mult în presă despre fosta Direcție Operațiuni Speciale (DOS) a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sau cum mai era numită Direcția 5, care s-a ocupat în mare parte cu  filarea și urmărirea activă a oponenților politici, societății civile și chiar a jurnaliștilor, astăzi în presă au apărut frânturi din chat-ul secret al acestei Direcții 5, unde raportau totul ce se petrecea cu persoanele filate.

Deschide.md a publicat o serie de frânturi din chat-ul secret al DOS, după reținerea de astăzi a fostului șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari.

Printre numele și persoanele filate despre care se raporta în chat se regăsesc deputații ai PAS,  ex-parlamentari ai Platformei DA, jurnaliști (Natalia Morari), actualul consilier municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, membrul Platformei DA, Gheorghe Petic etc.

În convorbire apare fostul șef al DOS, actual șef al IP Bălți, care este reținut în acest dosar, căruia polițiștii din cadrul Direcției 5 îi raportau direct lui, iar el la rândul său le dădea indicații.

Întregul articol îl găsiți aici.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate