Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

FOTO Chiar dacă OSCE s-a plimbat la Doroțcaia, se zvonește că la un bar se împărțeau transnistrenilor câte 200 de lei

11 Iul. 2021, 22:12
 // Categoria: Alegeri // Autor:  Realitatea.md
11 Iul. 2021, 22:12 // Alegeri //  Realitatea.md

Chiar dacă observatorii misiunii OSCE au fost zăriți în ziua de duminică, 11 iulie curent, când se desfășura procesul de votare pentru alegerile parlamentare anticipate, la secția de votare din satul Doroțcaia, raionul Dubăsari; Realitatea.md a fost sesizată, precum că la un bar se împărțeau alegătorilor transnistreni câte 200 de lei.

După amiaza acestei zile, o mașină cu inscripția OSCE a staționat la secția de votare nr. 15 din incinta Casei de Cultură a satului. Ulterior, a făcut o plimbare.

Nu este clar, dacă a fost și la cea de-a doua secție de votare cu nr. 28 din incita Liceului Teoretic „Doroțcaia”, acolo unde de regulă își exercită dreptul de vot alegătorii transnistreni.

Martorii ne-au dezvăluit că nu au reușit să facă imagini video sau foto, dar potrivit spuselor lor, momentul a devenit suspect, când a început să se creeze o coloană de mașini cu nr. de înmatriculare transnistrene.

Se vehiculează că s-au împărțit sume a câte 200 de lei. Despre această sumă s-a mai vehiculat. Ba mai mult, un locuitor al orașului Bender a recunoscut că a luat bani în schimbul votului pentru a demonstra existența fenomenul coruperii alegătorilor din regiunea transnistreană.

Satul Doroțcaia este situat pe malul stâng al Nistrului, dar este sub controlul autorităților de Chișinău.

Amintim că în stânga Nistrului au fost deschise în total 41 secții de votare.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 14:07
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 14:07 // Actualitate //  Realitatea.md

Sute de enoriași au ieșit marți, 3 august 2021, în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva vaccinări obligatorii care nu a fost impusă în Republica Moldova. Manifestația a fost organizat de către Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova.

Oamenii conduși de către zeci de preoți susțin că nu-și doresc vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Nu este clar în ce context a fost organizat protestul pentru că la ora actuală, în țară, în niciun fel de domeniu de activitate nu se discută despre obligativitatea imunizării. 

Imediat după protest, Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova s-au îndreptate spre Guvern, iar apoi spre Președinție. Aceștia au depus o petiție împotriva vaccinări obligatorie cu COVID-19.


Vaccinul nu trebuie să fie obligatoriu. După întâlnirea de astăzi, ca un ultim scop, este faptul că creștinii ortodocși susțin poziția oficială a Bisericii Ortodoxe din Moldova. Vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, a declarat unul dintre preoții prezenți la protest.

Noi ne dorim ca acest lucru să nu să se întâmple. În cazul în care hărțuirea și discriminarea va continua sau vom avea un proiect de lege care va propune obligativitatea vaccinării, atunci protestele vor continua. Noi nu așteptăm un nou guvern pentru a ne adresa politic cuiva, noi ne adresăm organizaților statale precum și conducătorilor de interprinderi să stopeze discriminarea din câmpul muncii și din colectivitate. Mai mult decât atât, ne vom trezi pe 1 Septembrie fără cadre didactice sau fără medici în spitale din cauza discriminării, a adăugat una dintre femeile prezente la protest.

Realitatea.md precizează că la nivel oficial, în Republica Moldova nu se discută despre vaccinarea obligatorie. De la începutul campaniei de vaccinare, autoritățile au venit doar cu recomandări în acest sens.

 

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate