Curs valutar
 • EUR
  21.2832
  0%
 • USD
  17.9234
  0%
 • RUB
  0.2450
  0%
 • RON
  4.3242
  0%
 • UAH
  0.6668
  0%

FOTO Fiica lui Peskov – contra vaccinării obligatorii. Nu-i pasă de profesia tatălui, dar îi este frică totuși de ceva

05 Iul. 2021, 12:37
 // Categoria: În Lume // Autor:  Realitatea.md
05 Iul. 2021, 12:37 // În Lume //  Realitatea.md

Elizaveta Peskova, fiica lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a arătat contra vaccinării împotriva noului tip de coronavirus sau, cum i se mai spune, Covid-19, care într-un timp scurt a devoltat noi tulpini și variante. Aceasta a publicat o postare pe contul său de Instagram și a subliniat că nu are de gând să asculte reproșuri în legătură cu profesia tatălui ei. În același timp, este de menționat că postarea vine într-un context în care autoritățile de la Moscova se luptă cu un număr mare de infectări cu Delta și Delta+.

„Vă spun din start – eu am anticorpi, pentru că m-am tratat recent de Covid-19 și asta este o istorie separată, deloc plăcută, despre spitale și o recuperare îndelungată. Vă atenționez că nu am de gând să ascult despre ce profesie are tata (profesie cu care nu am nicio legătură), pentru că aici eu împărtășesc exclusiv propriile reflexii. De regulă, eu menționez că este „opinia proprie”, doar că în cazul dat nu pot să spun așa, deoarece încă nu este o opinie formată definitiv. Eu, la fel ca și mulți, sunt confuză. Nu consider că este corect ce se întâmplă: vaccin sau concediere, cum nu este corect nici în cazul în care persoanele sunt obligate să se vaccineze, chiar dacă au anticorpi. Vaccinarea obligatorie încalcă drepturile omului, nici nu știu ce altă cale de ieșire din situație ar fi corectă! Spitalele sunt într-adevăr supraaglomerate, medicii nu pot face față și inacțiunea tot nu este o opțiune”, a scris Lisa.

Totodată, ea a dezvăluit că bunicii săi s-au numărat printre primele persoane care s-au vaccinat și fratele său urmează să se vaccineze cu Sputnik-V. Nu a pomenit nimic despre tatăl său, Dmitri Peskov, și nici despre mama sa.

„Înțeleg perfect că oamenii au un nivel scăzut de încredere în autorități, dar mulți se tem să se vaccineze în general, din cauza cercetărilor insuficiente. Mulți nu pot să recunoască, dar eu am să încerc: eu mă tem. Mi-e teamă că nu voi primi vaccinul și mă voi priva de multe drumuri, mă tem că o voi face și o să mă îmbolnăvesc din nou, mă tem că nu o voi face și mă voi îmbolnăvi din nou. Mă tem pentru o sarcină viitoare. Sincer – mi-e teamă, pentru că la fel ca și voi, îmi prețuiesc sănătatea. Dar trebuie să iau o decizie. Știu că nu vreau să mă îmbolnăvesc a doua oară și să lupt cu consecințele acestui virus. Vreau să trăiesc viața la maximum, să lucrez, poate să merg la școala postuniversitară, să întâlnesc oameni în afara casei și să merg liniștită în locuri publice! Să am stilul de viață care a fost o parte integrantă a existenței mele. Este posibil ca vaccinul anti-Covid să devină acum la fel de esențial? Nu pot să știu asta, la fel ca și voi”, a mai scris ea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizaveta Dmitrievna (@lisa_peskova)

Amintim că, deși oficial Vladimir Putin la fel este împotriva vaccinării obligatorii, cuvinte pe care le reiterează și purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, precum că această decizie rămâne la discreția autorităților regionale, în Rusia sunt înregistrate mai multe plângeri din partea cetățenilor care au fost obligați să se vaccineze, în caz contrar, fiind amenințați că trebuie să plece de la locul de muncă.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 21:16
 // Categoria: Politica // Autor:  Cristina Vlah
30 Iul. 2021, 21:16 // Politica //  Cristina Vlah

După ce au fost publicate numele a doi pretendenți la șefia Centrului Național Anticorupție (CNA), recent în presă a apărut un nou nume, care ar fi un potențial candidat la această funcție.

Potrivit publicației punctul.md, este vorba despre Iaroslav Bîtcă, șeful Direcției Asigurare Operativă a CNA. Sursa scrie că el a fost angajat al companiei de securitate a oligarhului Vlad Plahotniuc, „Argus-s SRL”. Bîtcă ar fi fost responsabil de filarea și interceptarea discuțiilor telefonice ale unor anumite persoane, în interesul lui Vlad Plahotniuc.

Potrivit surselor „Punctul pe i”, pentru numirea acestuia în funcție de șef al CNA, face lobby unul dintre factorii de decizie din PAS, cu care sunt prieteni și sunt originari din aceeași localitate.

Amintim, că anterior au fost vehiculate: numele fostului procuror anticorupție, Eugeniu Rurac, dar și cel al deputatei PAS, Olesea Stamate.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate