Curs valutar
 • EUR
  20.0807
  0.0951%
 • USD
  17.2961
  -0.3191%
 • RUB
  0.2428
  0.5354%
 • RON
  4.0580
  0.1281%
 • UAH
  0.6566
  -0.3198%

FOTO În LUX desăvârșit! Cum arată aeronava de un miliard de lei cu care a venit Dmitrii Kozak la Chișinău

11 Aug. 2021, 21:49
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Realitatea.md
11 Aug. 2021, 21:49 // Actualitate //  Realitatea.md

Dassault Falcon 7X este o aeronavă bine proporționată. Are trei zone de lounge spațioase, 28 de ferestre mari și tehnologie acustică, care limitează zgomotul pentru o experiență de călătorie odihnitoare și productivă. Dincolo de zgomotul liniștit, lumina naturală abundentă și priveliștile spectaculoase, cabina 7X oferă un sistem ecologic revoluționar. La o altitudine de 41.000 ft, pasagerii se bucură de o presiune confortabilă a cabinei de 3.950 ft.

Comenzile climatice mențin temperatura constantă la un nivel. Aerul este umezit și răcorit. Aceasta este o cabină, care vă îmbunătățește bunăstarea pe tot parcursul unui zbor lung – precum și disponibilitatea pentru ziua lungă, provocatoare, care urmează la sosire.

Așa descriu site-urile de specialitate aeronava Dassault Falcon 7X, cu care vine Dmitrii Kozak în Moldova. Prețul unei aeronave de acest tip se ridică la 57.3 milioane de dolari SUA sau 1.191.265.800 de lei moldovenești.

Amintim că șeful adjunct al Administrației Președinției Rusiei, Dmitrii Kozak, a aterizat la Chișinău în jurul orei 17:15 minute. Kozak a venit în Moldova cu o aeronavă de tip Dassault Falcon 7X, însă aceasta nu a pornit din Moscova, ci din Geneva, acolo unde a zburat în dimineața zilei de astăzi. Nu se știe dacă cel care a zburat la Geneva este chiar Kozak.

Potrivit surselor Realitatea, pe aeroportul din Chișinău a aterizat aeronava înregistrată sub numărul RA-09007. 

Confort extraordinar

Conceput pentru misiuni îndelungate, 7X este casa ta departe de casă – mai ales atunci când este echipat cu opțiuni precum un al doilea grup sanitar sau un duș la bord pentru a te asigura că vei ajunge înviorat și la cel mai bun nivel. Organizat în trei saloane, cu capacitate de 12 până la 16 pasageri, interiorul expansiv al Falcon 7X vă permite să vă adaptați cabina la nevoile dvs. exacte. Pentru a vă personaliza și mai mult mediul de călătorie, este disponibilă și o selecție de interioare elegante, scriu sursele citate.

 

 

Realitatea.md amintește că Dmitrii Kozak se află astăzi într-o vizită în Republica Moldova. Nici partea rusă, nici partea moldovenească nu au anunțat care este scopul vizitei.

Președinta Maia Sandu a precizat că va avea o întrevedere cu reprezentantul rus. La această întrevedere ar urma să participe ministrul Afacerilor Exterene și viceprim-ministrul pentru Reintegrare.

De asemenea, întrevederea între partea rusă și reprezentanții Republicii Moldova va avea loc departe de ochii presei. În urma discuțiilor oficialii nu planifică să-și facă apariția în fața camerelor de luat vederi. Astfel, urmează ca instituțiile, MAEIE și Președinția să emită câte un comunicat de presă.

Realitatea Live

18 Oct. 2021, 21:36
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
18 Oct. 2021, 21:36 // Economie //  Cristina Vlah

Președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu unele explicații despre problemele din cadrul negocierilor cu concernul rus Gazprom, informează Realitatea.md. Potrivit lui Ceban, deocamdată nu se negocia un nou contract dintre Moldovagaz și Gazprom, ci prelungirea celui deja existent, doar că pentru o perioadă de 3 ani.

„Am mizat pentru prelungirea pe 3 ani și menținerea formulei actuale de calcul al prețului, precum și condițiile de plată. Acestea  sunt propunerile, pe care le-am expediat către Gazprom. Dar sunt întrebări mai complexe, legate de datoria transnistreană, implementarea Pachetului Energetic III…

În septembrie noi am prezentat un nou contract, cu o formulă hibrid de calcul – adică în primul trimestru (ianuarie-martie) și ultimul trimestru (al IV-lea) să fie calculat prețul reieșind din indexarea la petrol, dar din aprilie până în septembrie nu se va aplica formula Spot, ci coridorul de preț, care este folosit în contractele Gazpromului cu distribuitorii de gaze din Germania, Austria, Slovacia, Ungaria”, a declarat Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

Potrivit președintelui Moldovagaz, problema principală ar constitui-o nu prețul pentru gazele livrate, ci volumul necesar. Asta pentru că Gazprom nu ar fi rezervat suficiente capacități de gaze pentru țara noastră.

„Astăzi nu ne axăm pe preț, ci pe volumul necesar. Problema e mult mai complexă. Astăzi avem un deficit mare de gaze nu doar în Europa, ci în toată lumea. Pentru Europa deficitul a fost provocat de țările precum Qatar, care au direcționat fluxurile de gaze în alte părți și deficitul european urma să fie acoperit de către Gazprom. La moment, lupta merge pentru volume de gaze și trebuie să asigurăm toți consumatorii cu gaze”, a mai spus Ceban.

În același timp, președintele Consiliului de administrație al Moldovagaz a dat asigurări că pentru luna curentă, octombrie, există suficiente cantitați de gaze pentru consumatorii casnici și pentru instituțiile de utilitate publică. „Pentru luna octombrie noi rezerve avem pentru consumatorii protejați, adică pentru consumatorii din serviciul public și consumatorii casnici. Dar noi căutăm rezerve pentru suplinirea cantităților și pentru agenții economici”, a mai spus Vadim Ceban.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie