Curs valutar
 • EUR
  21.2850
  0.0954%
 • USD
  18.0497
  -0.1507%
 • RUB
  0.2436
  -0.8621%
 • RON
  4.3249
  0.0994%
 • UAH
  0.6685
  0%

FOTO Maia Sandu pe final de zi la Varșovia: Suntem recunoscători autorităților pentru sprijinul care va fi oferit

21 Iun. 2021, 17:50
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
21 Iun. 2021, 17:50 // Politica //  Realitatea.md

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o ultimă întrevedere astăzi în Polonia. Șefa statului a discutat cu Președintele Senatului Republicii Polone, Tomasz Grodzki.

Cei doi oficiali au discutat despre situația politică din Republica Moldova, iar Maia Sandu a adus mulțumiri statului polon pentru suportul acordat în organizarea alegerilor din 11 iulie 2021.

Suntem recunoscători autorităților de la Varșovia pentru sprijinul care va fi oferit în buna organizare a scrutinului pentru diaspora noastră din Polonia, a subliniat șefa statului.

De asemenea, părțile ai abordat subiectul privind necesitatea de a consolida cooperarea la nivelul autorităților publice locale dintre cele două țări.

Republica Moldova are nevoie de investiții pentru dezvoltare mai ales în regiuni, iar experiența Poloniei ne poate fi de un real folos în acest sens, a menționat doamna Maia Sandu.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a întreprins astăzi, 21 iunie, o vizită de lucru în Polonia la invitația omologului său polonez, Andrzej Duda.

Tot astăzi, președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Mareșalul Seimului polon, doamna Elżbieta Witek, și cu Mareșalul Senatului polon, domnul Tomasz Grodzki.

FOTO, VIDEO Maia Sandu în Polonia! Primele imagini de la ceremonia care a avut loc la Palatul Prezidențial din Varșovia

Realitatea Live

27 Iul. 2021, 20:20
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
27 Iul. 2021, 20:20 // În Lume //  Cristina Vlah

După ani de așteptare, situl din România Roșia Montană a fost inclus în patrimoniul universal UNESCO, informează Realitatea.md. Decizia a fost luată astăzi de către Comitetul Patrimoniului Mondial, întrunit la China, în cea de-a 44-a sesiune.

Pe 4 ianuarie 2016, ministerul Culturii din România a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO.

Potrivit informațiilor oficiale, valoarea universală a peisajului cultural minier Roșia Montană conține ”cel mai semnificativ, extins și divers din punct de vedere tehnic complex minier aurifer subteran roman cunoscut în lume la ora actuală, datând din perioada ocupației romane a Daciei (106-271 EN)”.

„În aceste momente, sărbătorim alături de comunitatea locală din Roșia Montană, a căror rezistență și determinare au inspirat o lume întreagă. Azi, toate eforturile lor sunt încununate cu cea mai importantă distincție culturală pe care o poate primi un loc de pe acest pământ: ”Outstanding Universal Value” (”Valoare Universală Excepțională”) în Patrimoniul Mondial UNESCO”, se menționează pe pagina de facebook dedicată locației.

Acest sit a fost legat de numeroase scandaluri, după ce compania Gabriel Resources a obţinut în anul 1999 o licenţă de explorare pentru proiectul minei de aur de la Roşia Montană, în care compania canadiană deţine o participaţie de 80,69%, iar compania minieră de stat Minvest Deva deţine 19,31%. În acest sens, au fost organizate și acțiuni de proteste, românii cerând ca să fie stopate lucrările de extracție din acea zonă.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid