Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

(FOTO) Municipalitatea continuă lupta cu șoferii nedisciplinați care parchează pe gazon

15 Apr. 2021, 17:55
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
15 Apr. 2021, 17:55 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

114 arbuşti de buxus în formă sferică au fost plantaţi în zona verde de pe trotuarul din strada Alexandr Puşkin, în perimetrul străzii Veronica Micle – bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Astfel, autoritățile municipale își propun să împiedice șoferii să îşi parcheze maşinile pe trotuare. Despre asta a anunțat edilul Capitalei, Ion Ceban pe Facebook.

„Dacă ideea va fi acceptată de către cetățeni, vom aplica această practică pe întreg perimetrul străzilor Pușkin-Bodoni, dar și pe alte străzi. În paralel, muncitorii din cadrul ÎM ,,Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, au început lucrările de aplicare a fertilizanţilor pe spațiile verzi din capitală. Pentru început, vor fi prelucrați trandafirii din străzile sectorului Râșcani. Condițiile meteorologice sunt tocmai benefice pentru acest tip de lucrări, deoarece înaintea administrării fertilizanților, dar și după o perioadă de la administrare, solul necesită a fi udat, cu scopul asimilării mai bune a preparatului”, mai scrie Ceban.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 05:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
25 Sept. 2021, 05:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Banca centrală a Chinei a declarat că trebuie interzise toate tranzacţiile cu monede digitale, în ceea ce reprezintă cea mai recentă rundă de represalii lansate de autorităţi asupra industriei, scrie Bani.md.

Criptomonedele, inclusiv Bitcoin şi Tether, nu reprezintă monede fiduciare şi nu pot circula în interiorul pieţei, spune Banca Populară a Chinei. Astfel, toate tranzacţiile cu monede virtuale – incluzând aici serviciile furnizate rezidenţilor domestici de către exchange-urile străine – reprezintă activităţi financiare ilicite, reiese dintr-o declaraţie a instituţiei.

Bitcoinul a scăzut cu aproape 3% în ultimele 24 de ore. Totodată, Ethereum şi XRP au înregistrat un declin de aproape 7%. Cardano este pe minus cu circa 2%, potrivit datelor agregate de CoinDesk.

Între timp, agenţia chineză de planning economic a subliniat caracterul urgent al eliminării proceselor de minare de criptomonede, măsurile fiind necesare pentru îndeplinirea obiectivelor privind emisiile de carbon.

O serie de analize realizate de banca centrală olandeză şi MIT arată că o singură tranzacţie cu Bitcoin generează aceeaşi cantitate de deşeuri electrice ca aruncarea la gunoi a două iPhone-uri.

„Estimăm că întreaga reţea de Bitcoin trece anual prin 30 de kilotone metrice de echipament. Numărul se compară cu totalul deşeurilor generate de micile echipamente IT şi telecom într-o ţară ca Olanda”, reiese dintr-un studiu publicat în Resources, Conservation and Recycling.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române