Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

FOTO Ne duce faima… dar nu-i de bine! Un moldovean de la CNOS a încălcat regulile JO Tokyo. S-ar fi cerut expulzarea

03 Aug. 2021, 16:37
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 16:37 // Sport //  Realitatea.md

Un oficial olimpic moldovean care activează ca ofițer de legătură COVID-19 la Tokyo 2020 a fost acuzat de „încălcări grave” ale regulilor pademiei în vigoare la Jocurile Olimpice (JO), după ce a făcut turism în capitala Japoniei. Cornel Josan, directorul de marketing al Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova (CNOS), a postat fotografii în afara Templului Sensō-ji cu localnici îmbrăcați în kimono tradițional, scrie presa internațională.

Fotografiile par să fi fost șterse din conturile sale de pe rețelele sociale, dar pe pagina sa de Facebook a rămas o imagine a lui Josan fără mască pe stadionul olimpic.

Conform regulilor, vizitarea obiectivelor turistice și alte activități turistice sunt interzise. Tuturor participanților olimpici li se interzice să se plimbe prin oraș și să viziteze zone turistice, magazine, restaurante, baruri sau săli de sport.

Oficialilor echipei li s-a mai spus să poarte întotdeauna măști, cu excepția cazului în care mănâncă, bea și dorm.

Organizatorii i-au avertizat pe cei care nu respectă reglementările care ar putea fi sancționate, inclusiv amenzi, descalificare sau eliminarea acreditării. Într-o sursă internațională, scrie că a fost condacat secretarul general al CNOS, Cristina Vasilianov, care a asigurat că vor fi luate măsurile necesare în raport cu persoana.

În același timp, Realitatea.md a încercat să ia legătura cu Cornel Josan prin intermediul mesageriei Facebook, însă până la ora publicării știrii nu am primit vreun răspuns.

Este de menționat că nu este singurul caz în care s-au încălcat regulile impuse pe timp de pandemie la Jocurile Olimpice.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române