Curs valutar
 • EUR
  19.3202
  0.0259%
 • USD
  18.1428
  0.5402%
 • RUB
  0.1888
  1.1653%
 • RON
  3.8869
  0.0515%
 • UAH
  0.4912
  0.5293%

(FOTO) Piatra de temelie a unei noi Unități de Salvatori și Pompieri, pusă la Ștefan Vodă în pofida ninsorii puternice

12 Mart. 2021, 17:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
12 Mart. 2021, 17:58 // Societate //  Realitatea.md

În orașul Ștefan Vodă a fost pusă prima piatră de temelie pentru construcția unei noi Unități de Salvatori și Pompieri. La eveniment a participat conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu, oficiali din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Construcția remizei va începe pe 22 martie 2021 și urmează să fie dată în exploatare în luna februarie 2023.

În cadrul evenimentului, șeful IGSU a menționat în discursul său despre colaborarea strânsă pe care o are instituția cu partenerii străini în crearea noilor proiecte și necesitatea edificării remizelor de pompieri și salvatori importante pentru siguranța cetățenilor, dar și valorificarea oportunităților de creare a condițiilor performante pentru angajații IGSU.

Mihail Harabagiu a mulțumit poporului american pentru contribuție și pentru susținerea proiectelor, care oferă siguranță cetățenilor Republicii Moldova. În cadrul evenimentului oficialii au vizitat viitorul șantier de construcții și au pus simbolic prima piatră de temelie unde în scurt timp vor demara lucrările.

Conform proiectului pe terenul cu suprafața de peste 0,4 ha va fi construită remiza în care vor fi 18 birouri administrative, trei boxe  spațioase pentru amplasarea tehnicii de intervenție, o sală de sport și un tren de mini fotbal, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Conform informației IGSU compania responsabilă de construcția edificiului este desemnată și urmează să înceapă lucrările.

Departamentul de Apărare SUA a investit în proiectul construcției Unității de la Ștefan Vodă 640 mii dolari americani. Peste 1 milion 150 mii lei urmează să fie investiți de Guvernul Republicii Moldova în anul 2022, iar Consiliul raionului Ștefan Vodă a contribuit cu suma de 1 milion 100 mii lei.

Remiza va asigura securitate pentru 65 mii oameni, locuitori din 26 localități a raionului Ștefan Vodă.

Foto: dse.md

Realitatea Live

22 Sept. 2023, 11:15
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Victoria Laur
22 Sept. 2023, 11:15 // Actualitate //  Victoria Laur

În contextul interdicției de a se deplasa în stânga Nistrului, aplicate de către Tiraspol pentru Elena Covalenco, Biroul Politici de Reintegrare precizează că responsabilă pentru desfășurarea meciurilor de fotbal este Federația Moldovenească de Fotbal (FMF). Jurnalista a primit notificarea joi, în timp ce se deplasa la un meci de fotbal desfășujrat pe teritoriul controlat neconstituțional. 

Reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au precizat pentru redacția Realitatea că au avut deja discuții cu reprezentanții Federației Moldovenești de Fotbal. Săptămâna viitoare urmează o ședință în cadrul căreia va fi discutată chestiunea.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Într-o reacție publicată vineri dimineașa, Biroul politici de reintegrare (BPR) a condamnat interdicția aplicată jurnalistei Elena Covalenco pentru acces în regiunea transnistreană pentru o perioadă de 3 ani. Autoritatea califică decizia Tiraspolului drept una „regretabilă”.

„Urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean”, se arată în declarație.

Joi, Elena Covalenco pleca la un meci de fotbal la Tiraspol și a aflat despre măsura impusă de autoritățile separatiste.

„Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci. Mulțumim autorităților constituționale ca au făcut tot posibilul ca meciul de azi sa aibă loc pe un teritoriu unde securitatea ta depinde de voința unui regim ilegal”, a scris Elena Covalenco miercuri.

FMF nu a comentat deocamdată situația.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală