Curs valutar
 • EUR
  21.3937
  0%
 • USD
  17.7253
  0%
 • RUB
  0.2382
  0%
 • RON
  4.3418
  0%
 • UAH
  0.6416
  0%

(FOTO) Piatra de temelie a unei noi Unități de Salvatori și Pompieri, pusă la Ștefan Vodă în pofida ninsorii puternice

12 Mart. 2021, 17:58
 // Categoria: Societate // Autor:  Maxim Pulber
12 Mart. 2021, 17:58 // Societate //  Maxim Pulber

În orașul Ștefan Vodă a fost pusă prima piatră de temelie pentru construcția unei noi Unități de Salvatori și Pompieri. La eveniment a participat conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, reprezentată de general-maiorul Mihail Harabagiu, oficiali din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Construcția remizei va începe pe 22 martie 2021 și urmează să fie dată în exploatare în luna februarie 2023.

În cadrul evenimentului, șeful IGSU a menționat în discursul său despre colaborarea strânsă pe care o are instituția cu partenerii străini în crearea noilor proiecte și necesitatea edificării remizelor de pompieri și salvatori importante pentru siguranța cetățenilor, dar și valorificarea oportunităților de creare a condițiilor performante pentru angajații IGSU.

Mihail Harabagiu a mulțumit poporului american pentru contribuție și pentru susținerea proiectelor, care oferă siguranță cetățenilor Republicii Moldova. În cadrul evenimentului oficialii au vizitat viitorul șantier de construcții și au pus simbolic prima piatră de temelie unde în scurt timp vor demara lucrările.

Conform proiectului pe terenul cu suprafața de peste 0,4 ha va fi construită remiza în care vor fi 18 birouri administrative, trei boxe  spațioase pentru amplasarea tehnicii de intervenție, o sală de sport și un tren de mini fotbal, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

Conform informației IGSU compania responsabilă de construcția edificiului este desemnată și urmează să înceapă lucrările.

Departamentul de Apărare SUA a investit în proiectul construcției Unității de la Ștefan Vodă 640 mii dolari americani. Peste 1 milion 150 mii lei urmează să fie investiți de Guvernul Republicii Moldova în anul 2022, iar Consiliul raionului Ștefan Vodă a contribuit cu suma de 1 milion 100 mii lei.

Remiza va asigura securitate pentru 65 mii oameni, locuitori din 26 localități a raionului Ștefan Vodă.

Foto: dse.md

Realitatea Live

Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
Inaugurarea Grădinii Publice „Alunelul” din sectorul Buiucani, după finalizarea lucrărilor de reparație
Eveniment organizat de Primăria Chișinău în Parcul „La Izvor”, în contextul Zilei Internaționale a Familiei
Membri ai Comunității Bikerilor din Moldova se vaccinează împotriva COVID-19
Eveniment organizat de Poliția Națională și PH Internațional Moldova ”Ajută-ne să le asigurăm o copilărie liniștită. Raportează cazurile de violență”
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua I)
CEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere a concurenţilor electorali în buletinul de vot
Partidul Acțiune și Solidaritate depune documentele la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrare la alegerile parlamentare
Reprezentanții partidului „ȘOR” depun documentele necesare privind înregistrarea candidaților pentru funcția de deputat în Parlament
15 Mai 2021, 20:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Elena Putregai
15 Mai 2021, 20:45 // Uncategorized //  Elena Putregai

„Nu a fost uşoară această decizie. Mai devreme sau mai târziu trebuia să arăt şi eu un gest că noi contribuim la întinerirea echipei. Eu singur am venit în felul acesta, mie mi-a cedat locul domnul Popşoi pe lista Partidului Democrat Agrar cândva şi eu practic am repetat acest pas”. Explicația a fost oferită de președintele de onoare al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Dumitru Diacov. Cu o declarație de presă a venit și liderul formațiunii, Pavel Filip.

„Am demonstrat că facem ALTFEL de politică, am făcut şi o ALTFEL de listă pentru alegeri. Sunt membri ai Guvernului pe care l-am condus şi care a înregistrat rezultate, dar și preşedinţi de raioane, echipele noastre din teritoriu, care au implementat reformele și proiectele elaborate de Guvernul nostru. Lista se bazează pe meritocrație și profesionalism. Dl Diacov s-a retras și a cedat locul său colegilor din teritoriu – o dovadă în plus că asta e o ALTFEL de listă și #altfeldepolitica”, a adăugat Pavel Filip.


Realitatea.md amintește că Dumitru Diacov, unul dintre cei mai longevivi deputaţi ai Republicii Moldova, nu va mai candida pentru un nou fotoliu în Parlament în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Acesta și-a început activitatea de parlamentar în 1994, ceea ce înseamnă că are aproape 25 de ani de experiență în politica Republicii Moldova.

 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso