Curs valutar
 • EUR
  20.8854
  0.2897%
 • USD
  17.6569
  0.0782%
 • RUB
  0.2430
  0.4938%
 • RON
  4.2200
  0.2844%
 • UAH
  0.6628
  0.0604%

FOTO „Poate Preabogatul”?! Grosu, ars pe rug pentru vizita făcută Mitropolitului. Cei mai mulți s-au arătat dezamăgiți!

03 Aug. 2021, 12:07
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
03 Aug. 2021, 12:07 // Politica //  Realitatea.md

Luni, 2 august, președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, a fost în vizită la Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir. Despre asta a postat însuși el pe pagina sa oficială de Facebook, precum că i-a mulțumit pentru felicitările adresate cu prilejul alegerii în funcție. Mai mult, i-a oferit în dar o icoană. Postarea nu a fost văzută cu ochi buni de internauți. Mai exact, în majoritatea comentariilor politicianul a fost ars pe rug.

„I-am adus mulțumiri și pentru darul oferit – o icoană a Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni. În același timp, am discutat despre importanța dialogului și cooperării între Biserică și Stat, mai ales în condiţiile crizei pandemice şi economice cu care ne confruntăm în ultima vreme”, a scris Igor Grosu în postare.

La scurt timp, aceasta a adunat o serie de comentarii, mai mult negative, astfel încât la ora publicării știrii, a acumulat peste 1,3 mii de like-uri, aproape 1.000 de comentarii și a fost distribuită de puțin peste 190 de ori.

„Regretabil … Serios? Asta-i schimbarea? Tare bun start. Dați-i înainte. Dar o cruce pe perete la Parlament când? … Poate „Prea bogatul” sau „preașmecherul” afacerist. Preasfințit precis nu e! Cu fundul în BMW seria 7 de peste 100 de mii de euro, într-o țară săracă de bate vântul … De la început am crezut că e un fake news, după care am înțeles că nu. Aceeași istorie ca de fiecare dată. Ce are iepurele cu vioara? De ce să tulburăm apele acum? … Toți au nevoie de binecuvântare”, sunt printre puținele comentarii de la postare.

Au fost și unii care au încercat să privească echilibrat situația.

– Pe bune. De ce nu trebuia să se întâlnească? De ce să ignore? Să vedem dacă se va întâlni cu alți lideri ai altor confesii.
– Se va întâlni, dacă o mai avea cadouri, iar discuțiile vor fi la fel de consistente ca și comunicatele OSCE vizând regiunea transnistreană. Foarte importante, rușii le citest și tremură.
-De ce ar trebuie să se întâlnească? Să vorbească de mișcările anti-LGBT sau averile bisericilor, sau implicarea bisericii în politică și neimplicarea în problemele oamenilor? (o secvență dintr-un dialog între internauți).

Este de menționat că, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Bisericii Ortodoxe din Moldova, „interlocutorii au discutat despre evoluţia socială din ţară”. „Mitropolitul Vladimir a reiterat poziţia Bisericii Ortodoxe din Moldova în vederea păstrării şi promovării valorilor moral-spirituale autohtone. În același timp, Mitropolitul a reliefat importanța dialogului și cooperării între Biserică și stat, cu scopul depășirii crizei economice și spirituale care marchează societatea contemporană”

„Preşedintele Parlamentului la rândul său, a menţionat faptul că acest valori trebuie să joace un rol important în realizarea planurilor de viitor ale ţării noastre”, scrie în același comunicat de presă.

Deocamdată, Igor Grosu și nici mitropolitul nu au venit cu vreo reacție separată privind scandalul de pe online.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:12
 // Categoria: Cosmos // Autor:  Mădălina Sorokovsky
16 Sept. 2021, 18:12 // Cosmos //  Mădălina Sorokovsky

SpaceX continuă să ne uimească. Compania anunță că un grup format din patru astronauți amatori – un economist, o asistentă medicală, un veteran al Forțelor Aeriene și un artist spațial s-au aventurat într-o nouă misiune în spațiu denumită „Inspiration4”. Aceștia au decolat în cosmos într-o capsulă Dragon care a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy al NASA cu o rachetă de tip Falcon-9, scrie Bani.md

Înainte de această călătorie spațială, cei patru astronauți amatori s-au antrenat timp de aproape șase luni. Potrivit informațiilor,  aceștia vor ajunge până la altitudinea de 575 de kilometri, adică mai sus cu 150 de kilometri de orbita stației spațiale internaționale.

Misiunea are și un scop nobil, în acest sens vor fi strânse fonduri pentru tratamentul cancerului la copiii de la Spitalul de Cercetare pentru Copii St. Jude din Memphis.

Călătoria a fost achitată integral de comandantul echipajului este Jared Isaacman, un pilot experimentat și antreprenor miliardar.

Amintim că, turismul spațial a fost „deschis“ de miliardarul Richard Branson care a decolat în spațiu pe 11 iulie. Nouă zile mai târziu, Jeff Bezos și-a îndeplinit, de asemenea, visul și a zburat în cosmos.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române