Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

FOTO Restaurant de lux pe roți! Așa arată cea mai scumpă mașină din lume

18 Iun. 2021, 11:20
 // Categoria: Economie // Autor:  Realitatea.md
18 Iun. 2021, 11:20 // Economie //  Realitatea.md

Rolls-Royce lucrează la ceea ce ar putea fi cea mai scumpă mașină din lume. Boat Tail este cel mai nou proiect unicat, creat la comandă de casa britanică de lux.

Divizia de Coachbuilding de la Rolls-Royce revine în forță, cu primul său automobil unicat din era modernă. Inspirat de ambarcațiunile de lux, Boat Tail este o decapotabilă care măsoară 5,8 metri în lungime.

Sweptail a fost cotat la 12,8 milioane de dolari. Era la acea vreme cea mai scumpă mașină din lume, până când Bugatti a prezentat La Voiture Noire, cu un preț de 18,7 milioane de dolari.

Boat Tail însă, le întrece pe toate, pentru că vorbim despre 28 de milioane de dolari. Dacă vi se pare scump, trebuie să știți că sunt trei persoane în lume care au plătit deja suma. Și trei vor rămâne, pentru că Rolls-Royce dorește să păstreze exclusivitatea acestui automobil.

Rolls-ul din imagini este chiar primul construit. Noul său posesor vrea să-și păstreze anonimatul. Tot ce știm despre el este că mai are acasă un Rolls-Royce Boat Tail din 1932, restaurat.

La baza lui Boat Tail se află o versiune modificată a platformei Architecture of Luxury, pe care este construită și noua generație Phantom. Dar totul este nou la model. Panourile caroseriei, farurile LED ultra-înguste și stopurile au fost redesenate.

Restaurant de lux pe roți

Dar ceea ce atrage atenția în mod deosebit este partea posterioară cu un capac construit din lemn și balamale pe centru, cu două segmente care se deschid în direcții opuse.

Se regăsesc acolo două frigidere, un set special de tacâmuri din argint și farfurii din porțelan, amplasate pe un suport care se ridică atunci când portbagajul este deschis, pentru a facilita accesul.  Două scaune din fibră de carbon și un parasolar pot ieși și ele din portbagajul-minune.

Modelul va fi echipat și cu un sistem de protecție special, care protejează cabina dacă ploaia începe când acoperișul este coborât.

Cea mai scumpă mașină din lume este pusă în mișcare de motorul V12 twin-turbo de 6,75 de litri, care dezvoltă 563 de cai putere.

Sursa: Promotor

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 12:30
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
03 Dec. 2021, 12:30 // Societate //  Valentina Buză

Sustrăgeau din gențile victimelor în mod ascuns portmonee cu acte și mijloace bănești, iar acum riscă să ajungă din nou după gratii. Vizate sunt două persoane, o femeie în vârstă de 34 de ani și un bărbat în vârstă de 40 de ani.

„Se deplasau în orele de vârf cu microbuzele de rută, de unde sustrăgeau din gențile victimelor în mod ascuns, portmonee cu acte și mijloace bănești, iar daunele materiale pentru victime, reprezintă un prejudicial total este de 14.700 lei. În urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de angajații Secției Combatere Infracțiuni în Locuri Publice și Transport Urban de comun cu polițiștii din cadrul Inspectoratelor de Poliție subordonate, suspecții în comiterea infracțiunii au fost reținuți, iar în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia și-au recunoscut vina”.

Ulterior indivizii au fost plasați în arest pentru 72 de ore în Izolatorul de Detenție al Direcției de Poliție mun. Chișinău.

„Ei au fost recent eliberați din locurile de detenție, ispășind pedeapsa pentru comiterea de infractiuni analogie. Pentru fapta comisă, conform legislației penale în vigoare, ei riscă amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani”, se mai arată în nota informativă a Poliției.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

 • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dumneavoastră.
 • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
 • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
 • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
 • Evitați să țineți bunurile materiale la vedere.
 • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală