În perioada Postului de Paște, bucătăresele sunt în pană de idei ce să mai gătească. Astfel, vă propunem câteva idei de rețete delicioase și cel mai important, de post.
-
Bulgur cu roșii, usturoi și busuioc
Am decojit ceapa și usturoiul și le-am mărunțit. Am ales o cratiță potrivită și le-am pus la călit împreuna cu 2 linguri de ulei și un praf de sare. Nu le-am lăsat să se prăjeasca.
Am pus peste ele și bulgurul (uscat, nu necesită spalare) și l-am călit 2 minute până ce fiecare grăuntă a fost îmbrăcată în ulei aromat. Am amestecat continuu ca să nu se prindă. În final am adăugat roșiile tăiate în sferturi și am asezonat totul cu sare, piper și busuioc uscat.
2. Ratatouille – ghiveci cu legume
- 1 parte vinete
- 1 parte ardei
- 1 parte dovlecei
- 0,5 părți ceapă
- 1 parte roșii
- usturoi după gust (dar nu exagerat)
3. Salată de cartofi
- 1 kg. cartofi
- 2 cepe roșii
- 200 gr. măsline
- 200 gr. murături – preferabil gogoșari sau castraveți murați
- 1 lingură capere scurse de apă
- 5 – 6 linguri ulei
- 1 lingură oțet sau zeamă de lămâie
- verdeață
- sare și piper negru