Curs valutar
 • EUR
  21.2684
  -0.0221%
 • USD
  17.8869
  0.0453%
 • RUB
  0.2454
  0.1222%
 • RON
  4.3249
  0.0301%
 • UAH
  0.6663
  -0.015%

FOTO Reținuți în FLAGRANT. Unul cu DROGURI, altul în timp ce spărgea o MAȘINĂ

07 Iul. 2021, 16:38
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
07 Iul. 2021, 16:38 // Societate //  Valentina Buză

Polițiștii asigură securitatea cetățenilor zilnic, 24/24 și luptă împotriva creșterii ratei infracționalității, iar în cadrul activităţilor de patrulare a străzilor şi a curților blocurilor de locuit, echipajele BPRO au intervenit astăzi şi au contribuit la descoperirea a două infracțiuni.

Potrivit informațiilor, au fost reținuți doi indivizi în sectoare diferite ale Capitalei.

„În această noapte, aproximativ la ora 01:45 pe strada Dacia a fost reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani care a pătruns într-o mașină parcată în curte cu scopul de a sustrage bunurile din ea. La reacționarea promptă a polițiștilor, acțiunea individului a eșuat, acesta fiind reținut și transportat în izolatorul de detenție. Acesta a se afla în orientare de IP Rîșcani”, spune poliția.

De asemenea, echipajele BPRO au intervenit şi au contribuit la descoperirea unui caz legat de droguri. Oamenii legii spun că tânărul a fost stopat pe stradela Sfîntul Andrei din Capitală, deoarece avea un comportament suspect, iar la vederea echipajului de poliție a schimbat direcția de mers și a încercat să se eschizeve de la anumite întrebări.

Ulterior, ofițerii au sesizat că cel din urmă a aruncat la sol două pachete de hârtie în interiorul cărora se afla o masă vegetală măruntă de culoare gălbuie asemănătoare cu drog.

Realitatea Live

03 Aug. 2021, 21:33
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
03 Aug. 2021, 21:33 // Economie //  Cristina Vlah

Uniunea Europeană susține continuarea reformelor în sectorul bancar din țara noastră. În acest sens, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a discutat cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, și prim-viceguvernatorul Vladimir Munteanu BNM, în contextul încheierii mandatului Excelenței Sale.

Diplomatul european a menționat despre deschiderea UE de a fi alături de Republica Moldova în procesul de menținere și continuare a reformelor. Peter Michalko a subliniat importanța progresului obținut în acest sens în sectorul bancar drept o premisă esențială pentru dezvoltarea ulterioară, cu un impact social-economic hotărâtor pentru țară. În context, oficialul european a remarcat însemnătatea de a menține  independența BNM pentru asigurarea stabilității financiare.

Oficialii au discutat despre evoluțiile macrofinanciare, importanța reformelor desfășurate în sectorul financiar-bancar în ultimii ani și necesitatea mențineri unei abordări de reformă în continuare, a unui cadru investițional atractiv care să contribuie la incluziunea financiară, noile obiective ale băncii centrale ș.a.

Guvernatorul Băncii Naționale a apreciat sprijinul continuu al UE oferit Republicii Moldova pentru modernizarea sistemului-financiar bancar, menționând importanța eforturilor băncii centrale pentru valorificarea acestui suport și pe viitor. Octavian Armașu s-a mai referit la obiectivul major al BNM de fortificare a sectorului financiar-nebancar în urma transferului în următorii ani de la CNPF al unor competențe de reglementare și supraveghere a acestuia.

Discuțiile au cuprins de asemenea, realizarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care, pe termen lung, are o destinație fermă de a aduce beneficii tuturor cetățenilor țării noastre.

 
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate