Curs valutar
 • EUR
  21.2186
  -0.3129%
 • USD
  17.9987
  -0.2834%
 • RUB
  0.2441
  0.2048%
 • RON
  4.3131
  -0.2736%
 • UAH
  0.6695
  0.1494%

FOTO Sfârșit TRAGIC la Nisporeni. Un tânăr de 20 de ani e decedat fiind strivit de roțile unei remorci

21 Iul. 2021, 09:33
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
21 Iul. 2021, 09:33 // Societate //  Valentina Buză

Impact fatal la Nisporeni. Un tânăr în vârstă de 20 de ani a decedat pe patul de spital după ce a fost strivit de o remorcă. Potrivit informațiilor, oamenii legii au fost sesizați ieri, 20 iulie, precum că pe traseul Bărboieni-Grozești, raionul Nisporeni s-a tamponat o motocicletă cu un tractor.

„La fața locului s-a stabilit că aproximativ la orele 16:10 pe pe traseul G-91 Bărboieni-Grozești, raionul Nisporeni, tractorul de model Kuboto, cu remorcă, condus de un locuitor al raionului Nisporeni, deplasându-se în mod regulamentar în direcția satului Grozești, a efectuat o manevră de cotitură la stânga pentru a intra pe un drum secundar”, a declarat ofițerul superior de presă al IP Nisporeni, Cristina Vicol.

Totodată, în acel moment, motocicleta de model Yamaha, condusă de un tânăr de 20 ani, locuitor al raionului Nisporeni, care se deplasa în spate în aceeași direcție, a efectuat manevra de depășire, fără a se asigura, lovind roata din spate partea stângă a tractorului, fiind proiectată sub remorcă.

La scurt timp, tânărul a fost internat în secția reanimare a spitalului raional Nisporeni, iar la ora 18:00 motociclistul a decedat. Conducătorul tractorului fiind supus testării alcooscopice cu aparatul Drager, s-a depistat că avea 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.

Oamenii legii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 12:27
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
28 Iul. 2021, 12:27 // Politica //  Petru Beregoi

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) califică decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Centru de a o obliga pe deputata socialistă din cadrul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS), Alla Darovannaia să-și ceară scuze publice, să dezmintă acuzațiile și să achite despăgubiri consilierei prezidențiale, Ala Nemerenco, drept „o subordonare a justiției”. Cu o asemenea reacție a venit astăzi PSRM, la decizia făcută public ieri de Nemerenco, după ce a acționat-o în judecată pe Alla Darovannaia în scandalul „diplomei false”.

„Condamnăm subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice. Anume sub acest aspect trebuie privită hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între deputata socialistă, Alla Darovannaia și consiliera prezidențială, Ala Nemerenco”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

PSRM afirmă că, Darovannaia a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează.

„Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de Ministerul Sănătății. Subliniem că, în răspunsul său, Ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal”, se mai precizează în reacția PSRM.

Precizăm că, Alla Darovannaia a declarat astăzi că va reveni cu detalii asupra acestei decizii a instanței, după ce va primi încheierea, întrucât judecata s-ar fi desfășurat în lipsa acesteia.

Amintim că, ieri seara, consiliera prezidențială pe domeniul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că Judecătoria Chișinău, sediul Centru a obligat-o pe deputata socialistă, Alla Darovannaia să-și ceară scuze publice și să dezmintă acuzațiile precum că diploma sa de masterat este falsă și obținută ilegal și să-i achite 24 600 de lei drept despăgubire, dintre care 2 mii de lei – prejudiciu moral, 3 400 de lei – cheltuieli pentru procesul de judecată, 1 200 de lei – pentru serviciile de traducere.

 
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid