Curs valutar
 • EUR
  21.4716
  0.4597%
 • USD
  17.9777
  0.0412%
 • RUB
  0.2472
  0.6472%
 • RON
  4.3585
  0.4359%
 • UAH
  0.6591
  0.3945%

(FOTO) Timpul s-a oprit în loc în Capitală! Circulația pe bulevardul Dacia, paralizată

21 Mai 2021, 08:54
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
21 Mai 2021, 08:54 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

O nouă zi, o nouă rundă de ambuteiaje infernale. Se întâmplă de această dată pe bulevardul Dacia din Capitală, acolo unde vehiculele se mișcă cu viteza melcului.

Un cititor fidel a expediat în adresa redacției noastre fotografii care surprind un ambuteiaj kilometric pe Viaduct.

Realitatea Live

24 Iun. 2021, 08:02
 // Categoria: În Lume // Autor:  Elena Putregai
24 Iun. 2021, 08:02 // În Lume //  Elena Putregai

Victor Balașov, prezentatorul rus și legendarul crainic sovietic, s-a stins din viață. Avea statutul de voce a epocii, fiind cunoscut ca omul care a anunțat despre zborul lui Iuri Gagarin. Anul acesta urma să împlinească 97 de ani. La ultima sa zi de naștere, adică cu un an în urmă, a acordat un interviu pentru Pervîi Canal – televiziunea federală. 

Cauza decesului său nu a fost făcută publică.

„S-a stins din viață Victor Balașov – legendarul crainic – care a anunțat cetățenii URSS despre zborul lui Iuri Gagarin în cosmos”, a scris presa rusă acum o zi.

Victor Balașov s-a născut pe 24 decembrie 1924 la Moscova. În timpul războiului dintre Germania și Uniunea Sovietică, el a mers voluntar fiind minor. A luptat pe diferite fronturi, a fost rănit și contuziat de mai multe ori. Deține premii militare.

În 1944, după o nouă rănire, s-a întors la Moscova, acolo unde a fost luat în calitate de crainic-stagiar la Radioul Uniunii. A studiat vorbirea în public cu Iuri Levitan. Cei care au auzit spectacolele lui Balașov i-au remarcat timbrul frumos și vocea puternică și tonifiată.

Trei ani mai târziu, a început să lucreze ca crainic la Televiziunea Centrală a URSS. Acolo a fost gazda unui programul, cum ar fi: „Timpul”, „Știrile”, „Lumina albastră”, „Câștigătorii” și altele.

Acum un an, Prevîi Canal a realizat un reportaj de ziua de naștere a lui Victor Balașov, atunci el a spus că acesta va fi ultimul său interviu.

„Am o posibilitatea să mă adresez celor care stau în fața ecranelor și celor care mă cunosc. Vă mulțumesc!”, a spus acesta.

A povestit că face în fiecare zi câte 15 minute sport, iar când era în tinerețe mergea în pădure și avea grijă să-și cizeleze vocea.

„Vă doresc să îndepliniți misiunea cu succes și să reveniți cu bine pe Pământ”, este o secvență din mesajul său pe care l-a spus, când a anunțat zborul lui Iuri Gagarin în cosmos.

Iuri Gagarin a fost primul om care a ajuns în spațiu și s-a întors pe Pământ. Cosmonautul sovietic, declarat eroul Uniunii Sovietice, a reușit această realizate la 12 aprilie 1961.

Data ceremoniei de înmormântare a lui Victor Balașov și locația vor fi anunțate mai târziu.