Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.121%
 • USD
  17.7044
  0.0153%
 • RUB
  0.2434
  0.0411%
 • RON
  4.1909
  -0.1193%
 • UAH
  0.6661
  0.1952%

FOTO Un tractor, „înghițit” de un șanț la Telenești. Șoferul de 59 de ani a fost preluat la spital în stare gravă

02 Aug. 2021, 09:47
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
02 Aug. 2021, 09:47 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Caz șocant în raionul Telenești. Salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină, ieri, pentru a efectua lucrări de descarcerare în urma unui accident rutier, care s-a produs în localitatea Chiștelnița.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 13:07, anunță IGSU.

„Potrivit informațiilor recepționate un tractor de model T-25 a derapat de pe drum și s-a inversat, iar conducătorul auto un bărbat în vârstă de 59 de ani a rămas blocat între fiare în autovehiculul avariat. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori, care în cel puțin 10 minute au reușit evacuarea bărbatului din tractorul inversat. Acesta a suferit diverse traumatisme și a fost preluat de un echipaj de medici fiind transportat la spitalul raional în stare gravă pentru ulterioare îngrijiri medicale”, se mai arată în comunicat.

Circumstanțele accidentului rutier urmează a fi stabilite de poliție.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 55 situații de risc.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 04:30
 // Categoria: În Lume // Autor:  Mădălina Sorokovsky
24 Sept. 2021, 04:30 // În Lume //  Mădălina Sorokovsky

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a solicitat joi o transformare a sistemelor alimentare globale pe care o consideră esenţială în lupta împotriva încălzirii globale, a pandemiilor sau a conflictelor armate, relatează AFP.

„Războiul de pe planeta noastră trebuie să înceteze, iar sistemele alimentare sunt una dintre cheile păcii”, a insistat Guterres, organizator al unui summit mondial virtual privind sistemele alimentare, în marja Adunării Generale anuale a organizaţiei, scrie dcbusiness.ro.

Comunitatea internaţională trebuie să se doteze cu „sisteme alimentare care ne protejează planeta”, a pledat secretarul general al ONU.

„Este posibilă hrănirea unei populaţii mondiale în creştere salvând planeta. Peste tot, trebuie să consolidăm rezistenţa sistemelor alimentare locale la şocurile externe, cum ar fi conflictele, schimbările climatice şi pandemiile”, a insistat el.

La rândul lor, Statele Unite s-au angajat să pună capăt şi malnutriţiei datorită unei investiţii programate pe mai mulţi ani de peste zece miliarde de dolari destinate să accelereze transformarea unor sisteme alimentare, potrivit unui comunicat de la Casa Albă.

Foametea este în creştere în lume, schimbările climatice se accelerează şi ameninţă producţia agricolă: în acest context îngrijorător ONU a organizat joi, după un an şi jumătate de pregătire, acest summit mondial cu 85 de şefi de stat şi de guvern pentru a încuraja statele să îşi reformeze sistemele alimentare în încercarea de a face faţă provocărilor.

Miza este imensă. Se consideră că sistemele alimentare sunt responsabile pentru aproximativ o treime din emisiile globale de gaze cu efect de seră. Şi foametea continuă să crească: afectează 811 milioane de oameni în întreaga lume, în timp ce alte 2,7 miliarde nu au acces la o alimentaţie sănătoasă, potrivit unui raport al ONU.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române