Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  0%
 • USD
  17.7044
  0%
 • RUB
  0.2434
  0%
 • RON
  4.1909
  0%
 • UAH
  0.6661
  0%

FOTO Un vâslaș olimpic a încercat să transporte jumătate de tonă de cocaină pe o barcă gonflabilă. Finalul?!

29 Iul. 2021, 12:36
 // Categoria: Sport // Autor:  Realitatea.md
29 Iul. 2021, 12:36 // Sport //  Realitatea.md

De două ori medaliat cu argint olimpic la canotaj, australianul Nathan Baggali a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru tentativă de contrabandă cu droguri în valoare de aproximativ 147 milioane dolari. Ca și cantitate în jur de jumătate de tonă. O sentință similară a primit fratele său mai mic, Drew, emisă de Judecătoria din Brisbane, Australia.

Frații au încercat să efectueze un transport comercial de 650 de kilograme de cocaină pe o barcă gonflabilă, după ce au recepționat marfa de pe o navă străină. Au fost opriți de o barcă de patrulare a marinei australiene și predați poliției.

Avocatul lui Baggali a declarat în repetate rânduri că Nathan și Drew nu știau că transportau droguri. Inculpații erau siguri că pachetele conțin tutun. Cu toate acestea, instanța a concluzionat că ei erau implicați activ în operațiunea de contrabandă și aveau propriile beneficii.

Medalistul olimpic, în vârstă de 45 de ani, va trebui să petreacă 12 ani de închisoare înainte de a putea aplica pentru o reexaminare condiționată, iar fratele său – 16 ani.

Baggali a fost prins cu cocaină în mai anul trecut. Sportivul a fost de acord cu un cartel internațional al drogurilor din America de Sud pentru a furniza droguri către Australia. Pentru transport, a cumpărat o barcă gonflabilă și a numit-o „Medellin”, în cinstea orașului columbian în care a activat Pablo Escobar.

În aprilie 2021, un juriu l-a găsit vinovat de o crimă. Frații au fost deja condamnați și închiși în 2009 pentru fabricarea unui lot mare de pastile extazy, în 2015 erau din nou în închisoare sub acuzația de trafic de droguri.

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
25 Sept. 2021, 16:21 // Societate //  Realitatea.md

O masă cu flori pentru decor de nuntă a luat foc într-un restaurant cunoscut dintr-o suburbie a capitalei. Secvența video cu incidentul a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc, care susține că totul ar fi avut loc „recent”. Mai mult, potrivit acestuia, este vorba despre Grand Elysee. Informația însă nu este una confirmată.

Din imaginile video, se înțelege că este vorba despre o nuntă într-un local. Mirii dansează, iar pe fondal sunt artificii.

La un moment dat, cel mai probabil din cauza artificiilor, a luat foc o masă cu flori de decor care se afla în preajmă. În aceleași imagini video, se vede cum unul din angajații localului încearcă să stingă flăcările.

În filmarea publicată de Eugen Luchianiuc pe fondal a fost montat un alt video în care vorbește Sergiu Postică despre care se știe că este administratorul restaurantului Grand Elysee. Acesta spune că, de fapt, în incinta restaurantului nu permite artificiile.

Realitatea.md reiterează că informația cu privire la unde anume a avut loc incidentul nu este confirmată.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române