Curs valutar
 • EUR
  20.0308
  -0.4109%
 • USD
  17.7146
  -0.127%
 • RUB
  0.2408
  0.1661%
 • RON
  4.0470
  -0.4225%
 • UAH
  0.6489
  -0.3236%

FOTO Viață de câine bogat: Despre iubirea monarhilor față de animalele lor de companie

09 Iul. 2021, 09:15
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 09:15 // Life //  Realitatea.md

Despre iubirea reginei Elisabeta a II-a față de câini Welsh Corgi s-a scris de mai multe ori în presă. Primul câine de această rasă l-a primit în dar la vârsta de 7 ani de la tatăl său, George al VI-lea. I-a dat numele Duki. De atunci, anume corgi au fost rezidenți permanenți ai Palatului Buckingham.

În anii domniei reginei Elisabeta a II-a, 30 de câini au locuit acolo. Ultimul corgi al reginei, pe nume Willow, a murit în 2018. Anul trecut, a murit câinele Vulcan, de rasă dorgi, care era o încrucișare dintre un teckel și un corgi. Avea 13 ani.

Acum, Elisabeta a II-a are un câine, la fel dorgi, pe nume Candy. Și presa internațională a scris că acesta va fi ultimul animal de compania, pentru că așa ar fi decis însăși regina care și-a promis că nu se va mai ocupa de rodul câinilor Palatului.

Elisabeta a II-a

Până nu demult, acasă la Kate Middleton și prințul William locuia un cocker spaniel pe nume Lupo. La fel, potrivit presei internaționale, Lupo a fost câinele perfect care rezista jocurilor obositoare ale lui George, Charlotte și Louis. A fost aproape un membru de familie, fiind prezent în multe fotografii oficiale.

În 2014, Lupo a devenit eroul unei povești scrise de scriitoarea britanică, Abi King – „Aventurile câinelui regal: Lupo și secretele Castelului Windsor”.

În noiembrie 2020, s-a aflat că Lupo a murit. Kate și William au așteptat câteva luni până au acceptat un nou membru patruped în familie. Recent, a apărut un nou cățeluș de rasă cocker spaniel la Palatul Kensington, al optulea la număr, pe care cuplul l-au adoptat de la James Middleton. Câinele acestuia, care era și sora lui Lupo, în mai 2020 a adus pe lume șase cățeluși.

Kate Middleton, prințul William, bebelușul-prinț George și Lupo

Prințul George și Lupo

Prințul Harry și Meghan Markle sunt, de asemenea, iubitori de câini. Harry poate găsi un limbaj comun cu animalele fără dificultate. Adoră câinii încă din copilărie. Se cunoaște că, alături de cuplul Sussex în Montecito, locuiește câinele de rasa beagle pe nume Guy și unul de rasa labrador-retriever pe nume Oz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mayhew 🐶🐱 (@themayhew)

Vezi încă +10 fotografii despre viața de câine bogat

Realitatea Live

06 Dec. 2021, 16:27
 // Categoria: Economie // Autor:  Petru Beregoi
06 Dec. 2021, 16:27 // Economie //  Petru Beregoi

Proiectul bugetului legii de stat pentru anul 2022 a fost aprobat astăzi, 6 decembrie, în lectura a doua, cu votul a 55 de deputați. Toate amendamentele opoziției parlamentare – BCS și Partidul Șor au nu au fost susținute de majoritatea parlamentară – PAS, astfel, aceștia s-au abținut de la votarea bugetului anului viitor.

Opoziția a anunțat din start că nu va susține actualul proiect de lege al bugetului de stat, din considerentul că majoritatea parlamentară nu a susținut măcar un amendament, din toate cele prezentate de către fiecare deputat BCS și al Partidului Șor.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a calificat acest lucru ca „un maraton al amendamentelor”, iar referitor la faptul că nu a fost susținut nici un amendament, speakerul a menționat că bani pentru dezvoltarea regională sunt prevăzuți în buget, iar orice primar, indiferent de culoarea politică va putea aplica la aceste fonduri prin scrierea proiectelor.

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2022, prevede venituri de 50,1 miliarde de lei, cheltuieli – 65,2 miliarde de lei, iar deficitul – 15,1 miliarde de lei.

Legea bugetului de stat pentru anul 2022 este bazat pe Programul de activitate al Guvernului, iar la elaborarea acestuia s-a ținut cont de impactul pandemiei COVID-19 și al crizei energetice, de creșterea prețurilor de import și de necesitatea protecției populației în contextul acestor riscuri, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Majorarea veniturilor din anul viitor se datorează, în principal, încasărilor din impozite și taxe, ca urmare a îmbunătățirii indicatorilor macroeconomici și unor măsuri de politică fiscală.

La capitolul cheltuieli, sunt prevăzute alocări pentru majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului și creșterea numărului de beneficiari ai acestui ajutor. De asemenea, va continua compensarea parțială pentru gospodăriile casnice a costurilor facturilor la gaze naturale și energie termică, precum și va fi extinsă aria de acoperire a proiectelor din cadrul Fondului Național de Dezvoltare Regională.

Principalele surse de finanțare a deficitului bugetar vor fi sursele externe (intrări nete din împrumuturi externe pentru suport bugetar și implementarea proiectelor finanțate din surse externe) și sursele interne (emisiunea VMS și mijloace din vânzarea şi privatizarea patrimoniului public).

Datoriile de stat la 31 decembrie 2022 se estimează a fi la 103,3 miliarde de lei, ceea ce va constitui 40,4% din PIB.

Totodată, pentru 2022 este prognozată o creștere a Produsului Intern Brut cu 4,5%, o inflație medie anuală de 6,9%, o majorare a exporturilor de 10,6% și a importurilor – de 5,1% și o creștere a salariului mediu pe economie cu 10% față de anul curent.

Proiectul legii bugetului de stat se examinează de Parlament în trei lecturi.

Precizăm că, Guvernul a aprobat la data de 19 noiembrie curent, proiectul de lege privind bugetul de stat pentru anul 2022. La data de 25 noiembrie curent, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege al bugetului legii de stat.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală