Curs valutar
 • EUR
  21.1695
  -0.4672%
 • USD
  17.8563
  -0.1714%
 • RUB
  0.2450
  -0.1633%
 • RON
  4.3040
  -0.4856%
 • UAH
  0.6631
  -0.4826%

FOTO Viață de câine bogat: Despre iubirea monarhilor față de animalele lor de companie

09 Iul. 2021, 09:15
 // Categoria: Life // Autor:  Realitatea.md
09 Iul. 2021, 09:15 // Life //  Realitatea.md

Despre iubirea reginei Elisabeta a II-a față de câini Welsh Corgi s-a scris de mai multe ori în presă. Primul câine de această rasă l-a primit în dar la vârsta de 7 ani de la tatăl său, George al VI-lea. I-a dat numele Duki. De atunci, anume corgi au fost rezidenți permanenți ai Palatului Buckingham.

În anii domniei reginei Elisabeta a II-a, 30 de câini au locuit acolo. Ultimul corgi al reginei, pe nume Willow, a murit în 2018. Anul trecut, a murit câinele Vulcan, de rasă dorgi, care era o încrucișare dintre un teckel și un corgi. Avea 13 ani.

Acum, Elisabeta a II-a are un câine, la fel dorgi, pe nume Candy. Și presa internațională a scris că acesta va fi ultimul animal de compania, pentru că așa ar fi decis însăși regina care și-a promis că nu se va mai ocupa de rodul câinilor Palatului.

Elisabeta a II-a

Până nu demult, acasă la Kate Middleton și prințul William locuia un cocker spaniel pe nume Lupo. La fel, potrivit presei internaționale, Lupo a fost câinele perfect care rezista jocurilor obositoare ale lui George, Charlotte și Louis. A fost aproape un membru de familie, fiind prezent în multe fotografii oficiale.

În 2014, Lupo a devenit eroul unei povești scrise de scriitoarea britanică, Abi King – „Aventurile câinelui regal: Lupo și secretele Castelului Windsor”.

În noiembrie 2020, s-a aflat că Lupo a murit. Kate și William au așteptat câteva luni până au acceptat un nou membru patruped în familie. Recent, a apărut un nou cățeluș de rasă cocker spaniel la Palatul Kensington, al optulea la număr, pe care cuplul l-au adoptat de la James Middleton. Câinele acestuia, care era și sora lui Lupo, în mai 2020 a adus pe lume șase cățeluși.

Kate Middleton, prințul William, bebelușul-prinț George și Lupo

Prințul George și Lupo

Prințul Harry și Meghan Markle sunt, de asemenea, iubitori de câini. Harry poate găsi un limbaj comun cu animalele fără dificultate. Adoră câinii încă din copilărie. Se cunoaște că, alături de cuplul Sussex în Montecito, locuiește câinele de rasa beagle pe nume Guy și unul de rasa labrador-retriever pe nume Oz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mayhew 🐶🐱 (@themayhew)

Vezi încă +10 fotografii despre viața de câine bogat

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 22:10
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
04 Aug. 2021, 22:10 // Politica //  Realitatea.md

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi pus la cale o schemă întreagă, prin care să o compromită pe Maia Sandu și PAS în ajun de alegeri parlamentare, informează Realitatea.md cu referire la Jurnal.md. Acestea, însă, au fost deconspirate de către ofițerii SIS, în urma unor percheziții.

Jurnaliștii au publicat un material video, din care reiese că trolli plătiți de Veaceslav Platon ar încerca de multe ori s-o lege pe Maia Sandu de Ilan Șor.

„Așadar, Maia Sandu urma să fie compromisă, fiind pusă alături de Ilan Șor. Iar în calculatorul care a ajuns la noi am găsit și felul în care Platon a planificat acest lucru. Este vorba despre niște imagini la care, la aceeași masă, ar apărea Ilan Șor și Maia Sandu și în care, în timpul unor discuții, Șor i-ar transmite un plic președintei.

În aceste imagini însă, unicele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta care se apropie de cele două persoane aflate la masă. Maia Sandu este creată cu ajutorul realității virtuale. La masă cu Șor stă, într-adevăr, o persoană. Doar că este altcineva, iar cu ajutorul tehnicilor de editare de video de ultimă generație, acesteia îi este atribuit chipul Maiei Sandu.

Falsul nu este însă atât de calitativ încât să fie imposibil de combătut, întrucât se vede că fizic este imposibil ca persoana din imagini să fie Maia Sandu. Este vorba despre dimensiunile persoanei prezentate ca Maia Sandu, care arată chiar mai înaltă decât Ilan Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta care se apropie de ei”, se menționează în materialul jurnalistic.

În calculatorul în posesia căruia au intrat junaliștii au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale.

În fiecare dimineață, trolii lui Platon veneau la muncă punându-li-se în față fișiere word cu comentarii pe care trebuiau să le lase la diferite postări, pentru a-l lăuda pe șeful lor și a o denigra pe Sandu.

Mai mult, aceștia primeau linkuri cu știri și emisiuni de pe Facebook, multe dintre ele de la Jurnal TV, în care trebuiau să plaseze atacuri la adresa moderatorilor sau invitaților care îl criticau pe Platon.

Câteva dintre imaginile generate de fabrica de trolli a lui Platon:

Veaceslav Platon a fost telefonat de jurnaliști pentru o reacție, dar telefonul acestuia era deconectat.

Nu este însă exclus, ca aceste imagini urmau să fie scoase de la naftalină și date în spațiul public mai târziu. Asta luând în considerare faptul că fracțiunea Partidului Șor l-a votat pe Igor Grosu la funcția de președinte al Legislativului și au anunțat că vor vota și Guvernul Gavrilița.

De cealaltă parte, Natalia Gavrilița a spus că respinge susținerea fracțiunii Șor, din motiv că numele liderului lor este legat de frauda bancară. Gavrilița a mai adăugat că votul pentru viitorul Guvern a celor din partidul Șor ar putea submina încrederea oamenilor în următorul Executiv.

 
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Primul pian stradal la Chișinău: oricine poate cânta la instrument
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Expoziție în aer liber “Muzeul Prado iese în stradă”
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Șoferii (nu) respectă și (nu) acordă prioritate transportului public, în Capitală
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Expoziție dedicată istoriei ghetoului din Chișinău
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Emilia Plugaru publică volumul de poezii “Cer de sineală”
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată
Circulația rutieră pe strada Ion Creangă a fost parțial reluată