Curs valutar
 • EUR
  19.2155
  -0.7624%
 • USD
  18.2328
  -0.0784%
 • RUB
  0.1847
  -0.9746%
 • RON
  3.8624
  -0.7819%
 • UAH
  0.4937
  -0.081%

FOTO, VIDEO de la inaugurarea pasajului subteran din sectorul Botanica. Cum a fost denumit

30 Mai 2023, 16:21
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
30 Mai 2023, 16:21 // Societate //  Valentina Buză

Pasajul subteran din intersecția bulevardelor Dacia, Decebal și Traian, din sectorul Botanica, care era într-o stare dezastruoasă, a fost astăzi deschisă după reparaţie capitală.

Subterana a fost denumită Tel Aviv, în cinstea oraşului înfrăţit cu Chișinăul, a declarat Primarul Capitalei, Ion Ceban.

„Partener în realizarea proiectului este Județul Buzău, pentru care le mulțumim mult. Pasajul este denumit Tel Aviv, în cinstea oraşului înfrăţit cu Chișinăul. De aceea şi pereţii subteranei au fost decoraţi cu imagini din Israel. Fiecare fotografie are și o descriere și au fost alese împreună cu comunitatea evreiască și administrația de la Tel Aviv. Această practică a fost aplicată de Primăria Chişinău și în alte subterane, unde avem astăzi expoziții de fotografii în aer liber din mai multe orașe înfrățite”.

În preajma subteranei au fost reparate și amenajate scuarurile, dar și scările, iar reabilitat integral este și bulevardul Dacia.

„Şi bulevardul Dacia este reabilitat integral și anume, carosabilul, trotuarele, aleile, iluminatul, irigarea, plantarea arborilor și arbuștilor, amenajarea scuarurilor. La fel reabilitat este și Viaductul. În acest an va fi finalizată reparația tuturor subteranelor din capitală, pentru ca spațiile pietonale să arate decent, să corespundă rigorilor actuale și să fie accesibile pentru toate categoriile de cetățeni, inclusiv pentru cei cu mobilitate redusă. În ultimii 4 ani reparăm toate subteranele din Chișinău”, a mai conchis edilul.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Oct. 2023, 16:35
 // Categoria: Life // Autor:  Elena Putregai
03 Oct. 2023, 16:35 // Life //  Elena Putregai

Tom Hanks, care și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la utilizarea AI în film, le  transmite fanilor că nu are „nimic de-a face” cu videoclipul unei reclame în care a fost dublat prin inteligență artificială.

Celebrul actor spune că imaginea sa care apare în reclamă este, de fapt, falsă.

„ATENȚIE!!! Există un videoclip care promovează un plan dentar cu o versiune AI a mea. Nu am nimic de-a face cu asta„, a scris Hanks într-un mesaj postat pentru cei 9,5 milioane de urmăritori ai săi de pe Instagram, care însoțește o captură de ecran din clip, cu o imagine cu el însuși generată pe calculator.

Câștigătorul premiului Oscar a precizat că imaginea i-a fost folosită fără permisiunea sa.

Chiar dacă în ultimii ani nu s-a ferit să aprobe versiuni modificate digital ale sale în filme. starul și-a exprimat în trecut îngrijorarea cu privire la utilizarea AI în filme și televiziune.

Filmul „The Polar Express” din 2004, animată pe calculator, conținea o versiune CGI a lui Hanks, iar în filmul din 2022 A Man Called Otto a fost întinerit.

„O vedem peste tot”

În luna aprilie a acestui an, cu doar câteva zile înainte de începerea grevei scriitorilor de la Hollywood, Tom Hanks a vorbit despre AI în podcastul comediantului britanic Adam Buxton.

„Am văzut asta venind. Am văzut că va exista această abilitate de a lua zero și unu în interiorul unui computer și de a le transforma într-un chip și într-un personaj. De atunci, această capacitate a crescut de un miliard de ori și o vedem peste tot”, declara, atunci, actorul.

„Este o provocare artistică, dar și una legală”

Vedeta i-a spus lui Buxton că AI ar putea permite ca o versiune falsă a sa să continue să joace la nesfârșit.

„Aș putea fi lovit de un autobuz mâine și asta e tot, dar performanțele pot continua la nesfârșit. Și în afara faptului că se înțelege că a fost făcut cu AI sau deepfake, nu va fi nimic care să vă spună că nu sunt eu și numai eu. Și va avea un anumit grad de calitate naturală. Aceasta este cu siguranță o provocare artistică, dar și una legală.„, a spus Tom Hanks.

Scenariștii de la Hollywood au triumfat în fața inteligenței artificiale

Greva scenariștilor din SUA s-a încheiat săptămâna trecută cu un acord care prevede restricții privind modul în care inteligența artificială poate fi utilizată în filme și televiziune, după ce unul dintre principalele puncte de conflict a fost legat de îngrijorarea că o inteligență artificială necontrolată ar putea submina munca creatorilor.

În schimb, sindicatul care reprezintă actorii de la Hollywood rămâne în grevă, astfel că majoritatea producțiilor nu pot fi reluate.

De amintit că actorii de la Hollywood au intrat în grevă după declanșarea grevei scenariștilor, în centrul disputei aflându-se atât salariile, cât și îngrijorarea cu privire la utilizarea inteligenței artificiale în generarea de asemănări neaprobate cu actorii.

Actorii speră că triumful scenariștilor ar putea contribui la o rezolvare a grevei lor.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală