Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2162%
 • USD
  17.9703
  0.4179%
 • RUB
  0.2456
  -0.855%
 • RON
  4.3395
  0.2281%
 • UAH
  0.6565
  -0.2437%

(FOTO, VIDEO) OrheiLand își reia activitatea. Pregătirile pentru redeschidere, pe ultima sută de metri

05 Iun. 2021, 11:01
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
05 Iun. 2021, 11:01 // Societate //  Valentina Buză

Pregătirile pentru redeschiderea „OrheiLand”, cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova, sunt pe ultima sută de metri. Astfel, duminică, 6 iunie, parcul își redeschide porțile și dă startul sezonului de vară. Și în acest an, intrarea în parcul de distracții, accesul la carusele, tobogane, terenuri de joacă și la celelalte echipamente de distracție sunt fără plată.

Potrivit directorului parcului „OrheiLand”, Igor Druță, pregătirile pentru deschiderea sezonului de vară la „OrheiLand” sunt pe ultima sută de metri.

„Toate caruselele și echipamentele de distracții pentru copii au fost verificate și testate de către tehnicieni. Lucrătorii aduc în ordine toate spațiile, astfel ca vizitatorii să se simtă bine. Facem ultimele aranjamente. Ne așteptăm la un număr mare de vizitatori, deoarece e singurul parc din țară unde totul e gratuit și, în plus, familiilor li s-a făcut dor să petreacă timpul liber calitativ în locuri extraordinare, după un an de restricții legate de pandemia de COVID-19”, a conchis Igor Druță, directorul parcului „OrheiLand”.

„OrheiLand” va activa de marți până duminică între orele 10:00 și 22:00, iar în fiecare zi de luni de la ora 16:00 până la 22:00. Chiar dacă autoritățile au relaxat restricțiile impuse de pandemie, administrația „OrheiLand” va asigura toate măsurile sanitare împotriva COVID-19. La intrarea în parc, tuturor li se va măsura temperatura.

Amintim că, Parcul „OrheiLand” a fost inaugurat în 1 iunie 2018 și rămâne unul dintre cele mai mari și populare proiecte realizate la Orhei. Parcul este dotat cu carusele unice în țară și regiune, printre care un roller coaster de tip american și mega-caruselul „Star Tower”, singurul din țară și unul dintre puținele existente în regiune.

Aici sunt puse la dispoziția copiilor zeci de tobogane gonflabile, trambuline şi terenuri de joacă. Mai mult, în centrul parcului se află un havuz muzical. Tinerii și adulții pot petrece timpul liber și în spațiile verzi, precum și la un teren de bowling.

Realitatea Live

22 Iun. 2021, 22:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 22:57 // În Lume //  Cristina Vlah

Nouă lideri separatiști catalani au fost grațiați de către primul ministru al Spaniei, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, premierul Pedro Sanchez a anunțat grațierile într-un discurs televizat.

Acest lucru este condiționat prin faptul că liderii catalani să nu mai poată deține funcții publice. De asemenea, grațierile nu îi vizează pe liderul din Catalonia, Carles Puigdemont, și alți lideri ai regiunii, care optează pentru separarea Cataloniei de Spania.

Cei nouă lideri separatiști catalani au fost condamnați pentru rolul lor în evenimentele din octombrie 2017, când regiunea autonomă a încercat, fără succes, să-și declare independența. În 2019, ei au fost condamnați la pedepse între 9 și 13 ani pentru acuzații de rebeliune și folosire defectuoasă a fondurilor publice. Acestea au fost comise prin organizarea unui referendum calificat de autoritățile de la Madrid drept ilegal.

Eliberarea acestora va putea fi efectuată după publicarea grațierilor în gazeta oficială a Guvernului de la Madrid.

Deciziile de grațiere au fost dur criticate de către partidele de opoziție, care spun că astfel premierul vrea să se apropie mai mult de partidele din Catalonia.