Curs valutar
 • EUR
  21.3729
  0.2162%
 • USD
  17.9703
  0.4179%
 • RUB
  0.2456
  -0.855%
 • RON
  4.3395
  0.2281%
 • UAH
  0.6565
  -0.2437%

(FOTO,VIDEO) Moldovenii vor Pfizer! Aglomerație mare la un centru de vaccinare deschis în Capitală

22 Mai 2021, 11:41
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
22 Mai 2021, 11:41 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Mobilizare fără precedent în Capitală. După ce autoritățile au anunțat că în cadrul maratonului organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va fi posibilă imunizarea anti-COVID cu serul Pfizer, la ușa punctului de vaccinare s-a creat o coadă imensă.

Fotografii care surprind momentul au fost postate pe Fcaebook de mai mulți internați.

Precizăm că aglomerația mare se înregistrează la punctul de vaccinare unde sunt disponile serurile AstraZeneca și Pfizer, în timp ce la punctul de vaccinare unde este în stoc Sinopharm, aproape că bate vântul în interior.

Amintim că vaccinare anti-COVID va fi posibilă în cadrul maratonului până duminică, 23 mai, ora 21:00, la Punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare.

La fel, se vaccinează și în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27).

USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu va

Maratonul universitar de imunizare „De la student la student” este organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.

 

Lansarea maratonului universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”

sursa: luchianiuc.com

Realitatea Live

22 Iun. 2021, 22:57
 // Categoria: În Lume // Autor:  Cristina Vlah
22 Iun. 2021, 22:57 // În Lume //  Cristina Vlah

Nouă lideri separatiști catalani au fost grațiați de către primul ministru al Spaniei, informează Realitatea.md cu referire la Euronews. Potrivit sursei, premierul Pedro Sanchez a anunțat grațierile într-un discurs televizat.

Acest lucru este condiționat prin faptul că liderii catalani să nu mai poată deține funcții publice. De asemenea, grațierile nu îi vizează pe liderul din Catalonia, Carles Puigdemont, și alți lideri ai regiunii, care optează pentru separarea Cataloniei de Spania.

Cei nouă lideri separatiști catalani au fost condamnați pentru rolul lor în evenimentele din octombrie 2017, când regiunea autonomă a încercat, fără succes, să-și declare independența. În 2019, ei au fost condamnați la pedepse între 9 și 13 ani pentru acuzații de rebeliune și folosire defectuoasă a fondurilor publice. Acestea au fost comise prin organizarea unui referendum calificat de autoritățile de la Madrid drept ilegal.

Eliberarea acestora va putea fi efectuată după publicarea grațierilor în gazeta oficială a Guvernului de la Madrid.

Deciziile de grațiere au fost dur criticate de către partidele de opoziție, care spun că astfel premierul vrea să se apropie mai mult de partidele din Catalonia.