Curs valutar
 • EUR
  21.4896
  0.0838%
 • USD
  17.9913
  0.0756%
 • RUB
  0.2489
  0.683%
 • RON
  4.3649
  0.1466%
 • UAH
  0.6535
  -0.8569%

Fundația Chaudhary și Fundația Moldcell, alături de oameni în lupta cu pandemia Covid – 19

19 Mai 2021, 15:05
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
19 Mai 2021, 15:05 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Grupul CG Corp Global (acționarii Moldcell) și Fundația Chaudhary sunt cei care au inspirat compania Moldcell să lanseze în toamna anului 2020, Fundația Moldcell care își propune să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din Moldova. Criza epidimiologică din lume a mobilizat ambele Fundații și compania Moldcell să contribuie la depășirea acesteia.

Dacă în Moldova, cazurile de Covid – 19 sunt un pic în scădere, în alte țări se înregistrează tot mai multe cazuri pozitive. De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a fost alături de oamenii din Nepal. Pentru a combate al doilea val de Covid -19, Fundația Chaudhary intenționează să înființeze o secție ATI la spitalul Bir din Kathmandu, cel mai mare din Nepal. Secția ATI va avea 18 paturi cu ventilatoare pulmonare și alte echipamente medicale necesare. Vor fi amplasate două centrale generatoare de oxigen în partea centrală și de Vest a țării. De asemenea, au fost procurate și distribuite în țară, măști N95, teste și echipament de protecție.

Fundația Chaudhary are ca scop să investească aproximativ 1,5 milion de dolari SUA ca ajutor în depășirea valului II al pandemiei.

De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a furnizat igienizatoare, măști de oxigen și alte echipamente primare pentru mai mult de 200 de centre de sănătate din întreaga țară. A oferit 1000 de truse de testare Ministerului Sănătății din Nepal pentru a combate pandemia.

Moldcell și Fundația Moldcell au răspuns promt la starea de urgență în sănătate din Moldova și astfel peste 10 milioane de lei au fost investite în depășirea crizei epidimiologice din țară.

Cu ajutorul Fundației Chaudhary, Moldcell a donat 10 ventilatoare pulmonare la 8 instituții medicale din țară. Aparatele erau destinate pentru intubarea pacienților cu deficiență respiratorie provocată de virus. De asemenea, pentru 500 de copii care nu au posibilitatea să studieze online, Moldcell a acordat 15 000 GB lunar pe întreaga perioadă de carantină. A fost asigurat cu Wi-Fi gratuit de mare viteză, spitalele cu profil Covid – 19, ca pacienții să fie mereu conectați cu cei dragi, au fost oferite prânzuri calde medicilor din prima linie, etc. La moment, sunt acordate minute și trafic internet gratuit ca ajutor.

 

 

Fiind o organizație responsabilă și un conglomerat multinațional din Nepal, Fundația Chaudhary și-a asumat responsabilitatea de a-și mobiliza resursele pentru a servi poporul său în această perioadă deloc ușoară, de altfel cum a făcut compania Moldcell și Fundația Moldcell prin toate ajutoarele și inițiativele sociale.

#Totulvafibine

P.

Realitatea Live

25 Iun. 2021, 09:40
 // Categoria: Societate // Autor:  Valentina Buză
25 Iun. 2021, 09:40 // Societate //  Valentina Buză

Maratonul de vaccinare pe roți continuă la Chișinău. Astfel, astăzi, 25 iunie, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Centru și în orașul Durlești.

În context, Primăria municipiului Chișinău informează că în intervalul orelor 10:00-18:00, punctele mobile de imunizare se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, Bd. N. Negruzzi, în preajma Hotelului Cosmos/Grand Hall, iar autobuzul se va deplasa în orașul Durlești, str. Codrilor, 16, în preajma C.C.„Construct-DEPO”/market Fourchette.

Amintim că troleibuzul amenajat cu punct de vaccinare antiCOVID-19 circulă conform unui grafic prestabilit, în toate sectoarele Capitalei, iar autobuzul este destinat suburbiilor.

Cetățenii pot identifica ușor unitățile, după inscripțiile pe partea exterioară a acestora, în susţinerea Campaniei de vaccinare anti COVID-19.