Curs valutar
 • EUR
  20.1131
  0.171%
 • USD
  17.7371
  0.0113%
 • RUB
  0.2404
  0.1248%
 • RON
  4.0641
  0.155%
 • UAH
  0.6510
  0.1997%

Fundația Chaudhary și Fundația Moldcell, alături de oameni în lupta cu pandemia Covid – 19

19 Mai 2021, 15:05
 // Categoria: Sci-tech // Autor:  Petru Cosoi
19 Mai 2021, 15:05 // Sci-tech //  Petru Cosoi

Grupul CG Corp Global (acționarii Moldcell) și Fundația Chaudhary sunt cei care au inspirat compania Moldcell să lanseze în toamna anului 2020, Fundația Moldcell care își propune să aibă un impact pozitiv asupra vieții oamenilor din Moldova. Criza epidimiologică din lume a mobilizat ambele Fundații și compania Moldcell să contribuie la depășirea acesteia.

Dacă în Moldova, cazurile de Covid – 19 sunt un pic în scădere, în alte țări se înregistrează tot mai multe cazuri pozitive. De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a fost alături de oamenii din Nepal. Pentru a combate al doilea val de Covid -19, Fundația Chaudhary intenționează să înființeze o secție ATI la spitalul Bir din Kathmandu, cel mai mare din Nepal. Secția ATI va avea 18 paturi cu ventilatoare pulmonare și alte echipamente medicale necesare. Vor fi amplasate două centrale generatoare de oxigen în partea centrală și de Vest a țării. De asemenea, au fost procurate și distribuite în țară, măști N95, teste și echipament de protecție.

Fundația Chaudhary are ca scop să investească aproximativ 1,5 milion de dolari SUA ca ajutor în depășirea valului II al pandemiei.

De la începutul pandemiei, Fundația Chaudhary a furnizat igienizatoare, măști de oxigen și alte echipamente primare pentru mai mult de 200 de centre de sănătate din întreaga țară. A oferit 1000 de truse de testare Ministerului Sănătății din Nepal pentru a combate pandemia.

Moldcell și Fundația Moldcell au răspuns promt la starea de urgență în sănătate din Moldova și astfel peste 10 milioane de lei au fost investite în depășirea crizei epidimiologice din țară.

Cu ajutorul Fundației Chaudhary, Moldcell a donat 10 ventilatoare pulmonare la 8 instituții medicale din țară. Aparatele erau destinate pentru intubarea pacienților cu deficiență respiratorie provocată de virus. De asemenea, pentru 500 de copii care nu au posibilitatea să studieze online, Moldcell a acordat 15 000 GB lunar pe întreaga perioadă de carantină. A fost asigurat cu Wi-Fi gratuit de mare viteză, spitalele cu profil Covid – 19, ca pacienții să fie mereu conectați cu cei dragi, au fost oferite prânzuri calde medicilor din prima linie, etc. La moment, sunt acordate minute și trafic internet gratuit ca ajutor.

 

 

Fiind o organizație responsabilă și un conglomerat multinațional din Nepal, Fundația Chaudhary și-a asumat responsabilitatea de a-și mobiliza resursele pentru a servi poporul său în această perioadă deloc ușoară, de altfel cum a făcut compania Moldcell și Fundația Moldcell prin toate ajutoarele și inițiativele sociale.

#Totulvafibine

P.

Realitatea Live

03 Dec. 2021, 11:55
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
03 Dec. 2021, 11:55 // Politica //  Petru Beregoi

Șapte noi membri ai Consiliului Audiovizualului (CA), care au fost selectați de Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au fost numiți astăzi, 3 decembrie în funcție de către Parlament.

Astfel, Parlamentul a aprobat și desemnarea următorii candidați:

 • Ruslan Mihalevschi, propus de Președintele Republicii Moldova, recomandări oferite de Petru Macovei, director al AO „Asociația Presei Independente”, și Anastasia Nani, director adjunct al Centrului pentru Jurnalism Independent;
 • Liliana Vițu-Eșanu, propusă de Guvernul Republicii Moldova, recomandări oferite de Iulian Groza, director al Institutului Pentru Politici și Reforme Europene, și Viorica Zaharia, președinte al Consiliului de Presă;
 • Larisa Turea, propusă de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu recomandări oferite de Eugen Doga, compozitor, și Petru Hadârcă, director al Teatrului Național „Mihai Eminescu”;
 • Orest Dabija, propus de Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate”, cu recomandări oferite de Octavian Sirețeanu, președinte al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, și Valeria Suruceanu, director al Muzeului de Istorie a orașului Chișinău și președinte ICOM Moldova;
 • Tatiana Crestenco, propusă de Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, cu recomandări oferite de Maia Bănărescu, Avocat al Poporului pentru Drepturile Copilului, și Doina Cazacu, doctor în drept;
 • Ana Gonța, propusă  de IP „Centrul pentru Jurnalism Independent” (director Nadine Gogu), și AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei);
 • Eugeniu Rîbca, propus de AO „Asociația Presei Independente” (director Petru Macovei), și AO „Media Guard” (director Alina Radu).

Amintim că, potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile. Membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

Precizăm că, membrii Consiliului Audiovizualului sunt desemnați cu votul majorității deputaților, pentru un singur mandat de șase ani.

 
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Scuarul teatrului dramatic rus de stat „A. P. Cehov”, amenajat de Halloween
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală
Monument dedicat eroilor Armatei Române, în parcul „Valea Morilor” din Capitală