Curs valutar
 • EUR
  20.7694
  0%
 • USD
  17.6521
  0%
 • RUB
  0.2435
  0%
 • RON
  4.1969
  0%
 • UAH
  0.6611
  0%

Furculiță, în apărarea lui Bolea. Îi numește pe manifestanți „elemente radicale” și cere pedepsirea acestora

15 Apr. 2021, 13:51
 // Categoria: Politica // Autor:  Petru Beregoi
15 Apr. 2021, 13:51 // Politica //  Petru Beregoi

Deputatul și președintele Fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a venit cu o reacție la nemulțumirea manifestanților, adunați în fața Curții Constituționale (CCM), față de socialistul Vasile Bolea, în timp ce părăsea clădirea CCM.

„Condamnăm acțiunile agresive și comportamentul anti-democratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului nostru, Vasile Bolea. Astfel de acțiuni murdare contravin statului de drept, dar și valorilor europene, în condițiile în care unii dintre atacatori purtau drapelul Uniunii Europene. Ar fi bine ca purtătorii de drapele europene să dea dovadă că respectă valorile democratice și să aibă un comportament civilizat și în limita legii”, a scris Furculiță pe Facebook.

Astfel, socialistul Furculiță a anunțat că va sesiza organele de drept pentru a trage la răspundere persoanele care se fac vinovate de acțiunile înaintate împotriva deputatului PSRM, Vasile Bolea.

„Acțiunile agresive poartă și caracter de încălcare a legii, astfel vom sesiza imediat instituțiile de drept pentru a trage la răspundere elementele radicale, pentru care „legea nu e lege”. Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea altora. Acest principiu ar trebui respectat de către toți, indiferent de drapelul pe care-l poartă. Declar cu toată responsabilitatea că noi, socialiștii, nu vom permite elementelor radicale din societatea noastră să escaladeze situația din țară, la fel cum se întâmplă la unii dintre vecinii noștri. Legea și statul de drept trebuie să prevaleze. PSRM a fost și rămâne adeptul dialogului civilizat atât între partide, cât și între susținătorii acestora, indiferent de culoarea politică. Rațiunea și bunul simț trebuie să predomine, iar legea trebuie să stea în capul mesei”, mai notează Furculiță.

Amintim că, după finisarea ședinței Curții Constituționale (CCM), unde a fost examinată în fond sesizarea președintei Maiei Sandu, privind circumstanțele dizolvării Parlamentului, în fața clădirii CCM, un grup de cetățeni manifestau, iar în momentul când a ieșit din edificiu deputatul PSRM, Vasile Bolea, protestatarii l-au huiduit și au încercat să-i oprească mașina.

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 15:44
 // Categoria: Societate // Autor:  Mădălina Sorokovsky
18 Sept. 2021, 15:44 // Societate //  Mădălina Sorokovsky

Un accident rutier a avut loc astăzi, în localitatea Terebna, raionul Edineț. După ce a fost lovit de o mașină, un bărbat a decedat. Pasagera care se afla în automobil a fost internată în spital. Potrivit oamenilor legii, totul s-a produs din motiv că șoferul a pierdut controlul volanului. 

Mașina de marca Mercedes era condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din raionului Edineț. În automobil se mai afla și o tânără de 19 ani. Din motive necunoscute, tânărul a pierdut controlul asupra volanului, a derapat de pe drum și a tamponat un bărbat de 61 de ani, din satul Terebna, care se afla pe scaun lângă gardul organizației unde activa în calitate de paznic.

În urma accidentului rutier, bărbatul a decedat până la sosirea ambulanței, iar pasagera a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Raional Edineț.

De asemenea, potrivit informațiilor, șoferul nu se afla în stare de ebrietate. Urmează ca băiatul să fie cercetat penal în libertate.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române