Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

GALERIE FOTO Cum arată conacul de LUX în care va locui Ronaldo cu familia. Are șapte camere, piscină și sală de fitness

05 Sept. 2021, 09:03
 // Categoria: Sport // Autor:  Valentina Buză
05 Sept. 2021, 09:03 // Sport //  Valentina Buză

Cristiano Ronaldo (36 de ani) a părăsit Juventus în această vară și a decis să revină în Anglia, la Manchester United, formație la care a mai evoluat în perioada 2003-2009.

Ronaldo scrie deja istorie la Manchester United! Portughezul l-a depășit și pe Messi la numărul de tricouri vândute

Suporterii clubului de pe Old Trafford au fost foarte bucuroși când au văzut că Ronaldo nu a mai ajuns la o înțelegere cu rivala Manchester City și a preferat să revină la United.

Entuziasmul fanilor s-a văzut și la capitolul vânzări. Cristiano Ronaldo a primit celebrul număr 7 la Manchester United, iar tricourile s-au vândut într-un număr uriaș.

Deși nu oferă date exacte, The Sun scrie că, la doar patru ore după anunțul conform căruia Cristiano Ronaldo va purta din nou numărul 7 la Manchester United, clubul de pe Old Trafford a bătut recordul pentru cele mai multe produse vândute într-o singură zi pe un site cu produse sportive din afara Americii de Nord.

De asemenea, în ceea ce privește magazinul oficial al lui Manchester United, tricourile cu Ronaldo vândute într-o singură oră au adus venituri mai mari decât cea mai bună zi întreagă de vânzări din istoria clubului.

Sursa citată scrie că magazinele online ale celor de la Manchester United sunt conduse de compania Fanatics, care se ocupă de peste 300 de cluburi din întreaga lume, iar transferul lui Cristiano Ronaldo a adus un record absolut în materie de vânzări, portughezul depășindu-l pe rivalul Lionel Messi, care s-a transferat la PSG în această vară sau alte nume importante din sport, precum Tom Brady, LeBron James sau Bryce Harper.

Cristiano Ronaldo și familia sa vor locui într-un conac de lux la Manchester

Internaționalul portughez a aterizat la Manchester și a mers „glonț”, însoțit de oficialii lui United, la reședința în care-și va petrece cele cinci zile de carantină, dar și următorii doi sau trei ani. Este vorba de un conac spectaculos, cu șapte camere, piscină acoperită și sală de fitness.

 • 15 milioane de euro + 8 milioane sub formă de bonusuri a plătit Manchester United pentru transferul lui Ronaldo.
 • CR7 a semnat pe două sezoane cu gruparea de pe Old Trafford, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Clubul englez a angajat o echipă de securitate formată din șase membri care vor păzi permanent proprietatea în care va locui Cristiano Ronaldo și familia sa. Aceasta este amplasată în afara orașului, într-o zonă rurală. Miercuri, CR7 este așteptat în cantonamentul lui United pentru a intra în programul echipei.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 07:42
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
23 Sept. 2021, 07:42 // Politica //  Realitatea.md

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a adus în discuție dosarul „Șor” la ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de marți, 21 septembrie curent, arătându-se nemulțumit de modalitatea prin care acesta a fost strămutat din cadrul Curții de Apel Chișinău la Cahul. În acest sens, a anunțat că va depune azi o sesizare la Colegiul CSM cu privire la completul de judecători care au luat o asemenea decizie. Este vorba despre Ion Guzun, Nadejda Toma și Anatolie Țurcan.

„Chiar azi colegii lucrează la redactarea finală a sesizării. Voi depune o sesizare la CSM privind completul de judecată de la CSJ – Nadejda Toma, Ion Guzun și Anatolie Țurcan – care s-a expus pe strămutarea dosarului la faza finalizării de la Curtea de Apel Chișinău la Curtea de Apel Cahul”, a declarat Sergiu Litvinenco.

Amintim că prima ședință de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, după strămutarea dosarului „Șor” de la Cahul, a fost întreruptă. Unul din cei trei magistrați ai completului a declarat abținere. Este vorba despre judecătorul Stelian Teleucă. Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac, iar cel de al treilea judecător este Grigore Daşchevici.

În 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea celei definitive. Un an mai târziu, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Din iunie 2019, Ilan Şor nu se mai află în Republica Moldova. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării, după care a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, a obținut din nou mandatul de deputat.

În august anul curent, Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Şor, cu măsura preventivă – arestul și darea în căutare a inculpatului.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române