Are loc un protest la Guvern. Un grup de părinți cu copii, indignați de decizia CNESP față de condițiile impuse pentru organizarea lecțiilor în școli, au venit să protesteze pașnic.
Părinții cer CNESP-ului să permită școlilor să activeze în regim normal, fără restricții care incomodează copiii.
Organizatorii susțin că la ora 14:00 vor merge la discuții cu ministrul Educației, Anatolie Topală.
„Libertate Rusiei” este legiunea formată la începutul invaziei trupelor lui Putin în Ucraina, care a trecut „de partea luminii”. Cel mai cunoscut membru al ei este fostul șef de la Gazprombank Igor Volobuev, născut în țara vecină.
Volobuev a mers pe front de partea Ucrainei, menționând că vrea o Rusie „liberă și democratică”, conform Moscow Times. El a refuzat să discute cu jurnaliștii, iar alți membri ai grupului afirmă că dacă mor, vor să o facă având „conștiința curată”.
„Am ajuns oricum în acest război. Am crezut că voi muri fie ca ocupant și criminal, fie că voi muri având conștiința curată. Așa că am trecut de altă parte a baricadelor”, a spus un fost soldat rus în vârstă de 26 de ani, devenit membru al legiunii.
„Mi-am asumat riscul, pentru că vreau să lupt împotriva lui Putin. Vreau o Rusie liberă”, a spus un alt soldat, în vârstă de 25 de ani, afirmând că se află în Ucraina.
Soldații își ascund identitatea de frica represaliilor politice. Nu se cunoaște nici câți militari fac parte exact din această formațiune, însă jurnaliștii susțin că o parte dintre ei sunt soldați ruși trimiși de Kremlin să invadeze Ucraina, care afirmă că „au trecut de partea luminii”.
„Manifestul” pentru care pledea legiunea este să lupte pentru „o nouă Rusie” și să scape țara de „regimul dictatorial al lui Putin”. Soldații din unitate folosesc steagul alb-albastru, devenit simbol al mișcării anti-război din Rusia.
Consilierul prezidențial ucrainean Alexei Arestovici confirma anterior existența legiunii. Potrivit lui, din ea fac parte câteva sute de soldați, însă pe rețelele de socializare grupul susține că este compusă din două batalioane complet echipate, fapt care ar înseamna că în cadrul ei luptă circa 1000 de militari.