Curs valutar
 • EUR
  20.7452
  -0.014%
 • USD
  17.7044
  0.1384%
 • RUB
  0.2434
  0.9039%
 • RON
  4.1909
  -0.031%
 • UAH
  0.6661
  0.5705%

Gligor: „Morari este folosită de Platon pentru distrugerea celor mai puternice instituții media”. Ar urma Jurnal TV

14 Sept. 2021, 13:45
 // Categoria: Societate // Autor:  Realitatea.md
14 Sept. 2021, 13:45 // Societate //  Realitatea.md

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, și-a declarat susținerea față de echipa postului de televiziune TV8, după dezvăluirile tulburătoare ale jurnalistei Natalia Morari cu privire la faptul că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Potrivit acestuia, ar fi folosită de serviciile speciale ruse pentru „discreditarea și distrugerea celor mai puternice instituții mass-media care au protejat democrația, au luptat cu regimul și corupții din Republica Moldova”. Mai mult, este de părere că urmează atacuri și asupra Jurnal TV.

„Natalia a trădat încrederea oamenilor simpli, și-a trădat colegii, principiile declarate de luptă cu corupția, oligarhii și cu mincinoșii. Și desigur a trădat propria profesie, scuipând în Codul Deontologic al Jurnalistului. Platon este un infractor, un mincinos și un sociopat. În trecut, partenerul lui Plahotniuc/Filat și autor al celor mai odioase atacuri împotriva securității noastre economice ca stat. Toți trei ne-au jefuit oamenii și țara, însă Platon a fost primul care a știut s-o facă sistemic și eficient”, a declarat Ștefan Gligor.

Astfel, „conștient sau nu, Morari este folosită de Platon și serviciile speciale rusești pentru discreditarea și distrugerea celor mai puternice instituții mass-media care au protejat democrația, au luptat cu regimul și corupții din Republica Moldova. Vorbesc despre TV8 și Jurnal TV. De ce TV8 e clar. De ce Jurnal? Pentru că după ce vor termina cu TV8, va urma Jurnalul. Aceste două televiziuni au reprezentat cele mai puternice bastioane de libertate si instrumente de luptă cu regimul lui Plahotniuc, Șor, Dodon și desigur cu Platon – criminalii care au distrus țara noastră”.

„În acest atac concertat, bine regizat, Natalia este folosită ca probă și exemplu că toți cei care au apărut la TV8 și Jurnal TV sunt agenți, oameni corupți, oameni lipsiți de integritate, amorali, etc. Asta nu este așa, iar timpul, faptele din trecut și viitor vor demonstra asta”, a mai adăugat Ștefan Gligor.

CITEȘTE ȘI:

Maia Sandu, despre cazul Nataliei Morari: Am întrebat de conducerea SIS

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 21:53
 // Categoria: Economie // Autor:  Cristina Vlah
23 Sept. 2021, 21:53 // Economie //  Cristina Vlah

Directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), Eugen Carpov, a anunțat că suma datoriilor regiunii transnistrene la gazele naturale procurate din Federația Rusă se ridică la suma de 7 miliarde de dolari, informează Realitatea.md.

Mai mult, potrivit directorului ANRE, această datorie este în continuă creștere.

„Este crearea intenționată de către Gazprom a acestor datorii. Ei sunt conștienți că aceste sume nu se plătesc de către cei din stânga Nistrului. Dar eu am toată încrederea că aceste sume nu vor fi puse pe seama cetățenilor de rând, de malul drept al Nistrului”, a declarat Eugen Carpov în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul Jurnal TV.

Referitor la gazele naturale utilizate pentru producerea energiei electrice, pe care autoritățile de la Chișinău le procură din stânga Nistrului, Carpov spune că acest lucru se va răsfrânge în mod direct asupra tarifelor la electricitate. Astfel, odată cu scumpirea gazelor naturale, va urma respectiv și o scumpire a tarifelor la energia electrică.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române