Curs valutar
 • EUR
  20.7703
  0.1069%
 • USD
  17.7017
  0.1232%
 • RUB
  0.2433
  0.8631%
 • RON
  4.1959
  0.0882%
 • UAH
  0.6648
  0.3761%

Golovatiuc iese la rampă după acuzațiile că ar fi hărțuit sexual o angajată: Așteptăm noul Guvern ce va decide

29 Iul. 2021, 15:53
 // Categoria: Politica // Autor:  Realitatea.md
29 Iul. 2021, 15:53 // Politica //  Realitatea.md

Vladimir Golovatiuc, ex-deputatul PSRM și actualul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, vine cu o primă reacție după ce ar fi hărțuit o angajată din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Diplomatul susține că este în concediu și nu cunoaște nimic despre acuzațiile în cauză.

„Eu sunt în concediu de la 24 iulie. Trebuia în iunie, dar din cauza alegerilor, am scris cererea deja după alegeri și am revenit acasă. Eu nu cunosc. Nu înțeleg despre ce vorbiți. De unde așa informații? Înainte de plecarea mea la Moscova și după am fost învinuit de orice. Eu sunt în concediu și ieri am fost rechemat din concediu pentru consultație și noul Guvern va decide ce face cu mine. Asta e procedura normală. Așteptăm noul Guvern ce va decide. Eu n-am primit acuzații, eu vă rog. Acuma deschis – eu îs aici, la Chișinău, poate mâine sau poimâne o să plec la Briceni. N-am planuri să fug, să plec undeva, la mare sau nu știu unde. Eu sunt aici, nicio problemă. Eu înțeleg, sunt multe probleme în țară. Și noi acum, astăzi, de ziua Constituției, prima ședință a Parlamentului, haideți să ne orientăm spre rezolvarea problemelor importante”, a declarat Vladimir Golovatiuc pentru colegii de la Jurnal.

„Gol și excitat”! Ambasadorul Golovatiuc, chemat acasă de la Moscova. Ar fi hărțuit sexual o angajată!

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Vladimir Golovatic, urmează să-și explice comportamentul, în contextul informației, precum că ar fi hărțuit sexual o angajată din cadrul Misiunii de la Moscova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), deși se abține de la comentarii, a ținut să menționeze că, în cadrul instituției, se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip.

„În conformitate cu prevederile legale, MAEIE a rechemat la Chișinău ambasadorul Vladimir Golovatiuc pentru consultări pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”, ne-a confirmat Daniel Vodă, șeful Serviciului de presă al MAEIE.

Totodată, cu referire la multiplele solicitări despre scandalul sexual propriu-zis, MAEIE, până la clarificarea tuturor circumstanțelor acestui caz „se abține de la comentarii aferente informațiilor apărute în presa națională, cu mențiunea că în cadrul ministerului se promovează toleranță zero față de abuzuri de oricare tip. Respectul și protejarea demnității umane constituie unul din principiile de bază de care se ghidează serviciul diplomatic”.

Amintim că despre Vladimir Golovatiuc s-a scris că a chemat o angajată, sub un pretext inventat, în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat ce victima a intrat în hol, a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

 

 

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:28
 // Categoria: Actualitate // Autor:  Tatiana Rusnac
23 Sept. 2021, 14:28 // Actualitate //  Tatiana Rusnac

Un proiect de lege care vizează activitatea HoReCa în timpul stării de urgență în sănătate publică, votat astăzi de deputați în ambele lecturi, a stârnit replici haioase în Parlament.

În timp ce deputații socialiști au criticat Hotărârea Guvernului care relevă că accesul în localuri va fi posibil doar în baza prezentării testului PCR sau a dovezii vaccinării anti COVID, comunistul Vladimir Voronin a ținut de cuviință să-și expună și el opinia vizavi de acest subiect.

Tradițional, Voronin a făcut-o în stilul său.

„La mine nu e o întrebare, la mine e o replică. Aceasta trebuie să disciplineze cetățenii. Dacă vrei la restaurant, кто пил и хочет пить (n.r. cine a băut și vrea să bea) treci vaccinarea sau dute și fă testul și gata. Și будь здоров, Василий (n.r. fii sănătos Vasile)”, a spus Voronin.

Ulterior a intervenit și autorul proiectului, Dumitru Alaiba.

„Nu credeam că o să spun asta vreodată, dar eu sunt deacord cu cuvintele domnului Voronin”

 

Amintim că de la 1 octombrie curent, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va micșora de la 12% la 6%, pe perioada stării de urgență în sănătate publică pentru HoReCa. Un asemenea proiect de lege a fost votat astăzi de deputați în ambele lecturi.

Potrivit autorului inițiativei legislative, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, accelerarea lansării facilităților fiscale pentru industria HoReCa este importantă, deoarece companiile suportă pierderi considerabile din cauza restricțiilor impuse în legătură cu pandemia de COVID-19.

Documentul prevede și alte măsuri de susținere ce urmează a fi implementate în susținerea întreprinderilor din domeniul HoReCa.

 
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Muzeul militar din Chișinău, cunoscut ca și Muzeul Armatei
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Peronul Gării Feroviare din Chișinău, pustiu
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Forfotă mare la târgurile şcolare din sectoarele Capitalei
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române
Dictare pentru fiecare, în preajma sărbătorii Limbii Române